6-11-2022, 19:35
Sevgili Deva,
2021 yılında başlayan şu 3 tesis yatırımı bitti ve tesisler sağlık bakanlığı, FDA (Amerikan Sağlık Bakanlığı), FDA Avrupa muadili kurumlarca onaylanıp, o ülkerele gidecek üürnler içn ruhsat veirlmeye elverişli olduğu raprolarca tespit edildi mi?
1-solid onkoloji (hedefe yönelik ilaçlar, akıllı ilaçlar),
2-biyoteknolojik ürünler üretimi
3-hayvan sağlığı
yeni fabrikalar bu tesis içinde:
https://www.deva.com.tr/tr/cerkezkoy-2
şurda beyan etmişler:
".....
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde 67.551 m² alan üzerine kurulu 21.968 m² kapalı tesislere sahip olan DEVA Holding Çerkezköy-2 Üretim Tesisleri, solid onkoloji, steril likit onkoloji, hayvan sağlığı ürünleri ve API üretimi yapan modern üretim binalarından oluşmaktadır.
2021 yılında tesiste, yeni Ar-Ge merkezi binası, yeni biyoteknoloji binası, tüm tesislere hizmet edecek merkezi stabilite binası ve yeni solid onkoloji binası yatırımları başlamıştır. Yeni Ar-Ge merkezi devreye alınmış olup diğerlerinin 2022 yılı ve 2023 yılı ilk çeyreği içinde devreye alınması planlanmaktadır.
Biyoteknoloji binasının devreye alınmasıyla biyoteknoloji Ar-Ge ekibi faaliyetlerine bu binada devam edecektir...."
üretim ne durumdadır?.. Ne zaman başlıyor? Bistin, en çok vergi teşvik belgesi alan firmalardan biri olarak istatistiklere geçtin. Üstelik ciro sıralamasında en üstlerde değilken oldu bu. yani, cesametine göre çok daha önemli miktarda yatırım yaptın.
yatırımın bitişi dolayısıyla bir tören olmayacak mı? CB yada Sağlık Bakanı, Teknoloji Bakanı ve SGKdan sorumlu bakanları açılışa davet etmeyecek misiniz?
Türkiye için çok önemli 2 alana yepyeni yatırım yaptınız (biyoteknoloji ve onkoloji - akıllı ilaçlar); bu durumu tören yapmaya ve kapla yatırımcıyı bilgilendirmeye değer görmüyor musunuz?
sadece web sitesinde önemsiz bir bilgi gibi mi kalacak bu önemli olay?
hastalara şifa olmanın, ödemeler dengesine devasa katkılar sağlamanın, hazinenin ve SGKnın ilaç maliyet yükünü azaltılmasına çok önemli katkılar sağlamanın gururunu toplumla paylaşmayacak mısınız?
Ama Allahınız var; her konuda ketum değilsiniz. örneğin; aşı üretme yetkinliği olan az sayıda firmadan biri olmanıza rağmen; "biz aşı üretmiyoruz" diye 24 saat için "yıldırım telgraf"la topluma doğru bilgiyi vermiştiniz.
benim için az bilgiyi kısa vade açısından vermeniz sorun değil ve
UVde ise zaten iş (finansal sonuçlar) kendini gösterecek; halka açık kaynaklardan firmanın nereye gittiği de bence malum da; biste yeni gelen yatırımcılar için kolaylık olsun diye kendinizi biraz anlatsanız fena olmaz.. hem, kurumsal pazarlamanıza da büyük katkılar sağlamış olursunuz..
haydi Deva, bu fırsatı kaçırma.. hem yerlisin (4 tane fabrikan burda, hakim sermaye kökenin Avrupa olmasına rağmen ar-ge merkezin burda) hem de onbinlerce BİST ortağınla milli de sayılırsın.
sevgiler
Yer İmleri