Teşekkürler. Hoş bulduk. Bilgi için ayrıca teşekkürler
Teşekkürler. Hoş bulduk. Bilgi için ayrıca teşekkürler
Ayrıca spk ya sunulacak bilanço tarihi enflasyon muhasebesinden kaynaklanan şirketlere tanınan ek süre son tarih 20.05.2024 .
Deva için ise oldukça profesyonel bir şirket olduğu içinson tarihinden önceki cuma açıklar , 17 mayıs ta açıklar diye düşünüyorum
Sevgilerimle .
ne zaman dişe dokunur bir yükseliş
olduğunda o gün tekneye binenleri
mutlaka boşaltıyor (vur kaç !)
trade yapmak için bankalar var holdingler var
ne işiniz var burada
matematik bilenler (maldan anlayanlar) binsin tekneye
hedef uzun
yenilgi yılları, iyi bir okuldur
Örn.
burgan
87.229 maliyet ile primli günde
28.000 lot aldı
84.34 verdi
iki gün dayandı
bunun parasını tabiki alacak
Enflasyon muhasebesine uygun mali tablo açıklamış şirket sayısı henüz çok sınırlı. Şirketlerin niteliği de genel sanayi sektörünü yansıtabilir mi diye düşününce ciddi kuşkularım var. Yine de göz gezdirdiğimde en temel sorunun endekslenmiş 2022 cirolarının yakalanamaması ya da zar zor yakalandığı yönünde. Açıklanan sonuçlarda ortalama %6 ciro düşüşü mevcut.
https://imgyukle.com/i/yKod9c
https://imgyukle.com/i/yKoAvt
Deva için 2022 ve 2023 çeyreklik ciroları aylığa çevirip enflasyona endeksledim. 2023 son çeyreği de tahmin ettim. Yaptığım çalışmaya göre endekslenmiş 2023 cirosu 11,3 milyar TL çıkıyor. 2022 sonuna endeksli 2022 cirosu 5,2 milyar TL iken, 2023 sonuna getirildiğinde 8,5 milyar TL oluyor. Yani arındırma sonrası %32 ciro artışı mevcut. Birçok sanayi şirketinden iyi bir tablo olacağını ön görüyorum bu açıdan. Maalesef piyasa bu düşüncemi paylaşmıyor.
ben bile takip edebiliyorum
ahlatçı,ICBC,burgan,şeker
bu hissede pek işlem yapmazlar
kurumlardaki işlemler hemen deşifre oluyor
yaklaşık yarım milyon tl zararla
aldılar ve de sahibine teslim ettiler
cuma ve ptesi bu vur-kaç alımları
olmasaydı hissenin 90.XX seviyelerinde olması
mümkündü
Kağıdın yabancısı bile tuhaf. Ağırlıklı Bofa üzerinden 400 bin kadar kadar alım yaptı yabacı, iki gün sonra hepsini sattılar. Böyle yabancı işlemi olmaz, başla biri aldı, bir diğeri sattı denebilir, o da tuhaf, yabancı yabancının tersine bu denli işlem yapmaz.
Bence yabancı takasında gözüken malın çoğu bıyıklı yabancı olabilir, işlemleri daha çok bıyıklı işlemi gibi. Geçen yıl da yabancı takasında tuhaf hareketler olmuştu.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri