Sayfa 428/871 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 3,417 - 3,424 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. bu tür çık inleri hep toplamaya yoruyorum bu tür durumlarda satış yapmak için banka hesabımı bile açmak istemiyorum ki şu anda açmadım da ...ama böyle çapsız da düşünce inanın benim de kafamın tası atıyor...bazen taktik maktik dinlemeden satış yapma isteği doğuyor bende...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by gercekhisseci Yazıyı Oku
    Üstat seni bilmem fulledinmi?
    Ben risk alıp fulledim.YTD
    dostum sermayemin diğer yarısı hala başka hissede ve onda hala zarardayım..geçen gün 19,66 dan aldığım sırada fuul olmak istemiştim ama son anda olmadım...ben minimum risk görüyorum ama yine de buranın borsa olduğunu ve herşeyin mümkün olduğunu bilmekte fayda var...

diğer yarısı ile başka hissede bulunmak gerektiğinde fuul olmaya ve maliyet düşürmekte çok işe yarıyor....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    dostum sermayemin diğer yarısı hala başka hissede ve onda hala zarardayım..geçen gün 19,66 dan aldığım sırada fuul olmak istemiştim ama son anda olmadım...ben minimum risk görüyorum ama yine de buranın borsa olduğunu ve herşeyin mümkün olduğunu bilmekte fayda var...

diğer yarısı ile başka hissede bulunmak gerektiğinde fuul olmaya ve maliyet düşürmekte çok işe yarıyor....
    Ben maliyeti trade ile dusuruyorum
    Tahtada hareketleri ezberledim artık
    Olası bir tavan çıkışında malda olmak iyidir.YTD

sanırım herkes bilançoya endeksli :) tabi ki bende. fule yakın banvitteyim umarım asuzuyu kaçırmam :kahkah: bir daha ki sefere en fazla %50 -50 yapacağım bu bana ders oldu :yes:

5. arkadaşlar bu tür çık inleri neden toplamaya yoruyorum ???

kendimizi biraz da sığ bir tahtada çok mal almak isteyen bir alıcının yerine koyarsak nasıl hisse toplarız...birden bire çok yüklü almaya kalktığında hisseyi yukarı çekersin belki de tavan yaptırırsın...bu yüzden de belli bir yere kadar çıkarıp daha sonra alışı kestiğinizde ve hatta daha aşağıda alışlarınıza küçük çaplı satışlar yaptığınız taktirde bile hisseyi tekrar ilk çıktığı yere kadar indirebilirsiniz..yani çıkarırken bol bol toplarsınız (yüksek işlem hacim) düşürürken de düşük hacimin oluşmasına neden olur...

bu şekilde iki üç defa aynı hareketi yaptığınızda ihtiyacınız kadar lotu toplarsınız...hatta bazı ky ları hep böyle olacağına inandırır onlara bazı yerlerde satış da yaptırarak onlardan güzel hisse de toplayabilirsiniz..

işte banvitte gördüğüm budur...başka hisselerde de buna çok şahit oldum...çoğunda yanılmadım...o tür hareketlerin ardından genelikle agresif bir çıkış hareketi oluyor...banvitte de bu yönden çok umutluyum...

6. sermayemin diğer yarısı durdodadır dostlar..bu sabaha kadar bile onda %6 civarlarında zarardaydım...durdo desteklerine inseydi (3,50 civarlarına) o vakit de banviti satıp oradan maliyet düşürecektim...durdonun da güzel bir vergi dairesi bilançosu geldi...bu çeyrekte 7 milyon vergi d. bilançosu verdi...spk bilançosunda 3-4 tl net kar bilançosunu vermesini bekliyorum..o hissede de bu yılın ikinci yarısında %25 e yakın artacak bir lüks üretim bandı var..bu band ile çeyreklerde kar miktarının %30 civarlarında artmasını bekliyorum...ödenmiş sermayesi 16,5 milyondur....2017 yıl sonu karını 10-11 milyon bekliyorum...2018 yılı karını ise 14-16 milyon civarlarında bekliyorum...

o hisse çok sığ bir hissedir...satılması biraz sıkıntı doğuruyor...ama onun da geleceği parlak bir hissedir..uzunda alınıp unutulabilecek bir hissedir...

banvit,durdo,silverline,gentaş,uluse ,albaraka gibi hisselerde bulunmaktan pek çekinmem...gerektiğinde bu hisselerde uygun yerlerden fuul da olabilirim...kaliteli hisse orta ve uzuda eninde sonunda kazandırır...

7. durdoda maliyetim 4,14 tür ve şu anda maliyetime sadece %1 kalmıştır...ordaki hisse miktarım 14,400 adettir..geçen gün aldığımda bu miktarı topiktekilerin hepsi çok buldu...kendimi küçük bir spek hissettim...:kahkah: o hissede topikteki arkadaşların deyişi ile macd da al vermek üzereymiş...bakalım bu beğendiğim 6 hisse bu yıl bize kazandıracak mı ??

8. bilançoyu fiyat zirvelerden karşılamak var bir de diplerinde karşılamak var...zirvelerinde iken bilanço iyi de gelse kötü de gelse realize olacağından düşüş ihtimali yüksektir...diplerinden gelen bilançoda kar az da gelse çok da gelse olumlu etkilenme olasılığı yüksektir...kötü gelse zaten bu beklenti ile düşmüştü denilecek ve hisse üzerindeki baskı kalkacak..ama diplerinde iken iyi bilanço gelirse o zaman da yine olumlu etkilenecek ve bir çeşit süpriz de sayılacağından daha güzel çıkış yapacaktır..

şimdi banvitte fiyat 28 iken mi bilançoyu karşılamak isterdik yoksa şu anki 20 li fiyatlarında....şahsen fiyat şu anda zirvede olsaydı ben bilançoyu beklemeden satış yapıp çıkardım...

Sayfa 428/871 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •