Sayfa 429/441 ÝlkÝlk ... 329379419427428429430431439 ... SonSon
Arama sonucu : 3521 madde; 3,425 - 3,432 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1. Herkese selamlar....
    Þirket 9 Aralýk da çalýþanlarýnýn %13 nü iþten çýkarýyor bir forumdaþ paylaþmýyor....
    Olumsuz haberi görmezden gelmek onu yok yapmýyor....
    Neyse....

Haberin 3 ana baþlýðý var
    1)Haberin iddiasýna göre þirket bu (olumsuz) sürecin devam edeceðini öngörüyormuþ....
    Emre Özpeynirci nin tivitlerine de bakalabilir....

2)330 milyon tl tazminat ödenecekmiþ....
    Ciddi para....
    Çok büyük para...
    Hangi bilançoda görünecek bu...?
    4ç?
    4ç zarar edecek mi?
    Edecekse zararýn boyutu ne olacak?

3)Azalan iþçi sayýsý-yeni iþ baðlantýlarýyla fabrika (daha) verimli hale gelebilir mi?
    Yeni iþ baðlantýlarýna dair son durum ne?
    Geleceðe dair bir ümit var mý?

Üzerine ilk etapta düþünülmesi gereken konular olarak düþünüyorum....

Saygýlar/Baþarýlar....
    "Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "

2. Özel þirket de çalýþan arkadaþlar bilir;En küçüðünden en büyüðüne hiç bir þirket tazminatlý iþçi çýkarmak istemez...
    Hiç haz etmezler bundan....
    Haybeye verilen,sokaða atýlan bir para olarak görürler....
    Bir þirket 330 milyon tl gibi büyük bir tazminat ödemeyi göze almýþsa gerçekten baþka çaresi kalmamýþdýr...

Dip Not;1 iþçinin aylýk maliyeti (her þey ama her þey dahil) 40.000 tl olsa 700 iþçinin aylýk maliyeti 28 milyon tl yapar...

Saygýlar/Baþarýlar........

3. Gazetenin iddiasýna göre Tofaþ Oto 330 milyon tl tazminat ödeyecek iþten çýkardýðý iþçilere...

Peki bilançoda bunun için karþýlýk ayýrmýþ mý?
    Ben baktým ama göremedim....
    Sizler de bakabilirmisiniz?

Saygýlar/Baþarýlar...

4. Tengri ortak tabiki takip ediyoruz,, personel çýkarýlacaðýný 3 ay önce öðrenmiþtim,, yüksek maaþlý eytli eski personel haklarý verilerek çýkarýldý..330 milyon yaklaþýk 10 milyon dolar,toaþ için sorun deðil tahminimce kenarda fazlaca nakiti var biliyorum 2023 ortalarýnda 400 milyon Euro ödeyere Stellantis satýþ haklarý alýnmýþtý ,yani ozamandan buyana satýlan araçlar kârý toaþ adýna birikiyor . Ve rekabet kurumu tekrar gözden geçirecekmiþ zaten iþ bitmiþ demem o ki kolay deðil ama hem üretici hem perakende ci artýk toaþ ... Bunlar benim bakýþ açým belki yanlýþ bakýyorum bilemem .. HERKES KARARI KENDÝ VERECEK ,BEN BEKLEMEYE DEVAM EDECEÐÝM🇹🇷🇹🇷

5. çinle dünyada yarýþacak baþka bir ülke mevcut deðil.çin hermarkayý ezer geçer.çin ile rekabet etmek intihardýr.otomobil firmalarýnýn iþi bitmiþtir.dibin dibi vardýr.hezaman böyle olmuþtur.mevcut iktidar borsa þirketlerine eskisi gibi tatlý karlar byazmalarýna asla fýrsat vermeyecektir. bu böyle biline.parasý olanlar için borsa en son seçenek olmalý. mevcut nizam bu gerçeði herkese öðretti.TÜRKÝYE ASLA BÝR AVRUPA ÜLKESÝ OLAMAYACAKTIR VESSELAM.ÇÜNKÜ NUFUSUN %30 U rant ile yaþamayý gaye edinmiþtir.borsadaki þirketler daima erimeye mahkumdur.iyiki zamanýnda borsayý iki ay geçikmelide olsa terketmiþim.RABBÝME SONSUZ ÞÜKÜRLER OLSUN.

6. Ýngiltere gibi bir ülkede bile, otomobil üretiminde son 35 yýlýn en kötü Kasým ayý performansý görülmüþ.
    Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

7. Otomotiv sektörünü tek kurtaracak olan kiþi bence TRUMP!
    Çin'in ucuz iþ gücü ve son derece kaliteli araçlarýyla kimse baþ edecek durumda deðil.
    Acilen baþta TR ve Avrupa olmak üzere otomotiv þirketleri ciddi bir reform yapmak durumda.
    Hala bu konuda da parlak bir fikir ve çözüm yolu göremedim.
    Ýzleyelim bakalým ne olacak?

8. Bir dönemin en gözde hisseleriydi koç grubu hisseler... 2024 yýlý koç hisseleri açýsýndan tam bir hayal kýrýklýðý... froto, toaso, arçelik, tüpraþ gibi hisseler reel bazda yatýrýmcýsýna kan aðlattý... Holdingin yönetimsel bir sorunu mu desek, yoksa ekonomik kriz mi desek bilmiyorum artýk... Ama þu futbol iþi koçlarýn ahengini biraz bozdu gibi sanki...
    Görüþlerim yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkesin aklý kendine

Sayfa 429/441 ÝlkÝlk ... 329379419427428429430431439 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •