bişançoyu beğenmeyenler yarından tezi yok satabilirler bizde rahat ederiz...
bişançoyu beğenmeyenler yarından tezi yok satabilirler bizde rahat ederiz...
Arkadaşlar bir inceleyelim sakin, bütün bilançolar dökülürken (bir kısmı hariç) bu dönemde kötü değil gibi ilk izlenim. Detaylara bakalım ayrıca bu grubun eskilerinden Ankaralı arkadaşımız ilk üç aylık dönemsellikden dolayı normal geleceğini söylemişti. Asıl önemli olan Nisan ayında 3 vardiya çalışmaya başlaması ve diğer beklentilerimiz. Tam detaylara bakalım öyle konuşalım.
sayın nilkiz@ pek okur yazarlığım yoktur say ,sizin görüşlerinizede saygı duyarım ancak alaycı çok bilmiş üslubunuz hoş değil ,birde size şunu söyleyeyim ben 11 yıl önce ege endüstriyi 4 liradan aldığımda bu kağıt 50 liraya gidecek diye yazmıştım bana etmedikleri küfür ve hakaret kalmamıştı ,yani fazla bir öngörüm ve bilgim yok sayılır ,sizi hayal kırıklığına uğratmış olmalıyım bağışlarsınız umarım .
Gelen Kar'ın büyük bölümü Kambiyo Gelirlerinden gelmiş. Döviz artışından geliyor o da.
...Beklentim dahilinde gelen bir kar rakamı.Yine ağırlıklı dışsatım hasılatı %77 sanırım.
İhracatta yeni müşteri pazar yok gibi zira hasılatta TL bazlı artış kurlardaki %20 farktan kaynaklı.
PAC satışı yani sondaj ürünü hiç yok bu çeyrek.Petrol fiyatlarındaki sert düşüşler kuyu açma maliyetini kurtarmadığından ertelenmiş olabilir.
Brüt kar marjı %24,7 biraz iyileşme var.
Net kar marjı %9 lardan %14 lere çıkmış.
Firma geçen yılın tümünde 3,3 mil net kar üretirken(Üretimsel faaliyet) Bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi bunun yarısını üretmesi aslında olumlu sayılabilir.
Kar marjını afaki uçuk mesnetsiz şekilde %40 hatta 70 bekleyenler için hayal kırıklığı ama az çok firmayı sektörü bilenler için normal hatta biraz olumlu denebilecek bir kar rakamı.
Sektörde acımasız bir rekabet var,müşteri kapmak için kar majından feragat edip ölü fiyatların verildiği ve globalde arz ve kapasite fazlası olan bir sektör demiştik.Çok hayale kapılmamak gerek.
Tonu 2 bin usd ye satılan bir ürün CMC.Ama firma bununda çok altında fiyata mal verdiğini bir yerde elime geçen faturalı konşimentoda görmüştüm.
Tahta sığ ve düşük sermayeli şirket oluşu operasyona müsait sadece bu yönüyle ilgi çekebiliyor.
Batı cephesinde değişen bir şey yok özetle...
Firmanın faaliyet raporu bomboş sırf copy past yapıp göndermişler.Kurumsallık adına bu kadar amatörce rapor demeye bin şahit...
Sektörel bakış açısı genel durum değerlendirme yapacak adam hadi yok bari şu kadar ton üretim -satış yaptık deyin bari.
Verusa Türk'ün Bilançosu da berbat geldi. 500 Bin TL Net kar...
Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Yer İmleri