Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 437/438 İlkİlk ... 337387427435436437438 SonSon
Arama sonucu : 3498 madde; 3,489 - 3,496 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    daha doğum gerçekleşmedi ki, patlasın.... AI....öyle veya böyle kaçınılmaz gelecek....en önemlisi....ipotekte(görünen değerin karşılığı anlamında) kendisi olacak...

Şahsi kanaatim;

.com balonu da aslında kendi içinde büyük değerler yarattı. Alphabet veya bildiğimiz adıyla Google bunlardan en bilineni.
    Aslında Amazon, Netflix vb. de bu kapsamda sayılabilir.

Özetle, piyasada mevcut rüzgar nedeniyle fonlanan şirketlerin büyük çoğunluğunun sönümleneceği, yok olacağı tarihsel bir gerçek.

Hep böyle olmuştur.
    Rüzgarı arkasına alan onlarca şirketten, çeşitli nedenlerle sadece bir veya birkaçı ayakta kalır.
    Ancak bunların arasından da küresel anlamda bugünkü algımızı değiştirebilecek şirketler çıkması büyük olasılık.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Üstadım selamlar. Uzun süredir okuduğum halde yazmadığımdan... Şimdi söyleyeceklerim "hariçten gazel" kapsamında değerlendirilecektir muhtemelen, ki itirazım yok.... Lakin...Nasıl olur da, "Akbank'tan çıkınca, paramı Fener'e yatıracağım" ? Diyebilir.. Fener nedir yahu? .... Depresyonda falan mısınız?
    Estağfurullah hariçten gazel demek ne haddimize. AKBNK'ta maalesef malum kesimin mal boşaltma sürecine denk geldim, kötü tesadüf. Ama etkisi kalıcı olmayacak.

Sportif hisseler kumar hissesidir bunun bilincindeyim ama eğer avantajlı seviyeden alınırsa güzel kar bırakır. FENER de gelişmeler beklediğim şekilde olursa ve hedef fiyatıma inerse alım yaparım çünkü muhtemel yüksek montanlı bir bedelli sonrası durum "düşük risk yüksek getiri fırsatı" sunabilir. Depresyonda filan değilim, sadece risk/getiri analizimi yaparak üst düzey reel getiri fırsatı sunan fırsatları kovalıyorum. 😊
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Estağfurullah hariçten gazel demek ne haddimize. AKBNK'ta maalesef malum kesimin mal boşaltma sürecine denk geldim, kötü tesadüf. Ama etkisi kalıcı olmayacak.

Sportif hisseler kumar hissesidir bunun bilincindeyim ama eğer avantajlı seviyeden alınırsa güzel kar bırakır. FENER de gelişmeler beklediğim şekilde olursa ve hedef fiyatıma inerse alım yaparım çünkü muhtemel yüksek montanlı bir bedelli sonrası durum "düşük risk yüksek getiri fırsatı" sunabilir. Depresyonda filan değilim, sadece risk/getiri analizimi yaparak üst düzey reel getiri fırsatı sunan fırsatları kovalıyorum. 😊

Teşekkür ederim üstadım cevap verdiğiniz için.
    Yine de bu kadar geniş yelpazede düşünebilen(Pazar/Piyasa anlamında), değerlendirebilen biri için "Fener"...
    "Güzel bir Coin buldum... " demek gibi sanırım, galiba, bence

4.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    daha doğum gerçekleşmedi ki, patlasın.... AI....öyle veya böyle kaçınılmaz gelecek....en önemlisi....ipotekte(görünen değerin karşılığı anlamında) kendisi olacak...
    AI piyasaya girmeye çoktan başladı, tabii ekonomiye ve topluma önemli bir katma değer kazandıracak, bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Gelgelelim beklentiler çok aşırı, yapılması gereken yatırımlar devasa boyutta. AI sektörüne yapılan yatırımların büyük çoğunluğu batacak. Algı öyle bir noktaya çıktı ki somut gelişmeler beklentilerin oldukça altında kalacak. Şu anda kendi kendini besleyen bir döngü işbaşında. Bunun yarattığı momentum AI piyasasını diriı ve köpüklü tutuyor. Bu döngü bir şekilde sona erecek.

5.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Şahsi kanaatim;

.com balonu da aslında kendi içinde büyük değerler yarattı. Alphabet veya bildiğimiz adıyla Google bunlardan en bilineni.
    Aslında Amazon, Netflix vb. de bu kapsamda sayılabilir.

Özetle, piyasada mevcut rüzgar nedeniyle fonlanan şirketlerin büyük çoğunluğunun sönümleneceği, yok olacağı tarihsel bir gerçek.

Hep böyle olmuştur.
    Rüzgarı arkasına alan onlarca şirketten, çeşitli nedenlerle sadece bir veya birkaçı ayakta kalır.
    Ancak bunların arasından da küresel anlamda bugünkü algımızı değiştirebilecek şirketler çıkması büyük olasılık.
    Dört dörtlük bir yorum olmuş eline sağlık 😊

6.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku

Teşekkür ederim üstadım cevap verdiğiniz için.
    Yine de bu kadar geniş yelpazede düşünebilen(Pazar/Piyasa anlamında), değerlendirebilen biri için "Fener"...
    "Güzel bir Coin buldum... " demek gibi sanırım, galiba, bence
    Haklısınız. Şartlar lehime olduğunda kumar oynamayı seven biriyim. Tabii hiç kimseye tavsiye etmem. 🙂

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Haklısınız. Şartlar lehime olduğunda kumar oynamayı seven biriyim. Tabii hiç kimseye tavsiye etmem. ��

Gönlünüzce olsun
    Finans okur-yazarlığı zayıf insanlar için "bence", "riskli" vb. etiketler eklerseniz o da sizin güzelliğiniz olur.

Sevgiler, selamlar.

8. Yukarıda yazdım, AI ile ilintili şu 2 şirket coşku/köpük ortamını çok güzel özetliyor:

Nano Nuclear Energy, hiçbir geliri veya faaliyet lisansı olmamasına rağmen 2,5 milyar dolarlık bir değere ulaştı.

Sadece 10 ay önce Ocak 2025'te kurulan veri merkezi enerji tedarikçisi Fermi'nin piyasa değeri de 15 milyar dolara çıktı.

BİST'te işjem gördüğü iddia edilen "2 sandalye 1 masa" içi boş şirketlerden dem vuranlara ibret.

Sayfa 437/438 İlkİlk ... 337387427435436437438 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •