Sayfa 443/693 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by fourier Yazıyı Oku
    IB UK'ye 5000 $ gönderdik. Firstrade'den mevcut hisseleri de transfer ettirdik. Amerika defteri kapandı şimdilik. 5000 ile Rio Tinto almayı düşünüyorum. İlk defa bir temettü yatırımı yapacağım hayırlısıyla. IB UK'de ilk defa işlem yapacağım bazı sorularım var. Cevaplarsanız sevinirim.

NYSE mi LSE'de kote Rio'yu mu almak sizce mantıklı ?
    IB UK kur dönüşümünü otomatik yapıyor mu ?
    Dividend için TR yerleşik olduğumuzu bildiren belge falan istiyorlar mı ?
    LSE hissesi oldugu icin LSE daha hacimlidir.
    Temettü'den vergi kesilmedigi icin bir belge isteyeceklerini sanmam.
    Ancak bana bankadan zirt pirt UK yerlesik hisse senedim olan sirketlerin yerlesik durumumu sorduguna ve cevap verdiklerine dair mektup geliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Önce doları gbp’ye çeviriyorsunuz. Yoksa hesapta gbp yok diyor.
    Diğerlerini deneyimlemediğim için hatalı yorum yapmak istemiyorum.
    Ben lse’den bir maden şirketi almak istiyorum. Neden rio diye sorsam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Teşekkür ederim. RIO için özel bir araştırma yapmadım. Yield'ı iyi, düzenli ödemesi var, overpriced değil. Bence ilk temettü yatırımı için iyi bir seçenek.

Alıntı Originally Posted by gio Yazıyı Oku
    Üstelik oradaki hesapta %30 yapılmış. bizde %20 kesiliyor anlaşma gereği eğer okuduklarımdan ve araştırdıklarımdan yanlış bilgi çıkarmadıysam.
    Yok o kesilme öyle degil.
    ABD'de %30 kesilir ama ikili anlasma cevresinde bu düsürülür.
    GER-ABD arasinda anlasma %15 (TR ile %20). O yüzden GER yerlesiklerden %15 keser ABD. GER'de bu %15'i mahsup eder kendi vergisini keserken. Bu vergilendirmeyi de direk banka yapar. Sizin bir sey yapmaniza gerek kalmiyor.
    GER %26,2 alir ama zaten %15 ABD tarafindan kesildigi icin %11,2 vergi keser kalandan.

4.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    LSE hissesi oldugu icin LSE daha hacimlidir.
    Temettü'den vergi kesilmedigi icin bir belge isteyeceklerini sanmam.
    Ancak bana bankadan zirt pirt UK yerlesik hisse senedim olan sirketlerin yerlesik durumumu sorduguna ve cevap verdiklerine dair mektup geliyor.
    TR yerleşik misiniz ?

Teşekkür ederim. RIO için özel bir araştırma yapmadım. Yield'ı iyi, düzenli ödemesi var, overpriced değil. Bence ilk temettü yatırımı için iyi bir seçenek.
    Rio Tonto temettü icin iyidir.
    Bence iyi bir secim.
    Madenlere önümüzdeki yillar icerisinde yeterince ihtiyac duyulacaktir mutlaka.

TR yerleşik misiniz ?
    Hayir GER'de yasiyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Yok o kesilme öyle degil.
    ABD'de %30 kesilir ama ikili anlasma cevresinde bu düsürülür.
    GER-ABD arasinda anlasma %15 (TR ile %20). O yüzden GER yerlesiklerden %15 keser ABD. GER'de bu %15'i mahsup eder kendi vergisini keserken. Bu vergilendirmeyi de direk banka yapar. Sizin bir sey yapmaniza gerek kalmiyor.
    GER %26,2 alir ama zaten %15 ABD tarafindan kesildigi icin %11,2 vergi keser kalandan.
    Tamamdır teşekkür ederim daha iyi anladım şimdi. Aradaki anlaşma gereği ülke ülke değişebiliyor. Verdiğim linkteki yazarın ülkesi Singapur mesela. Muhtemelen aralarında anlaşma olmadığı için VT'ye %30 temettü için yazmış. Şimdi hesapta %20 yapınca daha da fark azaldı. Öyleyse belirtilen limit birikim sonrası ölümüm durumumda varislerimin %40 kesintisi haricinde portföyümü oluşturanlar için UCITSler benim için çok fazla avantaj doğurmamış oluyor.

Alıntı Originally Posted by gio Yazıyı Oku
    Tamamdır teşekkür ederim daha iyi anladım şimdi. Aradaki anlaşma gereği ülke ülke değişebiliyor. Verdiğim linkteki yazarın ülkesi Singapur mesela. Muhtemelen aralarında anlaşma olmadığı için VT'ye %30 temettü için yazmış. Şimdi hesapta %20 yapınca daha da fark azaldı. Öyleyse belirtilen limit birikim sonrası ölümüm durumumda varislerimin %40 kesintisi haricinde portföyümü oluşturanlar için UCITSler benim için çok fazla avantaj doğurmamış oluyor.
    ABD'de 60.000 USD üstü veraset vergisi cikar.
    IRL'da da es tamamen muaf, cocuklara ise 350K civari muaf.
    Vergi konularini islemistik gecen sen detayli. O zaman yazmistim da, su an tam aklimda degil cocuklara olan muaf tutar.
    GB'de 350K tüm varislere olan muaf tutar.

Sayfa 443/693 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •