Sayfa 443/1000 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by MfA Yazıyı Oku
    TCD'yi aldığım gün, OBP ya da GPG alsaydım daha kârlıydım. Tam bir hayal kırıklığı. 23 küsür ortalamalı nzor bono ortalamamdan bile düşük getiri getirmiş aynı süreç boyunca.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    Öbürleri ufak ufak getirir ama eksiye geçmesi de 1 tıka 1 güne bakar artısı gibi kalbi olan tercih etmemeli tcdd çünkü ful hisse ve türev vb var

3 haftadan beri yerinde sayıyor maalesef eksi yapmasında...

2.5 - 3 trilyon eksi olmuş fon miktarı son 3-5 günde...

2. Heyacan isteyenler için bir değişken daha hemde T+1 AED, ay başından itibaren %7, geçen haftadan bu yana %2.21 getirisi var. 580 bin TL'lik fon büyüklüğü var. Daha önce özel sektör borçlanma fonuymuş temerrüde düşen ÖST'ler nedeniyle iyi zarar ettirmiş. 3 yıllık grafiği aşağı inen merdiven gibi

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AED

3. Evet sorun şu ki açıp icinde Hangi bono ve tahvil var bunu görebiliyoruz. Kodu, tarihi, faiz oranıyla.
    Ama tahvil faizleri indiğinde, bizim elimizdeki fona isabet etmiş midir işte onu bilemiyoruz. Veya ben bulamadım.

4.  Alıntı Originally Posted by sternee Yazıyı Oku
    BES hesabıma yıl sonu itibariyle para yatıracam.
    Bireysel Emeklilik Devlet Katkısı
    (*)2019 yılı brüt asgari ücret toplam 30.700,8 TL olup, bu tutarda katkı ödemeniz durumunda devlet sizin adınıza %25'ine denk gelen 7.675,2 TL maksimum katkı payı ödemesini hesabınıza yapacaktır.

Şimdi 7.675 lira devlet katkısı için ( 56 yaş ve sistemde 10 yıl kalmak gerekiyor) şu an içerideki toplu param olan 200k dan %2.5 fon kesintisi kesildiğini düşünelim. yani hemen bu yıl için 5k fon bu parayı kesecek.
    şimdi BES LENMELİ Mİ BİR DAHA SORMAK LAZIM .
    Bes ilk çıktığında fon işletim gideri, devlet katkısını bile götürüyordu, parayı mevduata yatırmak daha karlı oluyordu (likit fon ile karşılaştırınca). Ama son değişikliklerden sonra şimdi daha karlı gibi duruyor, tam detaylı incelemedim. Mesela tefasta verilen getiriler fon işletim gideri düşülmüş getiriler mi? Eğer öyle ise BES baya iyi duruyor.

5. tcd hisseleri 1.45 artıda görünüyor ellerindeki dağılımı bilemesek de yarın minimum %1 üzeri artı getirir.

6. bu arada tcd için sabah satış girdim yarınki getirisi ile birlikte bir süre izlemede kalacağım.

7. Son portföy dağılımım
    %44.56 GPG,
    %34.87 IST,
    %9.33 GL1,
    %9.15(Hisse),
    %2.09 OBP.

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Heyacan isteyenler için bir değişken daha hemde T+1 AED, ay başından itibaren %7, geçen haftadan bu yana %2.21 getirisi var. 580 bin TL'lik fon büyüklüğü var. Daha önce özel sektör borçlanma fonuymuş temerrüde düşen ÖST'ler nedeniyle iyi zarar ettirmiş. 3 yıllık grafiği aşağı inen merdiven gibi

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AED
    bunun getirileri de son zamanlarda hızlanmış, şu durumda tcd gibi format değişikliği falan mı yapmış fon yönetimi?

Sayfa 443/1000 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •