Heyacan isteyenler için bir değişken daha hemde T+1 AED, ay başından itibaren %7, geçen haftadan bu yana %2.21 getirisi var. 580 bin TL'lik fon büyüklüğü var. Daha önce özel sektör borçlanma fonuymuş temerrüde düşen ÖST'ler nedeniyle iyi zarar ettirmiş. 3 yıllık grafiği aşağı inen merdiven gibi
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AED
Evet sorun şu ki açıp icinde Hangi bono ve tahvil var bunu görebiliyoruz. Kodu, tarihi, faiz oranıyla.
Ama tahvil faizleri indiğinde, bizim elimizdeki fona isabet etmiş midir işte onu bilemiyoruz. Veya ben bulamadım.
Bes ilk çıktığında fon işletim gideri, devlet katkısını bile götürüyordu, parayı mevduata yatırmak daha karlı oluyordu (likit fon ile karşılaştırınca). Ama son değişikliklerden sonra şimdi daha karlı gibi duruyor, tam detaylı incelemedim. Mesela tefasta verilen getiriler fon işletim gideri düşülmüş getiriler mi? Eğer öyle ise BES baya iyi duruyor.
tcd hisseleri 1.45 artıda görünüyor ellerindeki dağılımı bilemesek de yarın minimum %1 üzeri artı getirir.
bu arada tcd için sabah satış girdim yarınki getirisi ile birlikte bir süre izlemede kalacağım.
Son portföy dağılımım
%44.56 GPG,
%34.87 IST,
%9.33 GL1,
%9.15(Hisse),
%2.09 OBP.
Yer İmleri