Şöyle örnekleyeyim:
X şirketinin ortaklık yapısı :
A kişisi: % 40
B kişisi: % 35
Halka açık: 25
Ödenmiş Sermaye: 1.000.000 ise
A kişisi 400.000, B kişisi 350.000 Halk ise 250.000 lot hisseye mi sahiptir ?
Şöyle örnekleyeyim:
X şirketinin ortaklık yapısı :
A kişisi: % 40
B kişisi: % 35
Halka açık: 25
Ödenmiş Sermaye: 1.000.000 ise
A kişisi 400.000, B kişisi 350.000 Halk ise 250.000 lot hisseye mi sahiptir ?
Bildiğim kadarıyla evet.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet öyledir. Bu 1 mn lot hisse de kendi arasında A, B, C vs diye de ayrıca ayrılabilir.
Örneğin şirket kurucu ortaklarına özel toplam 10.000 lot A grubu hisse, borsada işlem görmeyen ve blok olarak Citibank'a satılmış 100.000 lot B grubu hisse, kalanı da borsada işlem gören halka açık C grubu şeklinde yapabilirler.
Yalnız şunu unutmayın, MKK'dan hisselerinize bloke koyarsanız hemen işleme alınıyor. Ancak baktınız Turp Turump bi dangozluk etti, piyasa cortladı, aman hisselerimi satayım blokeyi kaldırayım derseniz geçmiş olsun, bloke kaldırma işlemini onayladığınız anda ertesi gün çözülüyor. Bunu unutmayın.
Sağolasın Oralet hocam..
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ağabey İşbankası kurumum. Blokaj vardı hisselerimde. Hisselerimden birisi %7 falan prim yaptı aniden, dur satayım nasılsa geri gelir dedim. MKK'ya girip blokajı kaldırmama rağmen satamadım. Aradım İşbankası'nı, ertesi gün kalkıyor dedi blokaj. Olur mu yaa, ben şimdi zarar edicem, ne demek ertesi gün falan filan diye şarlayınca 2 dakika bekleyin dedi bir üst amiri hanıma bağladı.
O da dedi ki, bu defalık ilk ve son kez olmak üzere açıyorum blokajınızı zarar etmeyin diye, ama bir daha olmasın. Blokaj ertesi gün kalkar.
Bu olay bir kaç yıl önceydi. Geçen başka bir sayfada bir arkadaş da bunu yazdı, o da satamamış blokajı çözdüğü halde. Şu anda kural değişti mi bilemiyorum.
Bu Hekts'in grafik pahali mahali gidiyor.
Bu durum bana unlu yatirimci ve yasam feylezofu Halil Buhur'un su unlu ozdeyisini hatirlatti.
"Giden kagit gitmeye duran kagit durmaya devam eder."
2018 basinda Hekts ve Brisa ikisi de 7.00 TL. idi.
Birisi durmaya digeri ise gitmeye devam ediyor.
2021 basinda Allah izin verirse bakacagiz 3 yilda kim ne kadar prim yapmis @Cauti.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri