Sayfa 458/1009 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 3,657 - 3,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Habertürk den Muharrem yıldırım in altın ithalatının patlama sebebi şirketlerin altin alması. Muhtemelen şirketler döviz kısıtlamaları sebebiyle altın alıyor. Bunun nasıl muhasebeleştirileceği bilinmiyor. Olası sermaye kontrolü gibi olaylardan kaçınmak için bu yolu seçmişler.

2. ABD 10 yıllıkları böyleyse, -ki büyük ihtimalle böyle,

Altın son fışkırtmasını yapabilir, ama orası bir tepe olabilir, çok az kaldı...YTD

PS: Yok US10Y de bu hareket dipten itibaren komple zigzagsa, çok daha derin düşecekse (ki bu enflasyonu fışkırtır mümkün değil), o zaman altında 3000-4000 Allah ne verdiyse hedef vermek gerekir.

Düşük faizli tahvil stoğu olup yönetemeyenler patlak sinyali verinde FED geri adım attı, bu nedenle şu düzeltme gelişti, tabi US10Y böyle düşünce, buna endeksli enflasyon korumalı 10 yıllıklar zıbıttı, o zıbıtınca altın zıbıttı.

3. Tamda bunu Atatürkçü biri yapar ya k.k. ya bu adama haddini bildirecek yada opulmeye devam edeceğiz. Sonuna kadar arkasındayım yazımın.
    Galiba size Atatürkçü oldugumu ispatlamaya çalışıyorum gibi olmuş oldu yazılarım ama zaten yazılarımin her biri anlayana zaten Atatürkçü olduğumun ispatıdır. Benden şimdilik bu kadar kolay gele herkese. Ters bir cevap yazilmazsa cevap yazma hakkım bende saklı kalır.
    Son düzenleme : temel analizci; 06-04-2023 saat: 15:44.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Habertürk den Muharrem yıldırım in altın ithalatının patlama sebebi şirketlerin altin alması. Muhtemelen şirketler döviz kısıtlamaları sebebiyle altın alıyor. Bunun nasıl muhasebeleştirileceği bilinmiyor. Olası sermaye kontrolü gibi olaylardan kaçınmak için bu yolu seçmişler.

ben şu ortamda herkesin altına yöneldiğini düşünüyorum
    dünyada bile altının reklamı var
    bu senenin en kazançlı enstrümanlarından biri olacak deniyor heryerde
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

PS: Yok US10Y de bu hareket dipten itibaren komple zigzagsa, çok daha derin düşecekse (ki bu enflasyonu fışkırtır mümkün değil), o zaman altında 3000-4000 Allah ne verdiyse hedef vermek gerekir.
    Sayın Achiles, bunun için karar verilme noktası sizce nedir?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    ABD 10 yıllıkları böyleyse, -ki büyük ihtimalle böyle,

Altın son fışkırtmasını yapabilir, ama orası bir tepe olabilir, çok az kaldı...YTD

Düşük faizli tahvil stoğu olup yönetemeyenler patlak sinyali verinde FED geri adım attı, bu nedenle şu düzeltme gelişti, tabi US10Y böyle düşünce, buna endeksli enflasyon korumalı 10 yıllıklar zıbıttı, o zıbıtınca altın zıbıttı.

En tepedeki minik itkinin ideal hedefi 2042, gelmişken zirveyi yoklar en azından,

Dipten gelen itkinin ise 5 nci dalgası teorik olarak 2175 e kadar isterse uzatır, ama US10Y ile senkronize kalıbı bu olmalı, ve bir kalıbın sonlarına yaklaşıyoruz.

Tabi US10Y de, farklı bir şey gelişir mi takip edilmeli...veya enflasyonda...petrol artınca enflasyon da veya beklentisi de artar, o da enflasyona endeksli tahville fiyatlandığından etkiler...kaçtım.

7.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Sayın Achiles, bunun için karar verilme noktası sizce nedir?
    Altının enflasyondan korunmalı ABD 10 yıllıklarıyla hareket ettiğini bu topikte defaatle paylaştım, hatta 1887 den 1600 lere düşüşü de burada önden, başladığında ve düşerken esnasında ikaz ettim.

Bu fx piyasada işlem yapmak için yeterli bir hassasiyet değil, çünkü enflasyon 1 ay sonra açıklanıyor, enflasyon beklentisi değişiyor, 10 yıllık TIPS ihaleleri de sürekli değişiyor. Ama kabaca fraktalları tutuyor.

Soru şu ABD 10 yıllıkları daha da düşer mi? (O gösterdiğim kutucuğun da altına), bence düşmez.

İkinci soru daha da bu seviyede yatay kalır mı, bu da sayımda flat sonrası zamanca genişleyen bir kompleks yapıya tekabül eder, evet gelişebilir.

Eğer US10Y yatayda da devam ederse, yukarı fışkırmazsa, enflasyon farkından dolayı, TIPS ler artmaya daha doğrusu negatif getiri düşmeye bunun tahvili de artmaya devam ederse (TIP diye bakın tradingview den TIPS sın ETF si o aynı yani kabaca), altın devam eder.

Yani, çok net bir karar noktası yok, bu yaklaşım kullanarak, ama elliotta göre kalıplar takip edilebilir tabi..şimdi son bir minik atak başlayacak, bakalım nasıl gelieşecek...kaçtım, dişçi randevum var da..

8. Dolarda %5 alabiliyorsan ne ala. Ama doların da artık yıllık %5 enflasyonu var minimum. Doların varsa ve bunun altında dolarına dolar getirisi alamıyorsan paran yağ gibi ABD enflasyonuna karşı eriyor demektir.

Geriye ne kaldı. Primsiz ürünler. Altın primli mi? Zannetmiyorum. Newmont dünyanın en büyük altın üreticisi, üretim maliyetini 1600$ (Haziran 2022 maliyeti -> https://www.bloomberg.com/news/artic...r-newmont-says ) olarak söyledi son çeyrek.

Yani üretim maliyeti şu ankine göre şu an aşağı yukarı 1950$ (Newmont un 2023 ilk çeyrek tahmini maliyeti) olan bir ürünü piyasada kaça alırsan pahalı dersin ki?

yani Altının bir üretim maliyeti var. Dünyadaki madenlerde Altın azaldıkça üretim maliyetide logaritmik bir şekilde artıyor.

Yeryüzündeki eski mevcut altını da satmak isteyen olursa bir şeyi baz alması lazım. Bu da kümülatif ABD enflasyonudur. Buna bakınca da altını en az 10bin$ değerinde hesaplıyorlar. Yani işi bilen ve elinde fiziki olan büyük balinalar bunu acele edip ucuza kaptırmazlar. Belki iflas edip collateral teminat olarak kullananlar varsa bunlar malı her fiyattan satabilirler ama merkez bankaları ve büyük bankalar bunu sigorta olarak tutmaya devam ederler. Hatta ABD üstlerine yüklendikçe ellerindeki fiziki altını daha da arttırırlar.

Nitekim Rusya Ukrayna olayında ABD ve İngiltere deki yetkilliler Rus oligarkların yurtdışı banka hesaplarını blokladı. Bundan ders alan büyük balinalar da fiziki altını ve soğuk bitcoini neden dolar yerine tercih etmesinler?

Sen bu işleri bizden daha iyi biliyorsun başkanım ama bir de bakış açıları ile de değerlendirmek lazım değil mi?

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ben şu ortamda herkesin altına yöneldiğini düşünüyorum
    dünyada bile altının reklamı var
    bu senenin en kazançlı enstrümanlarından biri olacak deniyor heryerde

Sayfa 458/1009 İlkİlk ... 358408448456457458459460468508558958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz