Sayfa 464/1032 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Th hoca geri alımı destekliyordu.bakalim umduğu gibi sonuç verecek mi

2. Bu geri alim kimin hesabina yansıyacak? Varlık fonu elindeki pay mi yükselecek. Piyasa açık kısmı azalacak o zaman.

3. dolar bir yilda tl karsinda %86 deger kaybetmis. Bu daha ne kadar surdulebilir ? Dolar yuzde 200 mu degerlenecek TL karsisinda ?
    Hukumet de ise reform adi altinda biseyler yapmaya calisiyorlar ama bak gene gidip o ERdogan da tikanip kalacak. AB uyum yasalari vesaire yapmaya calisacaklar, ERDOGAN reddecek. Git gide yalnizlasan bi ulke olacaz. Ama sukur Allahimiz var bide Venezuela gibi bir muttefigimiz

More
    Currency against US Dollar, past year.

Nigeria: -0.1%
    UK: -0.3%
    Japan: -0.9%
    Euro: -1.8%
    Canada: -2.5%
    China: -3.5%
    Australia: -7.6%
    Mexico: -8%
    South Africa: -10%
    India: -10%
    Indonesia: -10%
    Sweden: -15%
    Pakistan: -16%
    Russia: -16%
    Brazil: -31%
    Argentina: -80%
    Turkey: -86%

4. ISCTR'nin geri alım açıklamasıyla HALKB'ninkini aynı kefeye koymamak lazım...Sonuçta birinde "devlet kararlılığı" var ve bu piyasalara diğerinden çok daha net bir mesajdır bana sorarsanız...Ki bu devlet gerçekten de kamu borcu yönünden fazla bir sıkıntısı olmayan bir devlet...Yani rahatlıkla para basıp piyasadan mal alma kapasitesi var...İtalya, İspanya gibi -aslen batık- ülkeler bile toksik varlık alışı bilmem ne ayağına piyasaya girdiler nekine TR...Ben orta ve uzun vadede de çok önemli bir açıklama olarak görüyorum bunu...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Çok büyük etkisi olmuyor hisse geri alımlarının...Ama geri çekilişte belki faydası olur da fazla düşmez...
    Bu yazdığım fiyatlama yönündendi...Hiç şüphesiz piyasaya verilen algı yönünden önemli bir hamle...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

6.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Ben bu jöleli çocuğu ve diğer Varlık Fonu yöneticilerini anlamıyorum abi...Para basma makinaları sizde; yabancının böylesi inanılmaz fiyatlamalardan satmak istediği şirketleri topla gitsin...HALKB'nın 2018/06 döneminde ayırdığı vergi karşılığı zaten 380 milyon TL...Yılsonunda -muhtemelen- 700 civarı olacak...Buraya koyduğun para gerisin geri cepte...Ben olsam bedelliden felan havadan gelen parayı böyle değerlendiririm; madem kamunun borç derdi yok, madem Avrupa'da bu konuda herkesten iyiyiz...

siz bir vatanperver milli bir şuurla yazıyorsunuz.adını zikrettiğiniz kişiler özde değil sözde millidir.eğer dediğin kişler vatanperver milli olsalar bankaları akbank garanti halkbank işc vsvs yok fiyatında ölü fiyatında toplarlar.zaten toplamaya kalksalar yabancı satmaktan vaz geçecektir.varlık fonu yetkilileri geri alım yapmayarak dış finansal saldırya çanak tutuyor. bunu zekası olanlar anlar.

7. Trump Twitter'da yaptığı açıklamada, “Çin Hükümeti ile olan büyük ticaret anlaşmazlığımız nedeniyle Kuzey Kore'nin Çin'den muazzam bir baskı gördüğünü hissediyorum” dedi. Trump ayrıca : “Çin'in para, yakıt, gübre ve diğer çeşitli mallar dahil olmak üzere Kuzey Kore'ye önemli miktarda yardım sağladığını biliyoruz. Bu yararlı değil! ” demiş. Bu arada ABD'nin Güney Kore ve Japonya ile daha büyük askeri tatbikatlar yapabileceği sinyalini de vermiş. Çin Dışişleri ise Trump'un bu ithamları sonrasında söz konusu iddiaları "saçma mantık" (absurd logic) şeklinde yanıtlamış.
    Bunlar bilindik şeyler...Evet...Ama bu da bir strateji esasında ve bu sayede kadim anlaşma zeminlerini yerle yeksan ettiler...Erdoğan'ın "Dünya 5 ten büyüktür" lafı da bu kapsamda Trump ve ekibine vermiş olduğu aleni bir destektir abi...Analez tamam...

50 lilerden beri ABD nin kurduğu düzenin ileri karakolu görevi verilen TR nin önemi abd tarafından artık bitmiştir.fakat AB yì korku salmıştır.ab bu kez TR ye bu göreve devam et.stratejik müttefik olalım ama AB birliği üyeliği bekleme diyor.TR bu kez de AB nin havucunu yutacak mi.yoksa aldatilmayan bir ilişki kurabilecek mi.ekonomik baskıyı bu nedenle kurduklarıni okuyorum.su anda en zorda olan ülkelerin ABD ile müttefik ilişkisi olan ülkeler olacağı aşikar.

Sayfa 464/1032 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •