Originally Posted by
balıkadam
Bütün yazılanları baştan beri okudum. Genelde aklima yattı sistem. Ama anlayamadığım onemli bir konu var.
Temettü Verimliliği (TV) derken tam olarak ne kastediliyor.
Benim anladığım şirketlerin genel kurullarinda görüşülüp onaylanan temettü miktarı. Genelde yilda 1 kez dagitilir ama bazı şirketler 2 veya 3 taksit şeklinde de dağıtabiliyor.
(Eğer böyleyse tv yi etkileyen tek değişken hisse fiyati olacağı için tüm yil boyunca portföy hisseleri cok fazla değişkenlik göstermez diye düşünüyorum)
Ama burada bahsedilen konu sanki bu değilde 3 ayda bir açıklanan bilançolar sonrasi ortaya çıkan karlılık durumu gibi geliyor bana.
(Eğer bu şekilde ise sistem 3 ayda bir otomatikman daha karlı hisseleri bulacağı için portföy hisseleri daha değişken ve getiri daha yüksek olacaktır. )
Konu hakkinda bilgi sahibi olan biri cevaplarsa memnun olurum.
SM-G930F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
baştan sona okumuşsunuz ancak sanırımb azı yerleri kaçırmışsınız.
öncellikle sadece TV seçilerek çıkan hisseleri diyorsanız bilanco işin içinde olmadıgı için sistem bilancoyla ilgili hiçbirşeye bakmıyor o sebeple sorun olmayacaktır.
Ancak TV fiyata göre dediğiniz gibi değişkenlik gösterecektir. Fakat bu sandıgınız kadar az bir değişiklik değil aksine bist tüm seçildiğinde sık değişimlere sebebiyet verebilecekir. 100 tane şirket temettü dağıtıyorsa oranları birbirine yakın olanlar listenin sonuna doğru ise mesela listenin sonunda froto var diyelim. %8 le listeye son anda girmiş. bimas ta %7,9 la liste dışı kalmış.
yarın bir gün bimas düştüğünde listeye 8,1 TV oranıyla girecektir. bana göre listenin sonunda kalan 3-4 hissenin 3 ay içerisinde bir gün değişme riski var.
listenin üstünde kalan 6 hisse genel anlamda değişiklik gösterme ihtimali düşük kalacaktır. farkı açtıkları için.
nitekimde drzim hcam iki arkdaşın portfoy listesindeki değişiklikleri alıntı yaparak acıklamış.
ayrıca bizlerde sadece TV>1 yaparak çıkan portfoy listei şu şekildeydi sanırım 1 hafta önce çıkmıştı bu liste en sağdaki hisseleri almak gerekiyormuş bu formule göre.

Originally Posted by
TomBombadillo
Tv >1
Başka hiçbir kriter yok...Tüm endeks üzerinden yapılan sıralama böyle

iki tarafın hisselerinde ne gibi değişiklikler olmuş buradan daha iyi bakabilirsiniz. arkadaşların yaptıgıda TV si en yükse göre cıkan hisse senetleri listesi.

Originally Posted by
HBYKCN
Sonunda becerdim...

benim baktıgıma göre 1 hafta önce oluşan listeye göre arasında 5 adet hisse farklı görünüyor 5 tanesi değişmiş. 1 hafta içerisinde. aynı kurallar çerçevesinde ayarlanmış ise.
Yani Tv oranının 1 hafta içerisinde hisselerin %50 sini etkileyecek biçimde değişebiliyor. Benim beklentımden daha fazla değişikliğe uğramış bende şaşırdım.
Ancak drzim hocam programın kullanımı konusunda 3 yıllık bır tecrübeye sahip oldugunu beyan etti. Sistemin geçmiş 2 - 3 yıllık getirisi bu formulle %600 cıvarında cıkmış.
sayın HBYKCN listesi ile syn TomBombadillo hisselerinin yarısı birbirinden farklı olmasına rağmen her ikisde geçmişteki elde edilen getiri olan %600 ü yakalayabılecek mi benim kafama bu takılıyor. hadi bu ıkısıde benzer getırıyı yakaladı peki ya 1 hafta sonra programı tekrar calıstıran arkadaşımızın listesindede bu iki portfoyden en az %40 farklı olacak. o kişide mi %600 e yakın getiri elde edecek ? gibi sorular benım kafamı mesgul etmekte.
O bakımdan denemek isteyen önce bı programı alacak 1 senelık bugun basacak tuşa cıkan hısselerı excele kaydedecek. 1 hafta sonra sanki oğluna aynı formulle portfoy oluşturuyormuş gibi tekrar basacak cıkan lısteyı kaydedecek 1 hafta sonra tekrar aynı formulu calıstırıp eşi için o hısselerı alıyormuş gibi excele not alacak.
3 ay geçtikten sonra yine aynı takvim günü geçerli olmak suretıyle yanı tuşa bastıgı günden itibaren tam 3 ayı hesaplayacak. şekilde tekrar tuşa basacak yeni hisseleri excele işleyecek.
daha sonra bunların getırılerını kontrol edecek 3 portfoyunde istatistiksel olarka en az yarısı bırbırınden farklı cıkacaktır. fakat tüm bunlara rağmen sistem getirileri bu 3 portfoy içinde birbirine yakınmı olacak kontrol edecek.
programı en az 1 sene sonunakadar bu sekılde kullanarak test ettikten sonra bır sonuç ortaya cıkar ve buna göre hareket edilir.
Veyahutta basar tuşa cıkan hısselerı alır gerçek hesabınızda denersınız. DRZİM hocam 3 yıldır programı kullanan birisi olarak saglıklı calıstıgını söylemekte yinede karar sizlerin tabiki.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri