Gedik ve iş bastırıyor. Bakalım alıcılar güçlü çıkacakmı
Gedik ve iş bastırıyor. Bakalım alıcılar güçlü çıkacakmı
Hala taban olmadı hayret.şu ana kadar çoktan yapışır diyordum.
borsada en sevmediğim şey uyuzluk düşeceksen düş çıkacaksan çık demi ya
AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Mercan Kimya'nın Deterjan ve Kozmetik Hammaddeleri Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci başladı
27-06-2022 14:56:26 MERCN
Mercan Kimya'nın Deterjan ve Kozmetik Hammaddeleri Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"KOCAELİ ili GEBZE, ilçesi Tavşanlı Mahallesi, Köy Yeri Mevki, 146 ada, 1 nolu parsel mevkiindeki MERCAN KİMYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından yapılması planlanan Deterjan ve Kozmetik Hammaddeleri Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak KOCAELİ Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur."
***MERCN*** MERCAN KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
BDDK'nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
MERCAN KİMYA DETERJAN VE KOZMETİK HAMMADDELERİ ÜRETİM TESİSİ
- Proje Bedeli = TRY 92,000,000.00
- Proje kapsamında kurulacak tesiste;
2000 ton/yıl koko dietanol amin (Kıvam ve köpük arttırıcı etki(deterjan/şampuan)),2000 ton/yıl betain (İritasyon ve tahriş azaltıcı (sıvı sabun,şampuan, deterjan ve yüzey temizleyici)),
2000 ton/yıl esterquat (Yumuşatma efekti (Yumuşatıcı)),2000 ton/yıl alkil poli glikozit (Doğal yüzey aktif, doğal çamaşır suyu, bebekler için duş jeli ve şampuan üretimi hammaddesi),
2000 ton/yıl sorbitan mono oleat (Emülgatör (Şampuan ve deterjan esanslarını emülsiye eder.))
üretimleri gerçekleştirilecektir.“Deterjan ve Kozmetik Hammaddeleri Üretim Tesisi†için arsa bedeli 17.000.000 TL, inşaat bedeli 45.000.000 TL ve makine-ekipman bedeli 30.000.000 TL olmak üzere toplam 92.000.000 TL olarak hesaplanmıştır. (Arsa bedeli 2021 yılı içinde ödenip, tapusu alınmıştır.)Projeye konu faaliyet Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Tavşanlı Mahallesi, Köy Yeri Mevkinde gerçekleştirilecektir.
- Proje 9,411.47 m2 araziye yapılacak olup, 1015 m2 alana fabrika binası ve 3000 m2 taban alanına sahip 10340.27 m2 kapasiteli depolama binası yapılacaktır. İşletme aşamasında 20 personelin çalışması planlanmaktadır.
- ÇED raporunda depolama alanındaki operasyonun çoğunlukla robotlar ile otomatize olarak yapılacağı belirtilmektedir.Not: Konuya dair bilgiler TEMSAT TEK. MÜH. SU ARIT. DAN. İNŞ. LTD. ŞTİ. tarafından Mercan Kimya için hazırlanmış ÇED raporundan alınmıştır.
güzel olucak hissenin geleceği için. tahminler ötesine çıkabilir bekliyen için. bu yılki karıda iyi ölçekte gelecek. bu fiyatlar birdaha görmemek üzere hayal olabilir. şimdilik eziyete devam ediyor. dayanabilen kalır trende.
Yer İmleri