Sayfa 490/1252 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 3,913 - 3,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Selamlar,
    Bu fazilerden eurobond alıp çok çok uzun vadeli olacak şekilde yatırım yapar mısınız? Benim öyle bir düşüncem var, Devlet bonosu olacak şekilde 2034 olabilir.
    Zaten devlet batacaksa bizim bankadaki paralarıda gümletirler. Sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde euobond ödememe olmamış. Bundan sonraki gelirimi en azından dolar olarak garantilerim. Ne yapalım fikir verin? Dolarda kalsakda o da bu bankacılık sistemi içinde oluyor zaten

2.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Halk bankası anonim şirketi.!!!!
    Sermayesi belli.!!
    Raiting notu çöp
    Gözaltı pazarı varya öğle düşün.!!
    10 milyar dolar ceza
    Artı ambargoyu deldiği için bankacılık sisteminden men.!!
    Sonra bir bardak soguk su içersin.!!
    Halkbank'ın %51 hissesi Türkiye Varlık fonuna ait. TVF'de hazinenin. Bu iş o kadar basit olur mu bilemedim. Eğer bu dediğin bu şekilde gerçekleşebiliyorsa aynı şey hazine tahvilleri için de geçerli olmalıydı. Ama onlarda aynı risk oranını göremiyoruz.

https://www.halkbank.com.tr/yatirimc...annel/Index/16
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by cem1473 Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Bu fazilerden eurobond alıp çok çok uzun vadeli olacak şekilde yatırım yapar mısınız? Benim öyle bir düşüncem var, Devlet bonosu olacak şekilde 2034 olabilir.
    Zaten devlet batacaksa bizim bankadaki paralarıda gümletirler. Sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde euobond ödememe olmamış. Bundan sonraki gelirimi en azından dolar olarak garantilerim. Ne yapalım fikir verin? Dolarda kalsakda o da bu bankacılık sistemi içinde oluyor zaten
    aslında bankalardaki vadeli mevduatlar türev ürünlerdir. işin kaynağı bu eurobondlar. bunlar gümlerse hepsi domino taşları gibi gümler...
    yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bu eurobondun getirisi hesabıma göre %15.55.
    sabit kupon oranı: %4.75
    temiz fiyat: 79.22 usd
    kirli fiyat: 79.22+2.2430=81.463 usd
    itfaya kalan gün: 919

%22'yi nereden çıkardınız anlamadım.
    Maturty tarihinde alacağımız 100 birimlik ödeme için 78.8 birim ödüyoruz. Burada maturity tarihinde 21 birim kar oluşuyor. 21 birim karı 919 güne bölersek çok kabaca (indirgemeyi düşünmezsek) ödediğimiz 78.8 birime göre yıllık %10-11 yapar. Kupon getirilerimiz de çok kabaca yıllık (4.75x2) x (100/78.8) olursa bu da %12 civarı bir şey yapıyor. İkisini toplayınca %22 ediyor. Tabii bu hesap brüt. Anapara kazancı için belirli bir limitin üstünde vergi fazla çıkabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by jackwalsh2 Yazıyı Oku
    bu bonoyu bulamazsın ki alasın, halkbank batacaksa zaten hepimiz battık demektir. cezayi halka ödetir devam eder halkbank
    emlak bankasıda devlet bankasıydı..!!
    Battı veya batırıldı.!!
    Rahmetli oldu..!
    Hepimizmi battık..??????
    Halk bankası anonim şirket
    Batarsa hepimizmi batarız.!!
    Çok komik.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Maturty tarihinde alacağımız 100 birimlik ödeme için 78.8 birim ödüyoruz. Burada maturity tarihinde 21 birim kar oluşuyor. 21 birim karı 919 güne bölersek çok kabaca (indirgemeyi düşünmezsek) ödediğimiz 78.8 birime göre yıllık %10 yapar. Kupon getirilerimiz de çok kabaca yıllık (4.75x2) x (100/78.8) olursa bu da %12 civarı bir şey yapıyor. İkisini toplayınca %22 ediyor. Tabii bu hesap brüt. Anapara kazancı için belirli bir limitin üstünde vergi fazla çıkabilir.
    ben hesabı yapan bir program yazdım javascript ile. yalnız sitede fiyat 79.22 usd yazıyordu. bunu temiz fiyat olarak aldım. eğer kirli fiyatsa getiri %16.96 çıkıyor. sizin kullandığınız fiyatı yani 78.8 usd alırsak da %17.23 çıkıyor. kabaca hesaplanan %22'de hata olabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    emlak bankasıda devlet bankasıydı..!!
    Battı veya batırıldı.!!
    Rahmetli oldu..!
    Hepimizmi battık..??????
    Halk bankası anonim şirket
    Batarsa hepimizmi batarız.!!
    Çok komik.!!
    emlak bankası batınca garanti üstü mevduatlara ne olmuştu?

8.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    ben hesabı yapan bir program yazdım javascript ile. yalnız sitede fiyat 79.22 usd yazıyordu. bunu temiz fiyat olarak aldım. eğer kirli fiyatsa getiri %16.96 çıkıyor. sizin kullandığınız fiyatı yani 78.8 usd alırsak da %17.23 çıkıyor. kabaca hesaplanan %22'de hata olabilir.
    Çok kaba hesapladım ama 79 verip 100 aldığımızda dahi bu 21 birim kar 919 günde koyduğumuz 79 birime göre %32 gibi bir getiri yapıyor yani senede %10-11 arası kupon getirileri hariç. Kupon getirileride zaten düşük fiyattan dolayı %12'yi buluyor. Temiz kirli fiyat çok fark ettirmemesi lazım zira sadece 1 kupon ödemesinin belirli bir kısmı kadar fark eder.

Sizin program anapara kazancını yıllık getiriye nakit akışı indirgeyerek hesaplıyor mu?

Sayfa 490/1252 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •