Mesela 4 ay sonra yıl sonu geldiğinde özkaynaklar 30 milyar tl olacak ki hisse başına 24 tl eder, hisse başına güncel defter değerimiz işte budur. Hisse şu anda 6 tl olduğuna göre şu anda defter değerimizin %25 inden işlem görüyoruz demektir. Komik bir rasyo bu. Ancak banka batık ise böylesine düşük bir rasyodan işlem görür. Demek ki piyasa HALKB'ye batık muamelesi çekiyor. Ben şahsen buna inanmıyorum ve inanmadığım için de elimdeki hisseleri aynen tutuyorum. Mesela Deutsche Bank pratik anlamda batıktır (Merkel dahi bunu kabullenmiş durumda), özkaynakları 67 milyar Euro'dur (öte yandan bilanço dışında tutulan 50 trilyon euro'luk türev pozisyonu mevcut ki pratik anlamda batık olmasının esas nedeni işte budur), toplam hisse senedi adedi 2.06 milyar adet olduğuna göre hisse başına defter değeri 33 Euro eder, demek ki şu anda Alman Xetra borsasında 9.62 eurodan işlem göre deutsche bank hissesi defter değerinin %30 undan işlem görüyor. Piyasanın yaptığı değerlemelerin ne kadar çarpık olduğunu görüyor musunuz?
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri