Sayfa 505/1032 İlkİlk ... 54054554955035045055065075155556051005 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,033 - 4,040 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Mesela 4 ay sonra yıl sonu geldiğinde özkaynaklar 30 milyar tl olacak ki hisse başına 24 tl eder, hisse başına güncel defter değerimiz işte budur. Hisse şu anda 6 tl olduğuna göre şu anda defter değerimizin %25 inden işlem görüyoruz demektir. Komik bir rasyo bu. Ancak banka batık ise böylesine düşük bir rasyodan işlem görür. Demek ki piyasa HALKB'ye batık muamelesi çekiyor. Ben şahsen buna inanmıyorum ve inanmadığım için de elimdeki hisseleri aynen tutuyorum. Mesela Deutsche Bank pratik anlamda batıktır (Merkel dahi bunu kabullenmiş durumda), özkaynakları 67 milyar Euro'dur (öte yandan bilanço dışında tutulan 50 trilyon euro'luk türev pozisyonu mevcut ki pratik anlamda batık olmasının esas nedeni işte budur), toplam hisse senedi adedi 2.06 milyar adet olduğuna göre hisse başına defter değeri 33 Euro eder, demek ki şu anda Alman Xetra borsasında 9.62 eurodan işlem göre deutsche bank hissesi defter değerinin %30 undan işlem görüyor. Piyasanın yaptığı değerlemelerin ne kadar çarpık olduğunu görüyor musunuz?
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Üstad hasta ölmüştür, helvası bile yenmiştir. SGK dan biraz daha para kastıralım diye belki 1 ay yaşatırlar bizim memlekette gerisi filmlerde olur.
    Hocam ağzına sağlık, benim yorumum çok hafif kalmış ama gerçekte durum böyle. Bu arada beni güldürdün, eyvallah diyorum. Dünya ekonomisi 2008'den bu yana gerçekten de yoğun bakımda tutuluyor, aradan 10 sene geçmiş, FED sadece göstermelik geri çekmeler yapıyor (4.5 trilyon dolarlık bilanço için zaman zaman yapılan bir kaç milyar dolarlık geri çekmeler nedir yahu?) ama ne AMB ne BoJ ne Çin MB ne de BoE ayni cihete gidemiyor. Demek ki 10 yıldır yoğun bakımda olan küresel ekonominin hala helvası yenmemiş, zaten yemeye de müsaade edemezler yani hasta yoğun bakımda kalmaya devam edecek ama iyileşemeyecek de. Hastanın yoğun bakımda kalması için de yeni QE'ler gerekiyor, bunun tercümesi de para bolluğu oluyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Ticaret savaşları ilk bizi vurdu. Bizi buran rahip değil. Ama görünmeyen bir silah bu vurgunda kabul edilemezdi, o yüzden sucu rahip gibi konulara getirdiler . Para piyasalarında gelişmeler önceden satın alınır gerçekliğinde satılır denilmeye devam ediyorsa, ülkemizin yaşadığı yaşatıldığı şey ticaret savaşlarının etkisinden başka bir şey değil. Borusan fabrika kurmasına rağmen abd de talepleri kabul edilmedi . Nice gemiler başka limanlara döndü. Yılda 3-4 kez Ukrayna’dan sac alırım. İlk kez sözleşmeden 21 gün sonra teslimat yapıldı. Demek ki mal bir yerden döndü. Demir Çelik 2014 sen bugüne zirve yaptı şimdi ise dibe gidiyor. ABD Avrupa yasaklarından önce Barzani yüzünden Arac başına 90 Euro vergi getiren Irak hükümeti abd den daha öngörüldüydü . Komşularımızı doğru kullanamadık. Ticaret savaşları tramp ın sanayici arkadaşlarını zengin etti, belki işsizliği de düşürecek ama bunlar seçim yatırımı , orta vade de bu kararlar azalan rekabet nedeni ile abd ye fayda sağlamaz. Bilanço düzelteceğine bilanço bozacaktır. Rakamlar yükseldi aktif büyüdü pasif büyüdü ama kar büyümedi. 700 dolara mal ettikleri boruya şimdi 950 dolar ödüyorlar . Bu sadece bizim bildiğimiz . Daha bilmediklerimiz var. Bizi başlayan ticaret savaşı nedeni ile sattılar , bozulan yapı bundan değil rahip yüzünden bozuldu diye uyuttular. Ticaret savaşının bitmesi eski hale dönülmesi hemen olmayacak.
    Piyasadaki gelişmeleri 1. elden çok güzel özetlemişsiniz, elinize sağlık. Demir çelik piyasasındaki dolar bazlı fiyat artışlarını ben anlayamıyorum. Sadece Çin'in yıllık demir çelik üretim kapasitesi yıllık dünya tüketiminden fazladır. Çin demir çelik tesisleri %60 kapasite ile çalışıyor. Diğer ülkelerin demir çelik tesisleri de ortalama %70 kapasite ile çalışıyor. Bu şartlar altında demir çelik ürünlerinin dolar bazında fiyatının düşmesi gerekirdi.

şimdi avrupa hem genişleme hemde faiz sıfır
    büyümede istenilen rakamda değil.
    ticaret savaşıyla büyümede tehlikeye girerse hangi araçlar devreye girecek.
    bir el borçları mı silecek.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5. Bütün dünya , ABD bankacılarının bilhassa WALL STREET ve derencelendirme sirketlerinin esiri oldu. Bu güç ne yazıkki 10 yıldır daha da büyüdü. Çünkü, FED 2008 de bankalara yardım edeceğim derken daha da büyük bır canavar yarattı. Türev piyasalarda ki toksik varlıklar halı altına süpürüldü. Bugunse dünyada hiçbir hükümet de gücünü ortaya koyamıyor artık. Para ve güç artık 2 ABD bankasının ellınde (GOLDMAN ve JPMORGAN)...
    Diğer yandan dünya bankacılık sektorü, hedge fonların elinde artık ve herkes hissedarlaın diktası altında. Tek oyun hızlı para yapma ve müzik çalıyor. Nazdac borsasında tekno hisseler rekor kırıyor. 10 yıldır GOLDMAN beyefendi daha da hızlı para kazanmak için denizlerde durmadan daha da cok kablo döşüyor müzik biraz daha çalsın diye. Maalesef bu hırs butun dunyayı bu sefer daha da çıkmaz yola sokacaktır. Çünkü kimse bu oyundan vazgeçemiyor. Dünya ekonomisi artık buyuk bir gazıno . Tek felsefe zenginleri daha da zengin ettırmek , fakırleri daha da fakir. Trumpı iktidar yapan güçlerde bilhassa cumhuriyetçilerde yoğunlaşmış katı evanjelik, kibirli global sermaye. Gazinonun ışıklarının sönmesi, DOW JONES dakı balonun tekrar patlamasıyla beraber olacaktır.
    Bunu patlatana kadar gelişmekte olan piyasalar ezilecektir. Bu piyasaların alım gücü düştükçe ABD borsları ve büyümesi kesinlikle duracaktır ve durumun farkındalar.
    Ne yazıkki dunya fınans eliti hala ekonomik edebıyat yapmaya devam edıyor ve 2008 cok hızlı unutuldu.....

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Borusan fabrika kurmasına rağmen abd de talepleri kabul edilmedi .
    Borusan basvurmus, 75 milyon dolarlik fabrika kurup 170 is verelim demis, ama Amerikali rakipleri ayni urunleri biz saglayabiliriz demisler. O yuzden reddedilmis. Alternatifi yok degil, yapmaya calistiklari da kendi sirketlerine kazandirmak zaten. Yani amacina ulasiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Piyasadaki gelişmeleri 1. elden çok güzel özetlemişsiniz, elinize sağlık. Demir çelik piyasasındaki dolar bazlı fiyat artışlarını ben anlayamıyorum. Sadece Çin'in yıllık demir çelik üretim kapasitesi yıllık dünya tüketiminden fazladır. Çin demir çelik tesisleri %60 kapasite ile çalışıyor. Diğer ülkelerin demir çelik tesisleri de ortalama %70 kapasite ile çalışıyor. Bu şartlar altında demir çelik ürünlerinin dolar bazında fiyatının düşmesi gerekirdi.
    fiyatlari ureticiler reel sector belirlemiyor ki LONDONBOYlar islerine geldigi gibi belirliyor...

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Daha once WV ornegini vermistim yildiz.

---
    Wolkswagen'in Emisyon skandali ortaya ciktiginda butun Amerikali ve Ingiliz fonlar shortladikca shortladilar hisseyi.

Olaylardan 2 hafta sonra Porsche, VW'in %75'ini diger sirketleri araciligiyla borsadan topladigini acikladi. Sirketin buyuk ortagi Almanya Hukumeti de %20'lik payimi satmam demisti. Piyasada hisse kalmadi aciklari kapayacak. Olmayan hisseyi satip tekrar yerine koyamamak "kriminal" suca giriyor Amerikada ve Avrupada.

Panikleyen shortcular WV hisse fiyati bir gunde 200 eurodan 1,000 euroya cikardi. 1 gunde!

Porsche 30 milyar euro kazandi shortculardan. 1 gunde! 24 tane fon batti.
    ---

Bunlar para piyasalari. Para olan yerde hersey vardir. Yukarda isleri "para" olan fonlarin bile uzerine oynamislar. Yani senden benden ondan daha buyuk bir ortamin icindeyiz, ne oyunlar dondugunu, ve bu oyunlarin hangi zaman dilimleri icerisinde oynandigini bilemeyiz. Bu yuzden kendi kararlarimizi kendi durumumuza gore kendimiz vermeliyiz. Bu baglamda baska birinin ne yaptiginin hicbir onemi yok ve olmamali. Bunu yapamiyorsak bu borsada da yerimiz yok.
    Guzel ornek... Bize de boyle bir babayigit lazim hem hissenin itibarini kaldiracak hem de ustune apra kazanacak...

Sayfa 505/1032 İlkİlk ... 54054554955035045055065075155556051005 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •