Bazen danası anasından pahalı oluyor, o tip fırsatlar daha yere basan fırsatlar oluyor ama bilinmedik şeyler de olabiliyor.
Makina, inşaat, fizik mühendisleri ayağı daha yere basan adamlar, elektrik, bilgisayar, kimya, biyoloji mühendisleri daha esnek oluyor.
Adam şirketin sermayesi 100 milyon ilave olarak da kasa da 50 milyon var, tesisleri saymıyorum vs diyor, şirket CEO'su bile bizim kasadaki paramız piyasa değerinden fazla diyor gerçi adam inşaat mühendisydi galiba. Bir dönemlik karı 10 yıla yayanlar oluyor vs. Yani kafa karıştırma işini yapan çok oluyor.
SPK nın halka arzlarda en az 3 ayrı ilave bağımsız rapor çıkarması iyi oldu. Lisanslı adamlar okuyanın salak olmadığını bilerek rapor yazıyor.
Rapor formatını belirleyip bunu tüm şirketler için yılda en az 3 tane olarak zorunlu olarak KAP'dan yayınlamaları lazım. Goldman şunu dedi, HSBC bunu dedi tam bir manipulasyon oluyor, detaylar kimseye açık olmuyor ve o şekilde hedef vermek yasaklanmalı. Denetim raporları kafa karıştırıyor, anlayan birileri sanki yeni halk arz gibi düşünüp anladık diye yazmalılar ve bunlar KAP'dan geçmeden kimseye açıklanmamalı, eski raporu sonradan halka açıklıyorlar.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri