iyidi bunun sorumlusu borsamı. Kişilerin kendisi değilmi bende buna kızıyorum ki sen doğru dürüst şirket aldında mı battın.
Bilerek bilgilerini sına naısl alıyordun hangı dayanakla alıyordun fılan de Bilerek bilgisizliğini yüzüne vurmaya calıs. Cünkü boyle insanların onu anlaması lazım kendı hatalarını yüzüne yüzüne çarpacaksın kı anlayacaklar.
Bu bir kültür olmuş sadece borsa da değil heryerde böyle geçiyor başarısızlık hep başkalarının suçu olarak gösteriliyor buda türkiyenin toplumunun gelişmemesini sağlıyor. Mızıkcılık kültürü ya ben yenilmedimde sen oyunda hile yaptın. kartları söyle dagıttın ondan ben yenıldım. Yoksa yenilmezdim yani böyle bir toplumu nasıl gelişecek hatalarını görmeyen bir toplumun olan birşeyin üzerine daha iyisini ve daha doğrusunu nasıl inşa edecek en önemlisi nasıl kalkınacak böyle bir toplum.
5 yıldır algorıtma tasarlayıp 4 yıldır zarar ettim. her seferınde bır yerlerde hata yaptıgımı düşünerek daha iyisini koydum ortaya deseydim ki ya bırakın benım üzerime oynuyorlar yedirmiyorlar vesaire bugun oldugum sevıyeyı asla göremeyecektim. Hataları düzelte düzelte ilerledim. Batma noktasına en çok yaklaştıgım anda dahi hala çözüm üretme peşindeydim. ne yaparımda bunu düzeltirim diye suçlu aramak çözüm değil ki beni çözüme kavuşturacak şey bireysel hatalarımı bulmak. En son noktada artık herşeyi yaptıgımı düşünürken bile şunu dedim. herhalde bu işi ben beceremiyorum yapamadım olmadı herşeyi denedim. Yani kendi beceriksizliğim oldugunu kabulleniyordum. Btama noktasına geldiğimde formlara yazacagım yazıyı dahi düşünmüştüm. Sizede aktarayım ben bu işi yaptım denedım bınlerce cesıtlı algorıtma denedım fakat olmadı bır sekılde doğru yontemı bulamadım bence kazanmak mumkun ama cok dikkatli ve titiz calısmak lazım ben elımden gelenı yaptım ve artık yoruldum daha fazla devam edemeyecegım ancak bu yolda gececekler denemelerıne devam etsın şu şu yontemlerı denedım daha farklı yolarla ilerlerseniz başarıyı elde etme sansınız var benım gücüm kalmadı buraya kadar. Filan demeyi düşünüyordum.
Farkettınızmı pes ettıgımı acıklayan yazıda dahi tek suçlusu benım. Bunu şu an uydurmadım gerçekten boyle bır metın yazacaktım forma ama ne var ki o noktadn bır u donusum basladı ve nihayet emeklerımın meyvesını almaya basladım bundan sonrada devam edecegını umuyorum devam etmese bıle yenı bır yontem yenı bır girişimle devam edecek bu seruven. Bu arada bu yılı %1900 le kapatmış oldum %1400 idi en son en dipten hesaplıyorum yanı dıbe coktugum noktadan ıtıbaren sermaye artışı.
bir arkadasın formdan ımzasını gordum cok hosuma gıttı ıste bu felsefe sızı dogru noktaya götürür.
"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanırım ya da öğrenirim."
NELSON MANDELA
İçinde bir egoda barındırıyor bu cumle ancak başarı için belkıde bıraz olması gereken birşeydir.
Kişisel gelişim şart bu her yönden hayatınızı değiştiriyor gerçekten sıze uç konusuyormusum gıbı gelebılır bütünüyle saptım yanı bam başka birisine dönüşüyorum bunun farkındayım. Mesela entelektüel insanları bilirsiniz az cok kibar kendıne göre bilgili ancak dışardan bakınca havalı senı benı begenmez aslında birazda Kaba tabirle "top" erkeklıkten kadınlıga dogru kaymış tipler gibi görülür. ANcak şimdi şimdi anlamaya başlıyorum o kişileri nasıl bir düşünce ve beyin yapısı oldugunu anlamaya basladım adamlar gerçekten okumuş ve bilgili önünde saygı duruşuna geçeceğim kadar saygılı kişiler oluverdı benım gözümde sankı zıhınlerını okuyormuşum gibi hissediyorum. halbukı bilgisizken onları hep kaba, insanları kucukmseyen tipler gibi görürdüm. Yine bana gore ODTU mezunu olmak hangi bölümden oldugunun hiçbir önemi yok ODTUDEN mezunsan benim gözümde en saygın insanlardan bırtanesısın. Odtu mezunu bir çok kişiyle tanısmıslıgım ve arkadaşlıgım var. Zeki insanlar oldugunu anlıyorum. Diğerleri gerizekalı demıyorum. Yanlış anlaşılmasın adamların düşünce yapıları zaten baştan beri evrimleşmiş farklı düşünebiliyorlar görülmeyeni görebiliyorlar zekiler hissediyorsun yani. Bunun ODTUYU kazanmakla hiçbir ilgisi yok bence o insanların aldıgı eğitimdenmıdır nedir gerçekten zekalılar yani öyle böyle değil. belkide çevrelerı ODTUNUN toplumu o ınsanları değiştirdi.
Herneyse kısacası bu değişim sürecini toplum olarak edinmemiz gerektiğine inanıyorum borsa daki başarısız yatırımcılar aslında bu yola giden kaynağın sadece bir tanesi bir örneği diyebiliriz.
Burada asıl anlatılmak istenen onların bilanco ogrenerek veya bilinçlendikten sonra yatırım yapması değil. Asıl meseleyi kökten çözecek şey felsefenın damarlarında. Yani kişiye sorgulama yeteneğini kazandırdığımız da otomatık olarak zaten doğru yoldan ilerleyebilecek mesela veli şu hisseyi al demiş acaba neden böyle demiş elinde ne var hangi dayanagı var doğrumu soyluyor yalanmı soyluyor vesaire sorusunu sordurtabilirsek. Zaten otomatik olarak gelişim ve değişim sürecini kendı kendılerıne başlatacaklardır.
Aslen bu topuma gidin bilanco ogrenın demek sadece mevcut borsa yatırımlarının iyileşmesini saglar ama hayata bakış acıları veya baska işlerdeki bakış açıları değişmeyecektir. BU da toplumun gelişim sürecine katkı saglamayacaktır.
aşağıdaki videoyu izleyin az cok ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten. Ben videoları normalden bıraz daha hızlı izlerim 1,25 1,50 hızında ilk 1 2 dakıka içinde beyin adapte oluyor ve anlatılan sey sankı normal hızda anlatılıyormuş gibi hissediyorsunuz bu sayede zaman kazanabılır vaktinizi 1 video izlemek yerine 2 video izleyerek kullanabilirsiniz. veya uzun gelen bir videoyu otomatık olarak kısaltmış olacaksınız aynı zamanda vıdeodan kopmadan anlayarak ızlemış olacaksınız.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri