Originally Posted by
mavsar
Lot sayısı önemli burada. Benim gibi riski dağıtmak için 5 hisseli bir portföy yapınca... Toplam portföye etki kısıtlı oluyor maalesef.
Doğru hisseyi bulabilmek büyük meziyet. Bilen varsa bize de söylesin lütfen...
Al Sat bana göre hiç değil, yapamıyorum. Yapabilen arkadaşları da tebrik ediyorum. Malı ucuz iken aldığında kazanç büyük olur mantığıyla hareket ettim hep. Peki mal ne zaman ucuz olur; Şirket hakkında kötü haberler, bilançolar, fiyatlamalar , yorumlar çoğalmaya başlarsa hisse toplama zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. THYAO ve TAVHL hisselerini de en kötü pandemi zamanında toplamaya başladım. 7.50 den aldığım THYAO hisselerim hala duruyor. Her ne kadar ana temettü amaçlı kağıtlarım EREGLI / ISDMR olsa da; bu kağıtların ucuz olduğunu ve kara bulutların illa ki bir gün dağılacağını düşündüğümden sürekli topladım. Maliyet düşüreceğim diye düştükçe topladım düştükçe topladım , topladıkça zarar sürekli büyüdü. Belki mantıksız akıl dışı ama yapabildiğim tek şey sabırla beklemek, 15 yıllık borsa tecrübemin bana öğrettiği. Zararda oturmak gerçekten çok zor bir durum, gerek maddi gerekse psikolojik açıdan. Ama inanın karda durmak daha zor
Sorunuza kendimce cevap verecek olursam; şuan Türkiye 'de/ dünyada ne çok ucuz mesela. Aklıma Amerika Nasdaq hisseleri geliyor hemen. Alabiliyorsanız direk hisse olarak veya fon (reklam olmasın isim vermedim
) olarak toplamaya başlayabilirsiniz. Resesyon/durgunluk olayları geçince hisselerin nerelere geleceği malum. Tek gereken sabır ve toplamak. Yazdıklarım kendi cahilce ve bilgisizce tecrübelerimdir, kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Sadece uzun vadeli genç yatırımcılara örnek olması amacıyla yazılmıştır. Bol kazançlar...
<<<::: AIM SMALL MISS SMALL ---- Sabırla EREGLI/ISDMR toplamaya devam :::>>>
Yer İmleri