Sayfa 533/1024 İlkİlk ... 33433483523531532533534535543583633 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,257 - 4,264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Yapmayın sayın rxpu, bu ülkede KOÇ` un dan Sabancısına onlardan en kıçı kırık sanayicisine kadar kim TEŞVİK, BELEŞ kredi olmadan kendi cebinden ,yani kendi öz sermeyesinden harcayarak yatırım yapmış ki bundan sonra yapsın ! Kaldıki neye kime güvenerek böyle bir yatırımı yapacaklar ! Gözün üstünde kaşın var diyeni içeri atıyorlar , içeri atmasalar şirketine değişik baskılarla el koyuyorlar. Doğan babasının hayrına mı DEMİRÖREN yalakasına holdingi bıraktı ? Geçin bunları bence, BETER olursa bir derecede BETERİN BETERİ olursa ihracatçı falanda kalmaz , bu durumda mokumuzu çomaklarız.
    Umutabi zaten sistem hatalı olduğu için sonuç üretemiyor. Şu anda üretim varmış gibi davranılıyor. tüm firmalar gerçek anlamda üretim yapmıyor. Eğer sistem doğal denge noktasına zorlanırsa artık gerçek üretim başlar.

Bence tek yol bu bunun dışındakiler çözüm dahi değil. Ancak ben bu aşamada tekrar söylüyorum politikacının bencil davranıp bu dengenin oluşmasını engelleyeceğini düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    TEMEL tekniği bozar her türlü savunurum bu gerçeği.
    Temel önceliktir
    ve asıl olan temeldir
    bunda behis yok ki

ama tekniği yok saymak

kusura bakma cehalet olur..
    seni tenzih ederim..

[QUOTE=epikurus;2580717]işler tabi..
    o konu sizin ilgi alanınıza girmiyor umutabi

ama bu konuda çok saygın ve emeği olanlar var..
    haksızlık olur..[/QUOTE.

Ha siz bu şartlar altında bile teknik işler deyip ona göre davranıyorsanız tabi kendi seçiminiz, takdir sizindir derim.

4. "Faiz toto" da son durum...

Faiz artışı bekleyenler

1)Işık Ökte
    2)Gökhan Şen
    3)Burak Kanlı
    4)Figen Özavcı Gümülcineli
    5)Mert Yılmaz
    6)Gizem Öztok Altınsaç
    7)Ferhat Yükseltürk
    8)Sn Ayhan53 (200 bips)
    9)Sn Pc öğretmen
    10)Sn Krossinggover (500 bips)
    11)Sn Epicurist
    12)Sn Foxmulder (800 bips)
    13)Sn Rxpu (300 bips)
    14)Sn Pinno (200 bips)
    15)Sn Boschyatırım (100 bips)
    16)Sn Medyum (220 bips)
    17)Sn İşçi74
    18)Sn Carkos
    19)Sn Kaveri (300 bips)
    20)Sn Watcher46 (300 bips)
    21)Sn Tilkii (cılız)
    22)Sn Nyit (250 bips) (şartlı)
    23)?
    24)?
    25)?

Beklemeyenler

a)Tufan Cömert
    1)Sn Tengri Han
    2)Sn Moruk
    3)Sn Varolmayansehir
    4)Sn Bahri
    5)Sn Cankan
    6)Yoldaş Stonhand
    7)Sn Goksen
    8)Sn Rüzgar50
    9)Sn Diomand
    10)Sn Reha Kaya
    11)Sn Zorbayk
    12)Sn Luckbear
    13)Sn Crayon07
    14)Sn Wyatt earp
    15)Sn Efendy78
    16)Sn Hayek
    17)Sn Xinhai
    18)Sn Djkarizma06
    19)?
    20)?
    21)?

Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?

Günün Atasözü:"Katıra baban kim diye sormuşlar,at dayım olur demiş."

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Güney Kore modeli olarak adlandırdığım modelde iç talebe müdahale ediliyor ve arz tamamen ihracata yönlendiriliyor.

Örneğin emekli maaşları yarı yarıya düşürülüyor, asgari ücret kaldırılıyor. İç piyasadaki alım gücü her ne koşulda olursa olsun enflasyon yaratamayacak bir talep seviyesine çekiliyor.

Bir örnek vereyim. Bir insan her gün 1 patates yese ölür mü?. Tabii ki ölmez. Ama o patatesi yedikçe hayatta kalma duygusunun verdiği güç ile ete, balığa ayrana süte ulaşabilmek için üretim performansını arttıracaktır. Hayvan gibi bir şeyler ortaya koymak için uğraşacaktır.

İnsan tembel bir varlıktır, onun performansını yükselten tek etki hayatta kalma içgüdüsünün tahrik edilmesidir.

İşin özeti bu.
    anladım üstad bir kahveye 15 tl veren gençlik için pek iyi olmaz yalnız bu

6. Bir mühendis olarak söyleyebilirim ki; otomobil yapmak zor değildir. Ancak; Türkiye'de teknolojik ürünler eğer devlet aracılığıyla yapılıyorsa çok fazla politik baskı ile tasarım ve üretim takvimleri sıkıştırılarak kısa sürede sonuç alınmasını beklemektedirler. Bu da muadillerine göre performansı düşük ürünleri ortaya çıkarmaktadır. Henüz performans olarak muadillerini yakalayamayan bir ürünün dünyaya pazarlanıp rekabetçi ortama geçmesi imkansız hale geliyor. İç pazarın da yerli otomobil için yeterince büyük olmadığını düşünmekteyim. Dünya'ya satamadığın bir ürünün de markalaşıp global ölçekli bir firma olması ise imkansız hale geliyor. Türkiye'de birçok şeyin değişmesi lazım ki yüksek teknolojili ürünlerin üretilip dünya üzerinde markalaşmış bir yapıya kavuşmasından bahsedelim. GDP üzerinden bakılırsa Türkiye, ortalama bir Dünya ülkesi olmaya devam edecektir. Dünya büyürse Türkiye büyüyecek, Dünya küçülürse Türkiye küçülecektir. Batı'nın kontrolünde olan ülkemiz eksen değiştirmek istediğinde de tokadı yiyecektir. G.Kore de bunu yapmak istese emin olun ki onlar da tokadı yiyecektir, belki bizimki kadar olmaz.

Neyse memleketi kurtaramayacağız, zaten yöneten bizler değiliz yöneticileri seçenlerde bizler değiliz kim kimi seçtiyse kim seçtikleri yüzünden sürünecekse memleketi kurtarma işini onlara bırakarak gelelim bizim konumuza, Dolar 6.75 lerde soluklanıyor gibi bakalım devamı ne olacak !

Sayfa 533/1024 İlkİlk ... 33433483523531532533534535543583633 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •