Sayfa 54/543 İlkİlk ... 444525354555664104154 ... SonSon
Arama sonucu : 4341 madde; 425 - 432 arası.

Konu: EPLAS - Egeplast

1.  Alıntı Originally Posted by Maximum Yazıyı Oku
    Spk nın tahsisliye izin vereceğini sanmıyorum. Şirketin varlıkları değerlenmeden,şirketin gerçek değeri belirlenmeden herhangi bir sermaye artışı yapılmaması lazım.

Tahsisli artırım keyfi uygulama, bu şirket için gerekçesi yok. Spk onay verse bile mahkemelik olabilir.

Neden bizim hakkımızı kısıtlıyorsun kafana göre kemal amca, bizim paramızı beğenmiyor musun.[emoji1787] Kafanda yine türlü planlar var belli, oyala dur bakalım küçük yatırımcıyı. Epeydir kalıp siparişi de göndermiyorsun, darılıyorum bak. [emoji1787]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen katılıyorum...
    değerleme raporlarını 2021 bilançosu ile birlikte açıklayacağını söylemişti eplas...
    değerleme gelmeden tahsisli yapıp mala çökecek aklınca...
    değerleme gelsin ne fiyat ediyor hisselerimiz görelim ondan sonra kime ne satıyorsan sat...ne bu acelen??
    Ateşteki ağaç menem, dönüp duran şu taş menem,
    Bak şu ateş yalımına, ben bu yanana sığmazam...

2. Değerleme raporunun 31 Aralık itibariyle hazırlanmış olması lazım. Bence SPK onu soracaktır

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Şimdi bundan sonra kısa vadede ne olabilir.

KZ 20 liradan çökmeyi.kafasına koymuş görünüyor.

Şirketin onun 140 milyonına ihtiyacı yok ki.
    Burada yıllardır şirketi takip edenler yurt dışı varlıkları biliyor.
    Mesela Almanya da tesis arsa 5.7 milyon marka alınmıştı. Bugün ölüsü 10 milyon Euro eder
    Buranın bir faaliyeti yok. Şirkete katkısı da yok. Atıl duruyor. Romanya varlıkları gibi.
    Sadece Almanyadaki mülkü satsa al sana 150 milyon.
    Bu durumda benim şirketteki payım da aynı kalır.

Haaa demek ki mesele paylara çökme meselesi. Sermaye koyma meselesi değilmiş.

Gelelim kısa vade ne olur? Sorgulayalım?
    1-Tahsisli sonuçlanmadan hisse fiyatı 30-40 olur mu? Olursa KZ nun 20 liradan pay alması absürd kaçmaz mı?
    2- Peki tahsisli sonuçlanmadan10-15 e düşer mi ?
    Bu KZ nun işine gelir mi?
    3- KZ acaba tahsisli için yine red yiyeceğini bilerek mi hamle yapıyor. Aynı reddedilen yüksek oranlı bedelsiz bedelli gibi.

Anti parantez. Mahkeme kararı malum. Alacaklılar istinafdan önce harekete geçecek mi?

Belirsizlikler o kadar fazla ki,

5.  Alıntı Originally Posted by Maximum26 Yazıyı Oku
    10 günlük ortalama spk.ya başvuru tarihi itibariyle başlıyor. Bugün başvuru yapıldı.
    Yok öyle birşey.
    Spk onayından sonra ki başvuru tarihi itibarı ile süreç başlar.

MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !

Hisseyi ekonomi üniversiteleri ders olarak işlemeli.
    Önce mal sattı
    Şimdi mal alacağım diyor
    Tahsisli diyor
    Falan filan
    Ekrana koyup izlemek lazım

7.  Alıntı Originally Posted by zor Yazıyı Oku
    Yok öyle birşey.
    Spk onayından sonra ki başvuru tarihi itibarı ile süreç başlar.

MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    7.1. Borsa’da İşlem Gören Ortaklıkların Payları İçin:
    Payları Borsa’da işlem gören ortaklıkların paylarının; şirket yönetiminin el değiştirmesi
    sonucunu verecek miktarda ve anılan ortaklığın dahil olduğu grup dışındaki önceden
    belirlenmiş alıcı kişilere işbu Prosedür kapsamında satışında fiyat serbest bir şekilde belirlenir.
    Payları Borsa’da işlem gören ortaklıkların dahil oldukları aynı grup içerisinde ve grup içi
    ortaklar arasında yapılacak pay alış veya satışlarına ilişkin işlemler ile şirket yönetiminin el
    değiştirmesine yol açmayacak işlemlerde;
    işleme baz alınacak fiyat;
    - başvuru tarihi itibariyle bir önceki haftanın son iş gününden geriye doğru veya
    - başvuru tarihinden önceki iş gününden başlamak üzere geçmiş 10 iş günü boyunca
    oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması
    suretiyle tespit edilir. İşlem fiyatı, baz fiyata +/- % 20 uygulanarak bulunan fiyat aralığında
    serbestçe belirlenir.

https://www.borsaistanbul.com/files/...n-prosedur.pdf

sn Zor; başvurudan önceki işgününden geriye doğru 10 günlük ortalama diyor...

spk onayından sonra borsa istanbula yapacağı başvuru gününden önceki 10 iş günü mü acaba ???

şu an başvuru spk ya yapıldı...onay gelince borsa istanbula başvurulacak ve o başvurudan önceki 10 günlük ortalama mı alınacak??

aydınlatırsanız sevinirim...

8. eğer onaydan kastı spk değil borsa istanbul ise....spk onaylayıp borsa istanbula başvurana kadar hisseyi yine baskılamak isteyeceklerdir diye düşünüyorum....
    belki bugün mzholün tavan yapıp eplasın %2 de kalmasının sebebi de budur...

eğer süreç bugünden 10 gün önceyi kapsasaydı bugün baskılamazlardı...zaten fiyat belli olurdu az çok...

demek ki borsa istanbula başvuru günü baz alınacak...

inşallah o zamana kadar değerini bulur da
    çok fazla pay tahsisliye konu olmaz...

Sayfa 54/543 İlkİlk ... 444525354555664104154 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •