Sayfa 540/1312 İlkİlk ... 404404905305385395405415425505906401040 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,313 - 4,320 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. okuldan olup yurtdışında yaşayan arkadaşlarım var.

Avrupa ve Amerika'da ev fiyatlarında kısmı düşüşler başlamış.

beklenen bir durum zira enflasyonla mücadele edilmeye çalışılıyor ve faizler de artış trendi var.

bize düşen birşey kısa vadede olmaz, kıyamet kopsa bizde konut kredisi kampanyası çıkartırlar.

2. Bu ülkede (maalesef) doları tutamaz isen, hiçbir şeyi tutamazsın.

Çok cüzzi bir dolarım var. Lakin sahip olduğum ev, araba v.s. hep dolarla paralel hareket ediyor. Hatta son 1-2 senede, konutlar doların üstüne çıktı. 3 ay önce 58K USD'ye aldığım daire, şimdiden 75-80K USD bandına çıktı. Bu ne alanın ne de satanın suçu...

3. Ev fiyatlarına fahiş zam yapanlar için ilk adım! Pahalı satan yandı
    Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor.
    kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/hab...n-yandi/264501

4. Konut satışları Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,7 artışla 320 bin 63 olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %82,9 artış göstererek 32 bin 30 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %24,1 olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %55,1 artışla 100 bin 372 oldu.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    bu isten basimiza bi is gelirmi sari sitede ev satilik ilanim vardi burdaki ilanlarimaliye kaydettim diyo neyi kaydediyor benim adim soyadim telim var.ilanda guncel rakam var
    Ornek guncel rakam 2k rayic bedeli 7oo bin maliye 2k lik yeri 700 bine satmissin dermi
    Yoksa korkutma amacli mi yapiyorlar
    10 yil once bu haber cikmisti maliye tapu harci eksik odeme icin emlak ilan sitelerinden evlerin fiatlarini takip edicek diye.
    burada çoğu okumuş tahsilli insanlar hala bu adamların bu tarz tribünlere oynadığı söylemlerin gerçek olduğunu sanıyor.

adamların amacı fiyat artışlarının nedeninin ev sahipleri, emlakçılar hatta sarı site olduğunu kendi tabanlarına yutturmak.
    gıda fiyatları artışında market zincirleri, otomobil fiyatlarının nedeni galericiler, yakıt fiyatlarının nedeni rusya. bir tek kendilerinde suç yok

kısaca bir şey olmaz, en fazla bu süreçte varsa liste fiyatını artıran kurumsal inşaat firması onlara bi iki göstermelik ceza keseler olur biter.

6. Nebati:
    - Mahalle aralarındaki arsaların hızlı bir şekilde yapılaşması için paydaşlardan destek istiyoruz
    - Konut piyasasındaki ihtiyacı gidermek için hızlı adımlar atmak istiyoruz. İşbirliği ile İstanbul'daki konut arzını katlayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz

7.  Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    Ev fiyatlarına fahiş zam yapanlar için ilk adım! Pahalı satan yandı
    Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor.
    kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/hab...n-yandi/264501
    Bütün bunlar feyk haber. Gerçekler çok başka.. Bir şey araştırılacaksa, işlem yapılacaksa ulu orta konuşulmadan yapılır ve sonucu '' ey vatandaş, bunlar var ya bunlar fırsatçı, stokçu vb. takip ettik ve enselerine çöktük '' diye ekrana yansıtılır. Misal ; bugün bütün kanallarda gün boyu verilen - Kadıköy belediyesine yolsuzluk, rüşvet operasyonu- gibi..

Sıradan vatandaşa gelene kadar müteahhitlerin çevirdiği filmleri izleseler hazine bayram eder...

Sayfa 540/1312 İlkİlk ... 404404905305385395405415425505906401040 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •