Originally Posted by
Desidero74
Bugün burada bir deney yaptım, tezim doğru mu diye, saat akşam 9 dan sabaha değin yatmadan ve yataktan her kalkışımda buraya girip ziyaretçi sayısına baktım, her seferinde 8 , 6 , 5 gibi rakamlar gördüm millet gecenin üçünde, beşinde buraya bakıyor sayı değişse de bu ne demek bu ciddi mal ky ye dağıtılmış demek, ayrıca takaslarda zaten görüyor idim.
İddia mı yineliyorum bakmadan bilmeden soruyorum, 1 tane aracı kurum model portföyünde bu hisse var mı , hedef fiyatı ve porföye giriş tarihi ile yazın ben 5 kuruma bakıyorum, ciddi kurumlar, bu yok hiçbirinde.
Bu tür detaylara takılmam. Nedenini de söyleyeyim. Borsada olup da küresel iş yapabilen, yaptığı işleri de gidişata göre yine küresel planda oynatabilen şirket sayısı az. Dünkü haberi okudunuz. Esan 2022 de, savaş henüz devam ederken Ukrayna'da Amerikan Ticaret odasının da desteğiyle üretim ruhsatı almış. Bakıyorsunuz Suudi Arabistan'ın mega projesinde içlerindeki ön yargılara rağmen Suudi kraliyet ailesi ile iş yapabilen, iş ortaklığı açıklayan, Hindistan'dan ABD'ye kadar operasyonları uzanan, Fas'ta konum tutabilen küresel bir topluluktan söz ediyoruz.
Bu şekilde iş yapabilen benim bildiğim havayolu şirketleri bir de Şişecam, Arçelik var. Yine kendi markasıyla yayılmayı becermiş veya becermeye çalışan Mavi veya Yataş var. Şüphesiz başka şirketler de var.
Eczacıbaşı yönetiminin özelliği iş yapma diplomasisini de sonuna kadar kullanabilmesinde. Bu konularda eminim ne Koç Holding'in ne de bir başkasının gerisinde değiller.
Küreseleşme dedik ama küreselleşme bir taraftan da başka kurallara evriliyor, pazarları iyi okuyamayan şirketler yaya kalacaklar.
Kısacası; işler iyi olacaksa, işleri iyi olma olasılığı daha yüksek olan şirketleri bulmak gerekiyor. Yazıldığı kadar kolay bir iş değil. Yağ satarım bal satarım mantığıyla borsada şirket hisseleri iner, çıkar, bu başka bir oyundur.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri