Türkiye’deki şirket arabası ve yemek kartı esnekliği/rahatlığı/laubaliliği sanmam ki gördüğüm ve yaşadığım ya da henüz görmediğim her hangi bir batı medeniyetinde olsun. Buralarda anlatınca milletin ağzı bir karış açık kalıyor.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Türkiye’deki şirket arabası ve yemek kartı esnekliği/rahatlığı/laubaliliği sanmam ki gördüğüm ve yaşadığım ya da henüz görmediğim her hangi bir batı medeniyetinde olsun. Buralarda anlatınca milletin ağzı bir karış açık kalıyor.
Kira gelir vergisi götürü gider indirimi yüzde 15'e düştü!
https://www.projepedia.com/emlak-hab...stu,12203.html
kira gelirine göre eskiden 2-2.5 kira gelir vergisine giderken 2.5 -3 kira vergiye gidecek...
şaka mı bu ?
tıkır tıkır vergisin ödeyenleriden artık o elinizi çekin
Türkiyede VERgi Gerçeği daha iyi ifade edilemezdi
tutum bu sloganı
klasik mütahit gerçeği
klasik Türkiye gerçeği
Çok tartışılacak karar: Tapulu eviniz elden gidebilir
ANAYASA Mahkemesi (AYM), müteahhitten ev alan yüz binlerce kişiyi ilgilendirebilecek bir karara imza attı. Arsa sahipleri 24 yıl sonra, binanın iskânı alınmadığı gerekçesi dava açtı. Arsa sahipleri, müteahhitten ev alanların da sorumlu olduğu gerekçesi ile aldıkları tapuların iptalini istedi. Mahkeme tapuları iptal etti; Yargıtay da onadı. AYM’ye başvuran daire sahipleri "Parasını ödedik tapumuzu aldık. Şimdi evimiz elimizden alındı" diyerek son çare Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor.
Dinçer GÖKÇE
http://www.hurriyet.com.tr/cok-tarti...bilir-40615001
Şişli taksim civarı da ayrı bir leş.
Taksimde tinercinin biri aracımın ön camına taşla vurduğundan beri oralar benim için bitti.
Okmeydanında da kırmızı ışıkta sürekli "zorla cam silenler" ile karşılaşıyorum. Ürperiyor insan.
İstanbulda güvenli ve kaliteli semt sayısı çok az..
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
MBA de yaşı 80 dayanmış Koç Holdingte uzun yıllar çalışmış hocamız şöyle demişti.
biz duygusal ve beleşi seven bir milletiz ama paramız yoktur o yüzden maaş vereceğimize bayram çikolatası öğlen yemeği şirket aracı gibi şeyler veririz.
oysaki batıdan bunların birçoğu yoktur adamalr hakkın olan para neyse onu veririler, gider en ucuzundan lüx arabanı alırsın, gösteriş merakın yoksa paran senede birkaç ülke gezmene yeter.
Arada yazarım bu başlığa ama sürekli takip ederim
Buyuk bir cephe firmasında mühendisim istanbul ve diğer şehirlerde birçok şantiyemiz var.Öyle ufak işlerde değil 5000 konutluk şantiyelerden 50-100 dairelik işlere birçok şantiyemiz var
Çok uzatmadan soyliyecem şu sıralar emlaktan uzak durun..
Çoook çok kelepir bir yer düşmediyse uzak durun..
Şuan inşaat işindeki herkez durumun farkında ama yansıtılmıyo dışarıya
Para alamıyoruz hiçbir yerden çoğu şantiyemizden çekildik odeme alamadığımızdan dolayı
Ve bu bize has değil genele yayılmış bir durum var
şirketler bu duruma nekadar daha dayanabilir bilemiyorum
2018 yılında inşşat sektorunde ciddi hareketler olabilir
Sağolun sayın forumdaş, piyasanın içinde olan birinden tüm gerçekleri duymak güzel. Sonuçta siz bizden daha iyi görüyor ve biliyorsunuz . Ama siz söylemeseniz bile dışarıdan bakan normal zekalı bir insan dahi beton ekonomisinde durumun parlak olmadığını görür. Bende çevremdeki ve yeri geldikçe burada bu forumu takip eden iyi niyetli herkese aynı uyarıyı yapıyorum , aman ha sakın bitmemiş bir projeden, kat mülkiyeti tapunuzu elinize almadan, beton işine girmeyin diye. Benim merak ettiğim bu NEF, acaba bu kadar projenin altından başarıyla kalkacak sağlam kapitali var mı ? Bu konuda bilginiz varsa ve eğer burada paylaşmak istemiyorsanız bana özelden yazabilir`misiniz ? Çok sevdiğim bir arkadaş, benim tüm muhalif söylemlerime rağmen, ben bu firmaya çok güveniyorum beni yarı yolda bırakmaz diye yeni başladığı projeden daire almak istiyor da o nedenle sordum. Teşekkürler.
Yer İmleri