Sayfa 550/612 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600 ... SonSon
Arama sonucu : 4896 madde; 4,393 - 4,400 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Emirhan Bey düzeltme icin teşekkürler.
    Ben tabloda 363 mly yazan yerin üstündeki tarihi 31.12.2020 yazınca yıllık olarak algıladım.

evet hocam o tarih kafa karıştırıyor hakikaten. Sanki 2020 yılının tamamının cirosu gibi düşünüyor insan .

Çamlı yem 2021 1. çeyrek 225 milyon ciro yapmıştı. 2. çeyrek 270 milyon yapmış. Yani 3 aylık enflasyonun %5-6 olduğunu düşünürsek , bu senenin 2. çeyreği satışlarını reel olarak en az % 15 civarı arttırmış. 3. ve 4. çeyrekler dönemsel olarak daha fazla satış yapılan dönemler. O yüzden seneyi 1 milyarın üstünde kapatacak gibi duruyor Çamlı yem. Bu ciro Petunun solo cirosunun da üstünde.

YBP de sanırım 3.5 milyara yakın bir ciro yapacak sene sonu. Ama oranın da karlılığı bu sene iyi değil. Geçen sene 33 milyon kar etmişti bu sene 6 ayda 8-9 milyon. Bakalım sene sonunu 20 milyon karla kapatsa iyi. Desa ve Pınar foodsda istikrarlı ciro ve net kar artışı devam ediyor ama onların ciroları düşük olduğu için YBP ve Çamlı yem kadar katkı beklemek yanlış olur ama yine de oralardan da senelik 5-6 milyon kar katkısı gelecek gibi duruyor.

YBP pazarlama şirketi olduğu için katma değeri çok yok ama Çamlı yem tam bir cevher ve 2022 yılında çok büyük katkı sağlayacak bence. Çamlı yemi satmazlar çünkü PETUN ve Pınar süt için çok kritik bir şirket. Et ve süt tedariği yapıyor. Üstelik hayvan yemi , gübre ve kültür balıkçılığı gibi çok sağlam konularda iş yapıyor. Ama halka arzı olabilir. Ve bu halka arzda PETUN elindeki hisselerin bir kısmını satsa eline çok iyi miktarda nakit geçer. Zaten borcumuz yok , elimişzde nakit olursa cari oranımız da çok iyi yerlere gelir ve çok likit bir şirket oluruz.

2022 her açıdan Petun ve Pınar süt senesi olmaya aday bence.

2.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Üstadım nasıl olurda göz göre göre bir Holdingin yönetimi bu duruma bir önlem almaz.Aklım almıyor.Varsayalımki dünya umurlarında değil,e be kardeşim satın holdingin tamamını gidin emeklilik yaşantınızda dünya umrunuzda olmasın.
    Böyle bu şekilde binlerce insana karşı yönetim anlayışı doğrumu?

Valla bunu bende anlamıyorum hocam. Bazı insanlar mal satmayı gururlarına yediremezler. Yaşarlar da onlardan sanırım. Zaten 10-15 sene önce holdingde bir çalkalanma oldu. Kardeşlerin bazıları holdingden ayrıldı babaları ile anlaşamadıkları için. Sanırım çocuklar agresif büyümek istediler baba karşı çıktı. Bir de Tütünbankı alırken bazı çocuklar istemedi bunu baba ısrar etti aldılar. Sonra da 2001 krizinde banka batınca çocuklar biz demiştik deyip küstüler ayrıldılar. Zaten 20 senedne beri gelen bu meşhur 250 milyon dolarlık tahvil borcu da Yaşarbankın batmasından dolayı devlete ödenmek zorunda kalınan borç. Hala temizleyemediler banak batışının zararını.

Ama mantıken faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönem , faiz ödemektense , birşeyler satıp kredileri kapatmak en mantıklısı. Bu şekilde tüm şirketlerin değeri de artar daha varlıklı hale bile gelirsiniz ama neden yapmıyorlar anlamış değilim.

3. Bu arkadasin yorumlarini okuyun ama cok ciddiye almayin. Atmasyonlari unludur. Kazara tutturunca da havasindan gecilmez. En son arena da 2021 kae tahmini 90-100 milyon yapmisti. Sonra a ilk kacan kendisi olmustur. Hoscakalin.

4.  Alıntı Originally Posted by kenn Yazıyı Oku
    Bu arkadasin yorumlarini okuyun ama cok ciddiye almayin. Atmasyonlari unludur. Kazara tutturunca da havasindan gecilmez. En son arena da 2021 kae tahmini 90-100 milyon yapmisti. Sonra a ilk kacan kendisi olmustur. Hoscakalin.

Şimdi sana esaslı cevap vermek gerekir ama çoğu insan konuyu bilmiyor gerek yok.

Konuyu bilenler de kimin ciddiye alınıp alınmayacağını çok iyi biliyor merak etme. Kuyruk acın var belli ama Ocak sonu Şubat başı bas bas bağırdım arenaları satıyorum diye. Dinleseydin şimdi bu kuyruk acın olmazdı.

Neyse PETUN konusunda zaman gösterir bakalım atmış mıyım tutmuş muyum. Arena'da 3 sene bekledim haklı çıkmak için burada da beklerim hatta o kadar da olmayacak 2022 sene sonu hedefim tutacak İnşaallah.

5. Haha 90-100 milyon kar tahmini yap milleti gazla her portfoyde bulunmasi gereken hisse diye surekki yaz sonra ilk firsatta sat. Tam senin gibilere gore davranis.

6.  Alıntı Originally Posted by kenn Yazıyı Oku
    Haha 90-100 milyon kar tahmini yap milleti gazla her portfoyde bulunmasi gereken hisse diye surekki yaz sonra ilk firsatta sat. Tam senin gibilere gore davranis.

Sen ne utanmaz arlanmaz adamsın ya. Arena sayfası bitti şimdi buraya mı geldin. Arena 4 lirayken bile millete sen aldırmazken ben aldırdım. Beni dinleyenler 4 liradan aldıkları kağıdı 2 sene sonra 60 liraya sattılar hala daha burada dönmüşsün milleti gazladın diyorsun. Hasta mısın sen ?

Ben aldığım zaman aldırdım sattığım zaman sattırdım millete. Ortada kimseyi gazlamak yok. Zarar eden de yok çünkü zirveden sattırdım herkese. Satmayanın da kendi tercihidir . İnsanlar yanlış tercihleri yüzünden beni suçlayamaz ben açıkca alınacak ve satılacak yeri söylemişim. Satmamışsa kendi tercihidir saygı duyarım.

İlk sattı dediğin adam o hisseyi 3 sene taşıdı hasta mısın sen ? Satarken de davulla zurna ile herkese ilan ettim. Uzun vadede yine dönme planım var arenaya ama henüz zamanı gelmedi. Kendi aptallığının faturasını başkasına kesme ruh hastası adam.

7. şirketin şatış kapasitesi artmış; karı görece güzel, iştiraklerde yavaştan katkıya başlamış..3 ve 4 q da petunun ürün gamı daha iyi satış imkanı bulacak buluyordurda diye düşünüyorum. sebepleri herkesin malumu ; eylülde okullarda açılıyor buda pozitif bir indikatör olacak. Ayrıca bir hekim olarak şunu ifade edeyim ; çok büyük problemler olmadığı müddetçe dünya bir daha kapanmaz; türkiye kapanmaz. Aşılama çok hızlı ve etkin.

Tek sıkıntı tahtacı ve patron ve bence en önemli sıkıtıda bu.

haftalık hacimli, yeşil marubozu bir mumla kapanış olduğu taktirde inşallah petuna ortak olacağız.

forumdaki 100 lerce giriyi okudum ve çok faydalandım; hepsi rafine bilgiler. bu sebeple herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

saygılar selamlar.

8.  Alıntı Originally Posted by kenn Yazıyı Oku
    Bu arkadasin yorumlarini okuyun ama cok ciddiye almayin. Atmasyonlari unludur. Kazara tutturunca da havasindan gecilmez. En son arena da 2021 kae tahmini 90-100 milyon yapmisti. Sonra a ilk kacan kendisi olmustur. Hoscakalin.
    Ya bi yürü git.Kaç kere dedik.Adam aldığınıda sattığınıda yazmış.Daha ötesi varmı.Sattıktan sonrada yükselmiş hisse.Gerisi herkesin kendisine kalmış.Misal Mb krizini varmıydı tahmin edebilecek.

Sayfa 550/612 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •