Sayfa 553/990 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603653 ... SonSon
Arama sonucu : 8107 madde; 4,417 - 4,424 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ben bu "beklentilerin gerceklesme" konusunda pek emin degilim... Cikis daha ziyade acele edilmis bir spekulasyon/neyin ne zaman realize olacagini ongorememekten kaynakli gibi geliyor

1- Arsa ile alakali hicbir ilave bigli paylasilmadi, 20 sene oyle kalma ihtimali de var, bundan sonra plan ne? cvp yok
    2- Siparis edilen vincler 19 ay sonra teslim + 2 ay kurulum ve isletmeye alinma desek = 20-21 ay
    3- Iskele uzatma ha keza...projelendirme+ihale+izinler+insaat = 18 ay

Yani 1.5-2 senelik yakin gelecekte mevcut kapasiteden baska birseyin EGGUB'e faydasi yok.

Ee bunlari BYD haberlerine (mevcut yonetimle) bu kadar erken eklestirip "saptik seker olacagiz" seklinde yorumlamayi ben cozemedim acikcasi ???
    Cozemedigim icin de birkac sayfa once aldigim cuzi miktari elden cikardim zaten.

Sirket varliklarinin yeniden degerlendirilmesi bu sefer mantikli rakamlar olacak diye gidiyorsa bilemiyorum...

Diger uye arkadaslarimizin yorumlarini merak ediyorum....
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim...
    Agresif buyume hikayesi olan sirketin zamanlamasini yapamazsiniz; tasiyan kazanir 😎😎

2. Konu sadece BYD değil ki, mevcut varlıklarının değeri bence yaklaşık 1 milyar dolar. Piyasa değeri anlık 5.750 piyasa oyuncuları bunu görüp pozisyon almış olabilir

Yoksa dediğiniz gibi 2 yıl sonra oluşacak olan bekletileri hisse10 günde 37 den kaldırıp 57 ye getirmelerinin çokta mantığı yok bencede

Lakin daha öncede dediğim gibi, şirket mevcut varlıklarının değeri mevcut piyasa değerinin çok üstünde

Arsa konusunda sit kalkmış olsada oraya villa falan olmayacak, olsada çok para etmez zaten malum ağır sanayi fabrikalarını dibinde

Artı o arsanın 500.000 metre karesi liman sahası olarak kullanılıyor zaten. Geri kalan alanda liman sahasına dahil edilecektir diye düşünüyorum

Diğer türlü hesaplar yanlış olur. 700 dönüm arsaya konut yapmaya kalksanız %40 nı terk edersiniz. Yeşil alan, park, yol vesaire gibi

400 dönüme 400 villa yapsanız tanesini 20 milyondan satsanız 8 milyar yapar ki bunun inşaat maliyeti vesaire değmez bu işe

3. Şuda var tabi, elindeki varlıkları 1 milyar dolar ediyor diye o rakama hemen gidecek diyede bir şey söz konusu değil. Sonuçta bu liman satılık değil

Öyle bir şey söz konusu olsa idi dibinde Petkim de giderdi. Çünkü onun yaklaşık 3 milyon metrekare arsası var bölgede. Limanıda var tabi

Teknik olarak 1 tavan daha çekerse çanak tamamlanıyor. Ordan sert geri çekilmeler olabilir. Çanağa kulp vesaire yapmak isteyebilirler belki

Sonra denmesin burda maharaj güzelleme yaptı, adamlar hisseyi tepeden çaktılar diye üzülürüm. Ben hisseyi 42 den beri yazıyorum. Burdan dalın demem kimseye

Gerçek şu ki; uzun vade tutucaklar için tam bir kumbara hisse. Benim gördüğüm 2 yıl vade ile hala 6-7 kat potansiyeli var bana göre!

Siparişler önceden verilmiş.
    Mayıs ayında teslim edilecek.
    Ortalığı bulandırmayın.
    İskele uzatımı o tarihte bitmiş olacak.
    Ytd

23106RN0DA cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Bulandirilan birsey yok... Sorgulama var

Vinc teslim & iskele uzatiminin Mayis 2025'e bitecegine dair KAP veya resmi baska bir aciklamayi buraya eklerseniz memnun olurum, bilgilenmis olurum.

Amac da bu zaten.

Alıntı Originally Posted by aslanselim Yazıyı Oku
    Ortalığı bulandırmayın.
    Ytd

Agresif buyume hikayesi olan sirketin zamanlamasini yapamazsiniz; tasiyan kazanir 😎😎

Alıntı Originally Posted by aslanselim Yazıyı Oku
    Ortalığı bulandırmayın.
    Ytd

Vinçlerden bahsediyor iseniz; evet siparişler verildi ama, Genel Kurulda Ahmet Bey teslimatların yanlış hatırlamıyor isem Çin den geleceğini ve 18 ay gibi sürebileceğini belirtmişti. Dadaş arkadaşta Genel kurulda olduğunu söylüyor idi, şayet bu yazıyı okur ise beni teyit edebilir.

13.05.2024 16:29:17

Bildirim Tipi

ÖDA

Yıl

-

Periyot

-

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Özet Bilgi

Yatırım Teşvik Belgesi Hk.

İlgili Şirketler

[]

İlgili Fonlar

[]

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?

Hayır (No)

Yapılan Açıklama Düzeltme mi?

Hayır (No)

Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

-

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?

Hayır (No)

Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Şirketimizin konteyner elleçleme ve terminalcilik faaliyetlerinde, hizmet kalitemizin ve elleçleme kapasitesinin artırılmasına teminen toplam 16.300.000 Usd bedelle bir adet STS liman vinci ve üç adet RTG saha istif vinç alımı için Çinli bir firmaya sipariş verilmiştir.

Söz konusu siparişlerimizin teslim süresi 19 ay olarak belirlenmiş olup, bu yatırımlarımız için alınan yatırım teşvik belgesi kapsamında kurumlar vergisi (%50, YKO %15), kdv ve gümrük vergisi istisnalarından faydanılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

8. ee tmm iste KAP haberi Mayis 2024, 19 ay denilmis... Hadi Ocak 2024'te veilmis olsa yine benim hesabima geliyor???

Sayfa 553/990 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •