Sayfa 557/1024 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,449 - 4,456 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Cunku ciftlik baligi o
    Değil Ahmet Bey,halis muhlis deniz balığı,Ankara ya sadece İstanbul değil Trabzon,Mersin ve Bandırma dan bile balık gelir,o yüzden o tespit doğrudur,bir bilgi daha 2012 verisi:Türkiye de en fazla amatör kaptanlık belgesi alan kişi Ankara dadır...

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sadece tarım değil ki..

Nereden bakarsan bak, durum pek içaçıcı değil..

İthal eti, samanı biliyordukta..içeride üretilen yemin hammaddesi de büyük oranda ithalmiş..

Dolar dolsa da olur dolmasa da..
    Sayın Enki,bunu geçen gün çiftçilerle tartıştım,yahu yem bile ithal dedim,yoo o bizim burada fabrikada üretiliyor dedi hammaddesi dedim?? boş,boş baktı...

Ha tatlı su balıkçılığını unuttum ic anadolu ve doğu anadudan gelen tatlısu balıklarıda ilk önce ankaraya ulaşır

4.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    şimdi kraçe çıkar,ufaktan lüfer ğirmeye başlar..

tutabilene kırlanğıç ve eşkina kaynıyordur şimdi marmarada yaglı yaglı öfff,,
    Egede balık,geçen seneye göre daha az çıkıyor.Enflasyon sepetine balık dahilse,enflasyonu geçen yıla göre daha kötü yapar.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Merkez bankasında bir büyümeci kanat var bu kanat enflasyona tahammül gösteriyor ve çok yükselirse arkadan yüklemeli müdahale ediyor. Büyüme için fiyat istikrarının kısa ve orta vadede korunmasının zorunlu olmadığını düşünüyorlar.

Ortodoks para politikası yanlıları ise önden yüklemeli çalışıyor. Gerçekleşecek enflasyona göre önceden faiz artışının yararlı olacağına inanıyorlar. Ayrıca büyüme için fiyat istikrarını riske atmayı doğru bulmuyorlar.

Halihazırdaki merkez bankası kanunu ne yazık ki sadece ve sadece tcmb'ye fiyat istikrarını koruma görevi veriyor.

Büyümeci politikayı savunanlar bunu yasaya uymamasına rağmen politikacılardan aldıkları destek sonucunda sürdürüyorlar. Ancak garip olan bir şey daha var ki politikacılar çok uzun bir süredir tcmb'nin görev alanı ve yetkilerine büyümeyi de gözetir şeklinde bir ekleme yapmamakta ısrar ediyorlar.

Görev ve yetki alanında fiyat istikrarının yanında büyümeyi de gözetme yetkisine sahip tek merkez bankası bildiğim kadarıyla FED.
    TCMB'nin kanunla verilen fiyat istikrarı görevini yerine getirdiğine halen inanan kaldı mı?

Kanunla verilmediği halde politikacıların kontrolünde büyüme yanlı para politikalarda ısrarla devam ettiklerine de inanmayan var mı?

Nadiren ve çok gecikmeli istisnai faiz arttırımları da aşırı parasal genişlemelerle hemen bertaraf ediliyor.

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    TCMB'nin kanunla verilen fiyat istikrarı görevini yerine getirdiğine halen inanan kaldı mı?

Kanunla verilmediği halde politikacıların kontrolünde büyüme yanlı para politikalarda ısrarla devam ettiklerine de inanmayan var mı?

Nadiren ve çok gecikmeli istisnai faiz arttırımları da aşırı parasal genişlemelerle hemen bertaraf ediliyor.
    MB tam bir aile bankası oldu...

7. TCMB nin yapabileceği hiçbirşey yok. Sadece süre kazandırır.

Dolaylı vergiyi %50 altına getirmezsen ENFLASYON asla düşmez. Enflasyon artarsa döviz artar. Döviz artarsa faiz artar. Sonra tekrar başa sarılır.

Enflasyonu düşürmenin tek yolu Dolaylı Vergiyi makul seviyelere indirmektir. Aksini iddia eden ahlaksızdır, aynı Kemal Derviş, Mehmet Şimşek, ve Ali Babacan gibi.

Zekeriya Temizel ahlaklı bir adamdı. Sistemi kurdurtmadılar.

Osman Altuğ ahlaklı bir adamdı. Sistemi kurdurtmadılar.

Döviz asla kalıcı olarak düşmez, sürekli artar mevcut sistem ile. Çünkü üretemiyoruz dolaylı vergiden dolayı.

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku

8.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın Enki,bunu geçen gün çiftçilerle tartıştım,yahu yem bile ithal dedim,yoo o bizim burada fabrikada üretiliyor dedi hammaddesi dedim?? boş,boş baktı...
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sadece tarım değil ki..

Nereden bakarsan bak, durum pek içaçıcı değil..

İthal eti, samanı biliyordukta..içeride üretilen yemin hammaddesi de büyük oranda ithalmiş..

Dolar dolsa da olur dolmasa da..

Aslında yanlış başka bir algı daha var, yemin içindeki temel hammaddeler %100 Türkiye'de dahi imal edilse bu tür temel kimyasallar ve emtialar uluslararası borsalarda alınıp satılır ve değerlenir. Böyle bir durumda da belirli istisnalar hariç (şeker kotası v.b) bu tür hammaddelerin yerli üretilse de fiyatının döviz bazında daha düşük olması pek mümkün değildir. Üretici deli mi ? Piyasası atıyorum 2 dolar olan bir hammaddeyi neden 1 dolardan satsın, gider onun yerine ihrac eder.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 557/1024 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •