Arkadaşlar bu topiğin başlığı dolarda yükseliş kaçınılmaz.Bu öngörüde olanlar nedenleri ile gelip yazıyor,tartışıyoruz,aklımızın yettiği kadar kendi birikimlerimizden az bişi kar etmeye çalışıyoruz.90 lı yıllarda böyleydi, yıllarca herkes dolar mark aldı,bu vatan sevgisi ile alakalı bir konu değildi.Ekonomik açıdan rasyonel olduğu için millet dolar mark alırdı.Şimdi amerika ile takışmamız falan son bir haftanın işi dolar ise bernankenin konuşması yüzünden 2014 den beri artıyor.Trend belli 3 aşağı iner 5 yukarı gider ama hep yukarı gider.Bu konuda da en sıkıntılı ülke yüksek borcu açısından maalesef biziz.Şimdi bu arkadaşlar ne diyor anlamıyorum ki,kabak gibi belli amerika ile barışsak da gelecek ay ve yıllarda paramız değer kaybedecek.Arkadaşa soruyorum kanal istanbul ne olacak,hükümet araştırırır,uygunsa yapar diyor hala yapılabileceğini düşünüyor bu arkadaşa ne denebilir ki.Bu konuların vatan millet sevgisi ile alakası yok o konuda kimse kimsenin vatanseverliğini sorgulayamaz.Bu vatan bizim, akpden öncede hepimizindi,akp varken de hepimizin,akp gidince de öyle olacak.Trumpa elbette ben de kıl oluyorum,ama bizi bu duruma düşüren iktidara da kızıyorum.Bu okulda bize şişko diyen arkadaşa kızmak gibi,elbette ayıpdır ,denmemesi lazım ama şişkoysan da şişkosundur,kızıyorsan asıl yapman gereken zayıflamaya çalışmak.
en iyisi siz bankaları batırın, insanların parasına el koyun olsun bitsin, alın teri ile kazanılmış çok tasarruf vardır bankalar da, şirketleri-kurumları ayırın bireysel fakir-fukara, esnaf,emekli kim varsa hepsini cukkalayın.
yapmadığınız şey değil, krizden ancak böyle çıkarsınız.. hı ben umutabi, bosporos, (bildiklerim) dolarlarına bişey yapamazsınız.. BANKADA DEĞİL..
kardeş bunların amacı bizi iyice galyana getirip dolar aldırmak.. söyledikleri sözlere baksanıza.. gaz vermekten öteye söyledikleri hiçbirşey yok.
sen memleketin bütün değerlerini elin oğluna peşkeş çek , sonra gel buraya vatan-millet sevgisi "insan" sevgisi vs den bahset..
kim inanır belki kadir inanır..
saka maka yakit fiyatlari serbest zam olsaydi su an hesabima gore benzin 9 liraydi..
16 yıllık iktidarında AB ve ABD'den 200 milyarı doğrudan 600 milyar dolar yatırım alacaksın sonra da dış güçlerin ekonomik operasyonu diyeceksin oh ne ala!
Hamaney bile kötü gidişatı ABD yaptırımlarına değil de kötü ekonomi yönetimine bağlıyor...
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Dış güç ABD borsası ve Avrupa borsalarını düşürüyormuşuz;
https://www.thestreet.com/markets/do...HOO&yptr=yahoo
Ne bu şimdi....Kendim ettim kendim buldum mu yoksa sinek vızıltısı mı ?
Yer İmleri