Sayfa 565/986 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 4,513 - 4,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Ara mal ithalatında aslan payı enerji (petrol/doğalgaz) ve işlenmemiş altının.
    Enerjide kendimize yeterli duruma gelirsek cari açık problemi kalmayacak....
    Buna traş denir. Senin tasarrufun yok, ha bire döviz borcu alıp, elin atına binip, o çüş diyince iniyorsun.

Her yere AVM yapmışsın, satılan malların çoğu ithal. Yol yapmışssın satılan arabaların çoğu ithal, yedek parça ithal. Spor klübün var oyuncuların çoğu ithal. vs vs vs.

Önce borcunu azaltacak tasarrufu yap. Sonra konuşalım.

Borca boğulmuş bir adamın borcunu azaltmadan hayal satmasına ne denir?

Şimdi düşük kurla yapılan ihracata dayalı üretim duracak ,diye düşünüyoruz ya bence yanlış.Yahu sen baskılanmış kurla oluşan suni enerji fiyatları ile üretim yaparak ayakta kalabiliyorsan zaten ayakta kalma.Devlet aslında uzun süre enerjiyi subvanse etti,ihracatcı şirketlere envai çeşit yatırım teşviği ucuz kredi falan sağladı,bizim ihracatcılarımız bunlar olmadan ayakta duramayız diyorlarsa bu işte bir yanlışlık var.Hadi üç beş yıl bir sektör teşvik edilir anlarım,ama bizim ihracatçılarımız hep emekleme aşamasında hiç şahlanamıyorlar.

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2007 sonrası toplamda 16 yılın yanlış politikalarının hesabı kolay ödenmez. Ha herkes ödeyemez zaten. Bu hesabı ödeyecek siyasi taraf tarih sahnesinden silinir. Ben bu hesabın ödenmesi işine girileceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Yerel seçime kadar idare etme politikası güdülecek. Sonrası aynı tas aynı hamam. Ha ne kadar gider, muamma. Gidip gitmemesi kimsenin umurunda olacak mı, o da olmayacak. Çok aksiyonlu bir 5, özellikle yerel seçimler sonrası 4 yıl bizleri bekler. Allah yardımcımız olsun.

Sistem her yerinden o kadar çok bozuldu ki, bir iki üç enstrümanla, onu indirip bunu bindirmekle düzelecek bir durum zinhar yok.

Yıllardır da yazarım. Bu ülkenin en büyük problemi patronlardır. Hep en kolay, en zahmetsiz, en basit yoldan kazanma, üretme, satma yoluna gitmişlerdir. Kamu tarafından kollanma garantisi altında sülük gibi ülkenin kaynaklarını emdikçe emmişlerdir.

Vergi borcunu affeder, adam gibi vergilendirme zaten yapmaz devlet, kucak dolusu teşvik verir, çalıştırdığın elemanın maaşına kadar devlet destekler, bedavadan az pahalı kredi verir, döviz borcunu kamu üzerine alır.

Bir çocuğu bile büyütürken bu kadar şımartırsan gelir suratına zıçar. Bizimkiler de aynısını yapıyor zaten.

Allianz beş altın fonu bugün hesaba erisemiyirum bakım var ikazı vermiş düşerken tam düşüyor çıkarken aynı yuzdede çıkış yok yok içinde kira sozlesmesi varmış o yüzden altın fiyatlarıyla bire bir değilmiş peki düşerken neden hızlı düşüyor .şpk ya şikayet girdim sonunda ytd

6. Sisteme girişte havuç var.
    Çıkış ta ceza var.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Sisteme girişte havuç var.
    Çıkış ta ceza var.
    Doğru yoldasın.!!!
    Anlayana.!!!
    Moratoryum tüm hızıyla otobanda.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,334
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Doğru yoldasın.!!!
    Anlayana.!!!
    Moratoryum tüm hızıyla otobanda.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Sen ve ben,bizim gibiler devamlı doğruyu yazdık söyledik,ben ak tarafından mahkeme gördüm ceza yedim bu yüzden,ama sonuç Aziz Nesin

Sayfa 565/986 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •