Sayfa 566/778 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon
Arama sonucu : 6220 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. Defter değeri 131 lira hissenin. Daha gidecek yolunun olduğunu düşünüyorum bende. Çoğu hisse defter degeri nin çok üstüne çıkmış. Bu hisse zaten güzel kâr yazmaya başladı. Çoğu hisseye göre geri kaldığını düşünüyorum ben. Zaten 3 ayda bir yeni bilanço lar geliyor. Şuan ki haliyle bile Yoneticimiz Ahmet Bolat 10 dolar hedef fiyat vermiş. Şuan için verdigi hedef bencede çok mantıklı bir fiyat. Ancak 3 sonra ki hedef fiyatlar yine yukarılarda başka fiyatlar verilecek muhtemelen. 3 ayda bir surekli yeni hedef fiyatlar ve guncellemeler görürürüz bu gidişle. Bakalım hizli çıkış var ama yinede pahali değil bana göre. Beklemeye davam ediyorum bakalım.
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

Duhul
    Mar 2019
    İkamet
    Samsun Atakum,Istanbul,Rize,Samsun Almanya
    Gönderi
    325
    Türk Hava Yolları'nın (THY) piyasa değeri toplamda 191,3 milyar TL'ye (cari kurla 9,78 milyar avro) ulaşarak Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın piyasa değerini aştı.

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY’nin piyasa değeri, Almanya’nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthansa'nın piyasa değerinin üstüne çıktı.

Borsa İstanbul'da işlem gören THY'nin piyasa değeri, dün hisse senedi fiyatının yüzde 8 artarak 138,60 liraya çıkmasıyla 191,3 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin 31 Aralık 2021'de 20,02 TL olan hisse fiyatı, yılbaşından bu yana rekor üzerine rekor kırarak yüzde 592,3 arttı.

Böylece cari kurla (19,56 lira) 9,78 milyar avroya ulaşan THY’nin toplam piyasa değeri, Alman bayrak taşıyıcı hava yolu Lufthansa'nın 9,28 milyar avro olan piyasa değerini geride bıraktı.

THY'nin hisse fiyatı ayrıca dün 141 TL ile tarihi zirveyi gördü.

Lufthansa'nın hisse fiyatı ise yılbaşından bu yana yüzde 25,7 artarak 6,18 avrodan 7,77 avroya çıktı.

-Lufthansa Grubu, Kovid-19 nedeniyle iflas etme noktasına gelmişti

THY, Kovid-19 salgınının olumsuz finansal koşullarını hızlıca atlatıp küresel ölçekte yaptığı atılımlarla 2022’de karını çok güçlü bir şekilde artırırken, Lufthansa’nın salgın sonrası toparlanması çok kolay olmadı.

Yılın 3. çeyreği itibarıyla THY'nin toplam gelirleri, 6,1 milyar dolar ile 2019'un aynı dönemindeki toplam gelirlerini yüzde 52 aşarken, kargo gelirleri, aynı dönemde yüzde 110 artışla yaklaşık 880 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Son açıklanan finansal sonuçlara göre THY'nin 3 çeyrekteki net dönem karı ise 1,5 milyar dolar oldu.

Kovid-19 salgını, küresel havacılık sektörünü büyük bir krize girmesine sebep olurken, Eurowings, Swiss, Brussels ve Austrian Airlines'ın da sahibi olan Lufthansa Grubu, söz konusu salgın nedeniyle iflas etme noktasına gelmişti.

Başta Alman hükümeti olmak üzere İsviçre, Avusturya ve Belçika hükümetleri 2020’de 9 milyar avroluk kurtarma paketi sağlayarak şirketi iflastan kurtarmıştı. Şirket, bu kurtarma paketinin sadece bir kısmını kullanmak zorunda kalmıştı.

Salgında yolcu talebinin çok düşmesi nedeniyle, hava yolu şirketlerinin sermaye artırımı yoluyla fon toplaması zorlaşmıştı. Yolcu talebinin toparlanmasıyla Lufthansa Grubu, kamu kurtarma paketinin bir kısmını geri ödemek için Ekim 2020’de 2,14 milyar avroluk sermaye artırımına gitmişti.

Öte yandan, Lufthansa Grubu, Kovid-19 salgınında küresel seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının yazın uçuş talebini artırmasıyla, 2021'in üçüncü çeyreğinde "Kovid-19 krizinde ilk kez" faaliyet karı açıklamıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Bu haber bir beni mi ürküttü?

4. Üçüncü çeyrek açıklanmadan önce Lufthansayı geçme potansiyeli dillendirilmişti. Çok sürpriz değil aslında. İlk okuduğumda artık yolun sonunamı yaklaşıyoruz diye aklımdan geçirmedim değil. Ama genel beklentinin 2023 ilk çeyreğininde güçlü geleceği yönünde olması biraz rahatlatıyor. Şu an elinde olan ve olmayan için satmakta almakta zor zanaat.
    Herkes için hayırlısı diyelim. YTD

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. Merhabalar, Türk Hava Yolları'nın Lufthansa'yı geçmiş olmasını neden ürkütücü olarak algılandığını anlamadım. Sonuçta şu an için Türk Hava Yolları, halka açık havayolları arasında en karlı olanı. Rasyolar zaten ortada. Zarar yazan şirketler Türk Hava Yolları'nın üzerinde fiyatlanmaya devam ediyor.

Kaynak : https://companiesmarketcap.com/airli...able-airlines/

6. Aşağı basamıyorlar, alıcılar güçlü. Öğleden sonra yukarı bir atak gelebilir. Bofa pusuda bekliyor hayırlısı bakalım. YTD.

7. F/K 4.5
    PD/DD 1 ve bu seviyedesin ha
    Aklını alacağım senin oglimmm akıllı ol...
    ALDIĞIM HİSSEYİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANIN DEFTERİNİ DÜRERİM... YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...

8.  Alıntı Originally Posted by alidimitri Yazıyı Oku
    F/K 4.5
    PD/DD 1 ve bu seviyedesin ha
    Aklını alacağım senin oglimmm akıllı ol...
    Halkb için de bir zamanlar aynısını söylüyordun
    Who, baby, Who Will Save The World?

Sayfa 566/778 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •