Sayfa 575/637 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Peki Halkbank davasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu akşam borsa kapanmadan açıklanması bekleniyor kararın. Bu da ciddi bir belirsizlik kaynağı sanırım.
    bu halkbank davası değil. büyük ihtimal, müdür yardımcısı suçlu bulunacak. halkbanka ceza için başka bir dava açılacak, benim bilgim bu şekilde. yarın, dava sonucu ne olursa olsun, merkezin faiz artırmasını bekliyorum. zira ekonominin kuralları bellidir, ya bu deveyi güdersiniz, ya bu diyardan gidersiniz.

2.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bu halkbank davası değil. büyük ihtimal, müdür yardımcısı suçlu bulunacak. halkbanka ceza için başka bir dava açılacak, benim bilgim bu şekilde. yarın, dava sonucu ne olursa olsun, merkezin faiz artırmasını bekliyorum. zira ekonominin kuralları bellidir, ya bu deveyi güdersiniz, ya bu diyardan gidersiniz.
    cezanın türü ve süresi üzerinden bir çıkarım yapılabilir denmişti...ama mevzu biraz da siyasi, dolayısıyla toto oynamaya gerek yok bence.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    THY ile aynı işi yapıp birinin 10 fk ile diğerinin 5 fk ile işlem görmesinin gerekçesi sadece piyasadaki yanlış fiyatlama mı?
    çok teori üretilebilir...en başta patron pek güven vermiyor, ondan olabilir....yoksa ben 2-3 yıldır thy yerine pegasus tercih ederim diyorum...önemli olan piyasanın ne dediği tabii ki.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    kaç yaşında olduğunuzu yazmamışsınız. eğer 53 yaşından küçükseniz, Türkiye'de çalışma ihtimaliniz de yoksa emeklilik hakkı kazanmanıza 1 ay kala en düşükten eksik günleri borçlanarak 57 yaşında emekli olmanızı öneririm. Tavandan borçlanmanızı önermem. ürküttüğünüz kurbağaya değmez. yaşınız 55 ve üzerinde ise hiç borçlanmayın 60 yaşında emekli olun.
    Selamlar,
    Cevap icin tesekkurler. 40 yasindayim.
    Yapilacak borclanmanin (Tavan ya da taban) emekli maasina etkisini hesaplatabilecegimiz bildiginiz bir site var midir?
    SGK sitesi anlik resim ustunden yapiyor bu isi.
    Ilaveten 2008 sonrasi gecen donemde yuksekten prim yatirmanin etksininin 2000 oncesi doneme gore cok daha etkisiz olacagi bilgileri var genelde.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Dava sonucunu gormek istemeleri iliskilerin bozulmasi mi amaclaniyor, duzeltilmesi mi onu anlayabilmek icin sanirim.
    Buna gore de Merkez bankasi'nin mudahale boyutu belli olacak.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Petkim %10 yukarıda...devreyi kestiler...abartmayın dediler.

İşte borsa böyle bir arena, lanet olsun dersin tepeden %40 düşmüş kağıdı satarsın..gelir ertesi gün %10 çıkar....bence petkim de uzun vadecilerin arayıp da bulamadığı bir alım fırsatı oluştu...haa, tekrar 5 altına inebilir mi tabii ki iner...ama bu saatten sonra endeksten pozitif ayrışacağını düşünüyorum artık.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Petkim %10 yukarıda...devreyi kestiler...abartmayın dediler.

İşte borsa böyle bir arena, lanet olsun dersin tepeden %40 düşmüş kağıdı satarsın..gelir ertesi gün %10 çıkar....bence petkim de uzun vadecilerin arayıp da bulamadığı bir alım fırsatı oluştu...haa, tekrar 5 altına inebilir mi tabii ki iner...ama bu saatten sonra endeksten pozitif ayrışacağını düşünüyorum artık.
    Bugün durmuş yılmaz ın açıklamaları vardı. Hükümet kasti olarak dövizi yükseltiyor, insanlara istikrarın bozulacağı korkusu vermek istiyor diye. Dün de ingiltereye gittiydi. Bugün öğlen bişeyler oldu ve coştuk. Demek ki icazeti aldı sn erdoğan. Artık daha gür bağırırsa meydanlarda ordan anlarız.
    Kumpasa mı geliyoz bunlar hep tiyatro mu? Kıllanmaya başladım. dolarlarımı kısmen satsam iyi olabilir. Bakış açısını değiştirip gözlemeye devam.
    erdemir yükseldi almam. petkim çok ucuzdu yükselişine başlarsa onu da almam, Başka hisse bulmalı.

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle
    Son düzenleme : alirza; 16-05-2018 saat: 17:52.

8.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Cevap icin tesekkurler. 40 yasindayim.
    Yapilacak borclanmanin (Tavan ya da taban) emekli maasina etkisini hesaplatabilecegimiz bildiginiz bir site var midir?
    SGK sitesi anlik resim ustunden yapiyor bu isi.
    Ilaveten 2008 sonrasi gecen donemde yuksekten prim yatirmanin etksininin 2000 oncesi doneme gore cok daha etkisiz olacagi bilgileri var genelde.
    Daha önce bu konuda bir yazı yazmıştım. Kopyalıyorum.

Emeklilik maaşı hesabı son değişikliklerle çok karışık bir hal aldı. basite indirgeyerek ve özet bir şekilde nasıl hesaplandığını anlatayım;
    önce çalışma günlerini üç guruba ayırıyoruz,
    A (gün)=2000 öncesi çalışma günleri
    B (gün)=2000 sonrası 30Eylül 2008 arası çalışma günleri
    C (gün)=30Eylül 2008 sonrası çalışma günleri

2000 öncesi maaş hesaplamak için önce ödenen primler yıllara göre belirlenmiş (enflasyon ve büyüme etkisi ile alakalı) katsılarla çarpılarak güncellenir. güncellenmiş maaş bulunurken son 5 yıla ait maaşların ortalamasına bakılır. MAAŞ1 = Gösterge x katsayı x ABO ile hesaplanır. katsayı 12.000 alınır. gösterge normal aylıklar için %60 alınır. ABO (Aylık bağlama oranı) = ödenen prim gününe, yaşa ve sigortalılık süresine bağlı olarak belirlenen bir orandır. en düşük %45 en yüksek %85 olur.

2000 - 2008 yılları arası maaş hesaplamak için;
    MAAŞ2 = Ortlama aylık gelir x ABO şeklinde hesaplanır.
    Ortalama aylık gelir için ödenen tüm primler (2000 - 2008 arası) güncelleştirilir. ABO için ilk on yıl ödenen her 360 günlük prim için %3.5, sonraki beş yıl her 360 günlük prim için %2, sonraki her 360 günlük prim için %1,5 eklenerek bulunur. (3600 gün için %35, 5400 gün için %45 gibi)

2008 eylül sonrası için
    MAAŞ3 = Ort. aylık gelir x ABO şeklinde hesaplanır.
    Ortalama aylık gelir için ödenen primler farklı bir hesapla güncellenir. Bu güncellemede enflasyon ve gelişim hızı oranları düşük olduğu için 2008 öncesindeki primler kadar değerlenmez daha düşükte kalır. ABO hesaplanırken her 360 günlük prim için %2 eklenerek hesaplanır (3600 gün için %20, 5400 gün için %30 gibi)

son olarak MAAŞ = (MAAŞ1 x A(gün) + MAAŞ2 x B(bün) + MAAŞ3 x C(gün)) / (A(gün) + B(Gün + C(gün)) şeklinde ağırlıklı ortalama alınarak hesaplanır.

çalıştıkça prim düşme hikayesi de buradan çıkmaktadır. 2000 öncesi ödenen primler değerliyken 2008 sonrası ödenen primler değersizdir. 2008 sonrası prim ödedikçe gün sayısı arttığından 2000 öncesi değerli primlerin ağırlığı azalmakta ve toplam maaş düşmektedir.
    yanlış olmasın ama sanırım 3600 bürüt gibi bir ücret 2000 öncesi asgari ücrete tekabül ettiğinden yüksek ücretlerden çalışanların emekli maaşı çalıştıkça düşmez artar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 575/637 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •