Gelişmiş bilgisayarlar sayesinde artık satrançta bilgisayarlar, insan beyninden daha fazla ihtimali hesaplayabiliyor.Ancak insanın halen bir üstünlüğü var.Üstün olduğu nokta önsezi.Önsezi sayesinde hesaplanamayacak kadar çok ihtimalin ötesinde öngörüde bulunabiliyor.Tabi ki önseziler doğru çıkacak diye bir kural yok.Ancak akıllıca olduğunu kabul etmeme rağmen bir kaç hamle sonrası için bilinen konuları değerlendirmek yerine,ey computer seni yenecem dürtüsüyle,oyunun sonunda oluşacak tabloya göre önsezilerimle hareket etmeyi tercih ediyorum.
İki ayrı senaryoya göre oyun döndüğünü düşündürecek bir senaryom var.
Birincisi,
iktidarın elindeki imkanlarla seçimi net olarak kazanması,
Geçen seçimlerde terörü ancak biz bitirir,z söylemi yerine doları ancak biz durdururuz tehdidini kullanmak,
Seçim zaferiyle bistin 150k görmesi,
Çin'e yanaşıp USA'ya verilen tavizlerin bir kısmını Çin'e verip dış açığın Çin'den alınarak kapatılması ve doların,finans dengesinin kontrol altına alınması.
Bu senaryoyu düşündüren,borsanın halen tutunuyor olması ve fantastik iktidar doktrinleri
İkincisi,
İktidarın oy sorunu ve seçim sonrası riskler nedeniyle doların fiyatlanıyor oluşu.
Bu senaryoyu düşündüren,ekonomide henüz olağanüstü bir tepetaklak durum olmamasına rağmen diğer ülkelerden farklı ayrışmamız.
Hepsi senaryo tabi.Ayrıca bunlara ilaveten dolar için parite hedeflerini de önemsiyorum.Bu ihtimaller şekillendikçe fiyatların da ona göre şekil alacağını sanıyorum,gidişata göre de dolar veya altın ağırlığını arttırmayı düşünüyorum.Büyük meblağ olmasa da TL,USD,Altın %30 oranlarda tutuyorum.
Yer İmleri