Artan

112,20 10 15:12
243,20 10 14:57
187,00 10 15:13
14,43 9.98 13:55
3,64 9.97 15:13
Artan Hisseler

Azalan

1,22 -10.95 15:13
88,20 -10 15:13
50,40 -10 15:12
389,75 -9.99 15:13
24,54 -9.98 15:13
Azalan Hisseler

İşlem

7.531.320.988,26 15:13
5.593.123.030,50 15:13
5.513.248.822,70 15:13
5.238.224.573,75 15:13
5.053.817.384,54 15:13
Tüm Hisseler
Sayfa 58/965 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 457 - 464 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yakın geçmişe kadar ve özellikle bu İran/Zarrab olayları patlak verene kadar HALKB yabancı yatırımcıların gözdesi idi. Peki, neden? En başta, yüksek özkaynak kârlılığına sahip olduğu için yabancı yatırımcılar arasında HALKB "TR'nin en iyi bankası" olarak değerlendiriliyordu. Ek olarak Halkbank, faiz oranlarındaki artış ve tüketici kredilerine yönelik düzenlemeler noktasında rakiplerine göre avantajlı bir seçenek olarak görülüyordu. İşte bir kaç yıl önce ortalık tam anlamıyla kaos ortamı iken ve yolsuzluk soruşturmaları sonucunda ortaya çıkan hisselerdeki düşüşün ardından, başta BlackRock olmak üzere bazı yabancı fonlar TR'deki hisse yatırımlarını özellikle de finans sektöründe artırmaya başladılar. Bu adamların en büyük argümanı şudur: Türkiye'deki bu durum ve birçok kötü haber halihazırda fiyatlamalara dahildir. Tarihsel olarak baktığımızda, gelişmekte olan piyasaların bu tür olumsuz gelişmeleri telafi ettiklerini görürüz.
    Hocam siyahkaya bir sürü değerlendirmeler, analizler, grafikler vs ile halkb ye ulaştı. Naçizane bizim argümanımızda; Bu hissenin yarısı devlette, diğer yarısının çoğunluğuda yabancılarda birbirlerini dengeler, ne hükümet baskısı olur nede dışardan bir baskı olur diyerek oldu ve halkb ye ulaştık. Ya hep yanıldık, yada doğru yoldayız.

2.  Alıntı Originally Posted by darkblack Yazıyı Oku
    ...........halkb ye ulaştık. Ya hep yanıldık, yada doğru yoldayız.
    Fazla zaman kalmadı, artık ak mı kara mı olduğu belli olur yakında. Ağustos'tan bu yana 8 aydır süregelen devasa satış baskısı ile hisse %50 ye yakın değer kaybedip çok kısa bir sürede 15.37'dan 8.23 gün içi dibine kadar düştü. Enteresan şey de şu: BİST güzel performans gösterirken bu devasa düşüş ortaya çıktı. Nitekim şu anda BİST endeksi tarihi zirvesinin sadece %10 altındadır. Benim ana tezlerim şunlar: 1) Gerçek satıcılar halihazırda satıp hisseden çıkmıştır. 2) Kötü haber halihazırda hisse fiyatına yansıtılmıştır yani iskonto edilmiştir.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. 666 arkadaşımızın tekrar eline sağlık. Nisan'ın ilk 2 haftasındaki işlemleri mercek altına alıp yabancı satışı var mı yok mu diye çok detaylı bir şekilde incelemiş. Vardığı sonuç: Hikaye. Yani yabancıların ciddi bir satışı söz konusu değilmiş bu mega işlem hacimlerini gördüğümüz günlerde. Ben bu sonucu tecrübeme istinaden zaten biliyordum. 611 milyon lotluk tedavüldeki hisseye karşın 8 ayda 5 milyar adetlik işlem hacmi gerçekleşmişse satıcıların çoktan satıp gitmiş olmaları gerekir. Son 8 ayda hemen hemen her ay tedavüldeki hisseler komple el değiştirmiş. Yıllık el değiştirme hızı 12 oluyor yani yılda 12 kere tedavüldekiler el değiştiriyor. Anormal yüksek bir orandır bu. O zaman sonuç şu oluyor: Tahtamız; günlük veya çok kısa vade bazında al-satlara veya sat-allara kısaca arbitraja oynayan, bu amaçla algoları ve robotları devreye sokarak çok kısa vadeli hareketlerden kâr elde etme peşinde koşan kurumların etkisi altıdadır.

4. Martın son günleri ve Nisanın ilk günlerinde 4.5 milyon ila 8 milyon lot arası anormal düşük günlük işlem hacmi görülüyorken aniden 5 Nisan'da 209 milyon lotluk mega yüksek bir günlük işlem hacmine şahit olduk. O günden bugüne günlük hacim ortalama 60 milyon lot gibi devam ediyor. Tahtada müthiş bir oynaklığa şahit olduk. Bu tür hareketler genellikle ya en tepedeyken ya da en dipteyken görülür.

5. Türkiye deki erken seçim durumu satıcılar açısından öngörülmüyordu muhtemelen.
    Siz seçimin tr piyasalarını pozitif etkileyeceğini düşünüyorsunuz ama seçime abd nin etki etmek için dava üzerinden bir atağı olabilir. Bu etki ceza yada dava süreci üzerinden olabilir. Tr ye ekonomik olarak baskı oluşturarak seçime dolaylı müdahale. Bu da halkb hisseleri için satış baskısı ve tekrar bir fiyat baskısı olmasın. Ayrıca bu hafta sonundaki temettü ödenmesine kadar suni yükseliş ve önümüzdeki hafta tekrar bir düşüş olabilirmi.

6. darkblack tabii olabilir, kısa vadede bunlar mümkündür hatta her şey mümkündür ancak ben olaya kısa vade açısından bakmıyorum. Ayrıca kısa vadede bu tür hareketleri önceden doğru bir şekilde öngörmek mümkün değildir. Günlük, 1 haftalık, 1 aylık hareketler beni ilgilendirmiyor. Al-satçılarla günlük takılanlar bu bahsettiklerinizi araştırsınlar derim çünkü onları ilgilendiriyor ama beni değil. Eğer geleceği önceden görmek gibi olağanüstü güçleri varsa, müneccim iseler, önceden doğru bir şekilde öngörsünler ve doğru yönde pozisyon açsınlar. Ben hem HALKB'ye hem de TR'ye güveniyorum ve mevcut olumsuzlukların telafi edileceğine inanıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    darkblack tabii olabilir, kısa vadede bunlar mümkündür hatta her şey mümkündür ancak ben olaya kısa vade açısından bakmıyorum. Ayrıca kısa vadede bu tür hareketleri önceden doğru bir şekilde öngörmek mümkün değildir. Günlük, 1 haftalık, 1 aylık hareketler beni ilgilendirmiyor. Al-satçılarla günlük takılanlar bu bahsettiklerinizi araştırsınlar derim çünkü onları ilgilendiriyor ama beni değil. Eğer geleceği önceden görmek gibi olağanüstü güçleri varsa önceden doğru bir şekilde öngörsünler ve doğru yönde pozisyon açsınlar. Ben hem HALKB'ye hem de TR'ye güveniyorum ve mevcut olumsuzlukların telafi edileceği inancını taşıyorum.
    Th hocam. Ben de uzun zamandır halkb deyim ve maliyetler de size yakın. Enflasyonu göz önüne alarsakta maliyet x1.35 gibi. Halkb den de çıkmayı düşünmüyorum. Hisse ile ilgili
    Negatif gözüküyor olabilirim ama amacım gerçek öngörü analiz yapabilmek. Bu konudada da sizin düşüncelerinize önem verdiğinden kafanızı şişiriyorum, fikirlerimi paylaşıyorum. Teşekkürler.

Ne kadar kottan atilan sirket varsa enerji isine bulasti. Ona da mi girdin?

Sayfa 58/965 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •