Sayfa 581/719 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon
Arama sonucu : 5748 madde; 4,641 - 4,648 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Brüt Kar marjlarındaki düşme ile ilgili yorumlar yapılmış geçenlerde. EM sebebiyle zaten beklenen bir şeydi bu, zira duran varlıklar bugünkü değerlerine getirildiğinde bunların amortismanları da bugünkü değerlerine getirilecek ve bu da amortisman giderlerinin artmasına neden olacaktı. Ayrıca üretim maliyetlerinin içerisinde bulunan stoklarda ham madde ve yarı mamul maddeler de EM nedeniyle yeniden değerlenmek zorunda olduğu için Satışların Maliyeti kısmı yine buradaki artıştan etkilenecekti. Bu iki artış haliyle alışılageldik Brüt Kar marjlarını aşağı doğru baskılayacaktı. Bu olağan bir şey.

BIST Sınai Endeks'te yer alan şirketlerin Çeyreklik ve Yıllık Brüt kar Marjları aşağıda. (Çeyreklik ve yıllık değerlerin puanlamasını eşit oranda yapılacak şekilde sıraladığım için sıralama biraz tuhaf gelebilir size) Bence DEVA'nınki oldukça iyi durumda.

"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. DEVA özelinde fiyat grafiği ile beraber takip ettiğim Graham's Number grafiğinde kullanılan formul ile benim bildiğim Graham's Number formulünün uyumsuz olduğunu fark etmiş olduğumdan dolayı bir önceki paylaşımımı sildim. Grafikte default olarak kullanılan Graham's Number formulünün ne olduğunu öğrenmeden de o grafiği paylaşmamın sağlıklı olmayacağını ve yanıltıcı olabileceğini düşünüyorum. O nedenle silmiş olduğum bir önceki paylaşımımı dikkate almayınız. Zaten dededen kalma bir formul olduğu için de herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. defter değerinin altına sarktı, hala da düşmekte ısrarcı. gidişat nereye böyle ?

4. Onayda amcası, rahat ol. Sahipli tahta , bırakmaz burada.
    UOTE=kazanmaliyim;6840763]defter değerinin altına sarktı, hala da düşmekte ısrarcı. gidişat nereye böyle ?[/QUOTE]

5.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    Onayda amcası, rahat ol. Sahipli tahta , bırakmaz burada.
    UOTE=kazanmaliyim;6840763]defter değerinin altına sarktı, hala da düşmekte ısrarcı. gidişat nereye böyle ?
    [/QUOTE]

onay alınamadı farzet . ne bekler bizi?

6. kritik seviyelere düşürmeyi seviyor, zamanında 40 tl den 28 tl ye düşmüştü ve 70 tl den 35.80 tl ye düşürmüştü, sürekli altta sınırları zorlar. tam 2 sene önceydi anlamsız bir şekilde 28 tl ye düştü kağıt ama hergün veriyorlar ve gereksiz yere. piyasa düzgün gidiyor ve yinede veriyorlar, sonunda temmuzda ilaç zammı açıklanmıştı. bu kağıt sahipli, şirketin başındaki adamın geçmişini araştırın. bu işin okulundan gelme. o bakımdan bir tek kendi biliyor zamanını, bizimki her zamanki gibi boş muhabbet, kar varken sonraki gün taban yaptıran adam bunlar. brsan, kontrolmatik gibi hisseler neden gitti anlamak zorsa bunun bu harektlerini de anlamak zor. ruhsat ve etken madde bir süredir paylaşılmıyor, paylaşında neşemiz yerine gelsin.

onay alınamadı farzet . ne bekler bizi?[/QUOTE]

7. Endekle parelel hareket ediyom diyom demezler mi 2 günde yüzde 13 düştün bu neyin afrası
    ytd deli saçmasıdır

8. Hayatın yalan tahtacı direniyorum ayağı yapmana gerek yok sende biliyon kontrol sende istersen tabn istersen tavan patron zaten tahtadan iyi borsacı şirketi nasıl almışlar araştıranlar bilir
    ytd deli saçmasıdır

Sayfa 581/719 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •