Sayfa 588/1032 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,697 - 4,704 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Bu haberi hala kimse duymadı mı?

27 Eylül tarihinde yayınlanan SPK bültenine göre İş Bankası, Halkbank, Vakıflar Bankası ve T. İhracat ve Kredi Bankasına toplam 28 milyar lira (Yaklaşık 4,66 milyar USD) kaynak aktarımı yapılıyor. Bültende ihraçların nitelikli yatırımcıya yapılacağı yazıldı.
    Bize ise 15 milyar Tl

2. Size bir örnek vereyim:
    TR son yılların en ağır depresyonunu 2008'de yaşadı, ekonomi %15 gibi daralmıştı o zaman. 2008 sonunda HALKB'nin özkaynakları sadece 4.3 milyar tl idi yani hisse başına 3.44 tl ediyordu. 2008 Kasımında hisse en düşük seviyesine inmişti ve temettülerden arındırılmamış fiyat bazında 3.18 tl ye düşmüştü. Demek ki ağır bir depresyon ortamında bile hisse en düşük bağlamda (en dip seviyedeyken) defter değerinin 318 : 344=%92'sinden işlem görüyordu. Şu anda ne resesyon mevcut ne de depresyon ama hisse defter değerinin 669 : 2400=%28 inden işlem görüyor. Hadi bu rakamlara sırasıyla %90 ve %30 diyelim. Aradaki farka bakar mısınız? Devasa bir iskonto mevcut burada. TR çok ağır bir depresyondan geçiyorken DD'nin %90'ından işlem gören hissemiz şimdi DD'nin sadece %30'undan işlem görüyor. Aradaki fark olan %60'ın önemli bir bölümü OFAC'tan kaynaklanıyor. Peki, bu "%60" hisse başına neye tekabül ediyor? 0.6x24=15 tl yapar kabaca. Bunun yarısına OFAC kaynaklı diğer yarısına da piyasa kaynaklı dersek, OFAC'ın etkisi hisse başına 7.5 tl gibi çıkıyor yani OFAC'tan piyasa (7.5x1.25 milyar) : 6 tl=1.5 milyar dolarlık bir mali ceza bekliyor. OFAC'tan gelecek ceza kararının boyutuna oranla hisse fiyatlamadaki revizyonu zamanı geldiğinde yapacaktır. An itibariyle OFAC'ın hisseye etkisi hisse başına eksi 7.5 tl olarak gözüküyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Bu haberi hala kimse duymadı mı?

27 Eylül tarihinde yayınlanan SPK bültenine göre İş Bankası, Halkbank, Vakıflar Bankası ve T. İhracat ve Kredi Bankasına toplam 28 milyar lira (Yaklaşık 4,66 milyar USD) kaynak aktarımı yapılıyor. Bültende ihraçların nitelikli yatırımcıya yapılacağı yazıldı.
    Bize ise 15 milyar Tl
    Bayat haber. Ağustos 2017'den itibaren bu tür ihraçları düzenli olarak yapıyor HALKB.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by esbye06 Yazıyı Oku
    şurda severek takip ettiğimiz bi yetkisiz vardı onuda bazı .. bitleri kaçırdı .zamanında aynısını halkta sadıktan ve emirdağlıya yapmıştı bunlara benzeyen .. bitleri:

yetkisiz olmadan burası boş bi yer ya dön kardeş yada nerde yazıyosan haber ver bizler yazmayan sessizce seni takip edenler özledik yeminle
    Öyle deme, şimdi küfür edip silerler sana da.

SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    evet, Yetkisiz kardeşim gereksiz yere alınganlık yaptı ve bize küstü, forum ortamlarında sizi sevenlerin yanında sevmeyenler de olur muhakkak, kıskanırlar gıcık olurlar tırt olurlar vs vs, bu tür şeyleri normal karşılamak lazım, mesela ben kendime bakıyorum ve sevenimden çok daha fazla sevmeyenim olduğunu görüyorum ama bu durum beni rahatsız etmiyor çünkü normal karşılıyorum, gelin evi gibi nazlanmayı bırak artık Yetkisizcim
    Sy. Yetkisiz şahsen sevilmiyor olması mantığa uygun değil . Sy yetkisiz üzerinden sevilmeyen aslında , kişilerin konuyla ilgili zeka potansiyelleri olabilir. Askeri okullarda ders olarak okutulan konuların , her cebinde parası olup ticaret yapanın anlamasını beklemek doğru olmaz. sy Yetkisiz yıların birikimi' mezara' götürecek hali yok , gelsin paylaşsın. Okular da , fizik veya kimya bilgilerini sevmiyorlar diye , iptal mi etsinler.

6. 3 ekim çarşamba günü rahibin avukatı AYM ne başvuruyor. Eğer papaz serbest bırakılacaksa ki ben yüksek ihtimal olduğunu düşünüyorum, 6 ekim cumartesi sabah erken saatlerde kuş uçurulur. 12 ekime iş kalırsa tüm dünyanın gözü buradayken serbest bırakmazlar. Bu nedenle haftaya kritik günler bizi bekliyor. Rahip serbest kalırsa 9 üstü, bir şey çıkmazsa 5 li rakamlar bizi bekliyor. Herkesten önce babalar haber alır, haftaya kendini belli eder kağıt

7. Tek endişem var vakit kazanmak ve eli güçlendirmek için davayı erteleyebilirler, örneğin dava 25 ekime ertelendi vs diyebilirler...

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    evet, Yetkisiz kardeşim gereksiz yere alınganlık yaptı ve bize küstü, forum ortamlarında sizi sevenlerin yanında sevmeyenler de olur muhakkak, kıskanırlar gıcık olurlar tırt olurlar vs vs, bu tür şeyleri normal karşılamak lazım, mesela ben kendime bakıyorum ve sevenimden çok daha fazla sevmeyenim olduğunu görüyorum ama bu durum beni rahatsız etmiyor çünkü normal karşılıyorum, gelin evi gibi nazlanmayı bırak artık Yetkisizcim
    Sy Trendhound da yatırım dinamiklerini , savaş sanatlarıyla ifade etmesini seviyor , örneğin.. Kimse itiraz etmiyor , bilhassa yazması isteniyor. Bende severek okuyanlardanım kendisini .

Sayfa 588/1032 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •