Originally Posted by
marabadan
İşkur, İşA yatırıcımlarının hedefleri büyük belli.
7 binlerde iken bu hisseyi alanlara parayı çöpe atın daha iyi diyorlardı. Ama hisselerin şimdiki değerleri belli.
Kimsenin yüzüne bakmadığı zamanlarda bu hisseyi alabilecek cesareti olan, değerinin ne olması gerektiğine dair vizyonu olan, iş bankası gibi köklü bir bankanın kurucu hissesine, İşA gibi üst sınıf bir hisseye sahip olan yatırımcının hedefleri de elbette yüksek olacaktır.
O yüzden İşkur, İşA yatırımcısını ben uzun vadeli yatırımcı olarak görüyorum. Zaten bu saate kadar hala satmadılarsa da bu paraya ihtiyaçları olmadıklarını da söyleyebilirim. Düşünceleri belli. Elbette bir gün ellerindeki hisseler gerçek değerlerine gelecek.
Çünkü bu kişiler kişiler koskoca İş Bankasının imtiyazlı ortakları ve kurucuları. Bu Türkiye de pek anlaşılmıyor ama yabancı bir ortağınızla konuşuken bunu dile getirdiğinizde o gözlerdeki vuuuu bakışı bile prestijinize prestij katıyor.
O yüzden beklemeye devam. Ha olmazsa mirasa kalır. Ama görünen köy klavuz istemez. İş bankası ilk adım olarak camları ayırarak olmaz denilenlerden bir tanesini yaptı. Sıra finansallara geldi. Onlarda biliyor ki İşKur, İşA , İşB sırtlarında bir kambur. Bu durumu düzeltmeleri gerektiğinin farkındalar.
Şimdiye kadar hiç bir işini yarım bırakmayan Cumhurbaşkanımızda bu işi bırakacak gibi durmuyor.
Açılar davalar ise İş bankansının daha çok başının ağrıyacağını gösteriyor
O yüzden beklemeye devam. Derinden ve sessizce...
Yer İmleri