Originally Posted by
666
Su geyikler arasinda OFAC unutuldu gitti. Kac tane analizini yaptin bunun 200-300 milyon lira buldugun TREND. "Su kadar fiyatlandi, bu kadar fiyatlandigini" karistirmadan bir yazsana bize tekrardan bu analizlerin hepsini bir yerde. Zahmet olacak.
benim geçmişte yaptığım analizleri tekrar ziyaret edersem şahsi beklentim 300 ila 400 milyon dolar arası bir üzerinde uzlaşılmış mali ceza geleceği yönünde, bunu hesaplarken 10'a yakın emsali dikkate aldım, aktiflerin binde 6 sından ve/veya borsada işlem görüyorsa piyasa değerinin %10'undan daha yüksek bir üzerinde uzlaşılmış ceza verilmediğini görmüştüm, şimdi bana inanmayanlar bankanın yaptığı ambargoya aykırı işlemlerin toplam değeri üzerinden kesilecek diyorlar ama ciddi raporlarda Halkbankasının bulaştığı ambargoya aykırı işlemler 1 milyar dolar olarak veriliyor, sonuç olarak tüm insiyatif OFAC'ın bağlı bulunduğu Hazine Bakanlığının elindedir, Mnuchin'in bakanlığı yani, tabii burada kararları Trump bizzat kendisi veriyor, özetle bizim cezanın boyutu bu civardadır bana göre tabii Trump'ın karar vereceği an ne tür ruhali içinde olacağını kestirmek mümkün değil, ben bu hesabımı yapıp forumda açıkladıktan sonra İş Yatırım kendi hesabını kendisi yaptı ve onlar da tesadüf eseri ayni aralığı (300-400M dolar) hesaplayıp yayınladılar
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri