Adaleti mutlak surette sağlamak nerede ise imkansız ama telafi imkanları ile birlikte düşünüldüğünde yine de olumlu bir kavram.
Bazen herkes haklı oluyor ama ortada bölünemeyen tek bir parça olabiliyor. Azimli, sabırlı, güçlü, akıllı, kurnaz, uyanık, hızlı olmayanlar hemen pes ediyor diğerleri aralarında mücadele ediyor, bunların içinde de sevgi pek olmuyor.
Bu arada her işde bir yeddi emin, kabzımal, şahit, nihai sorumlu vs illa gerekiyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bunların hepsi matematiksel modellerde düşünülmüş, her sorunun bir cevabı oluyor. Telafi, teşvik mekanizmaları onlara dayanıyor. İhale yöntemleri, seçim yöntemleri vs bir sürü şeyin nesnel dayanakları var.
Önemli olan niyet ve herkesin ben sahipsiz kalacağım endişesinden uzak olması.
2012'de şu haber beni etkilemişti. Şikayet etmeyen, derdini anlatamayan tamemen sahipsiz kalıyor.
https://www.memurlar.net/haber/30624...asiyorlar.html
çoğu sorunların çözümü için tek yolu ithal etmek olarak gördük..
hayatımızın her alanı böyle hocam..
yani ceza ile insani değerleri veremezsiniz..eğiticimler bilir..her fırsatta cezaya başvurmak, doğru davranışı değil, yanlış yaptığında tekrar yakalanmamayı öğretir..ve toplumdaki yozlaşma ortada..
olaylara yaklaşma çok önemli..
ne demiş bilim adamı..bana 3-5 çocuk verin..istediğinizi hırsız istediğinizi katil, doktor vs. yapayım..
İnsannın kılına dokunamazsın prensibi olmalı. İnsanlar birbirini sevmese de en azından zarar vermez.
Öte yandan insana da başkalarının lafına bakma demek lazım, en büyük acı dil ile geliyor gibi.
Öte yandan askerlik mesela özel bir kurum, orada profosyonel çalışanlar askerliğin ne olduğunu gayet iyi bilir, bu işi en iyi Türkler biliyor çok karışmamak lazım.
ABD hazine bakanlığı haclenmis...
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana önümüzdeki 2 hafta teknik olarak borsa satışı,altın ve dolar tl yükselişi var gözüküyor.
Sindoma
Kaydet bunu
Baklavaya zam gelmiş, işçilik ve girdi fiyatları artmamış ama sabit giderler dağıtılınca düşen satışlarda fiyatları artırmak durumunda kalmışlar.
Yer İmleri