Sayfa 666/1003 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Balıkesir tarafında bu tip uygun yerler nereler ?
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bugün gönende baktık 1 dönüm 800.000diyor.
    Ama çok inceleyemwdik. Az pahalı geldi gönen için ama verimli qlanları çok. Ayvalıkta aynı büyüklükteki yer 6 milyondan aşağı olmaz.
    Sahile yakın yerlere para yetmez ancak iç kesimler hem hava olarak hem ücret olarak daha uygundur. Sarı siteden bakın parsel sorgudan inceleyin, gidin gezin görün. Ha benim yanıma gelecekseniz bakarım sizin içn yalnız benim yer çok sıcak, 190 rakım, bu ara 38 derece fln.
    Another day in paradise

İvrindi tarafıda incelenebilir. Denizden uzaklaştıkça altınova tarafınada bakılabilir. Hemde çok verimlidir araziler.
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Abi viop konusunda sen benden daha bilgilisin. Benim metodumu anlatayım da , bi değelendir lütfen.

Şubat, mart aylarında mevcut tüm vadelerde usd ve gram altın kontratı aldım belli oranda.

Vadesi biteni satıp yeni çıkan vadeyi alıyorum. Bunun yaninda çekilebilir teminat görünce hemen çekip spottan döviz alarak ana parayı geri almaya çalışıyorum. Şuana kadar döviz cinsinden başlangıç sermayemin yarısını geri aldım. Yarın da çekersem diğer yarıya başlamış olacağım.

Zamanlamadan mıdır ne , bu iş çok karlı geldi bana ama bu kadar kek olması beni huylandırıyor. Sen ne diyorsun bu metoda yahut şansa ?
    Ben de vadesi biteni satıp yerine yenisini alıyorum ama belirli birini değil, tüm vadeleri hesaplayıp o sırada hangisi daha ucuza geliyorsa ondan alıyorum, robotlar pek fark yarattırmıyorlar ama üç beş ucuza kapatabiliyorum. Bu arada kontrat kapattıkça kardan yüzde on stopaj ödüyoruz biliyorsunuzdur.
    Teminat çekip dolar alma konusunda: böylece kar etmiş olmuyorsunuz açık falan bulmamışsınız sorun yok huylanmanıza gerek yok, dolar habire yükseldiği için böyle oluyor. On kontratınız varsa zaten on bin dolarınız vardır, teminat çekip spot dolar alıyorsanız bunun üzerine ek dolar alıyorsunuz demektir, isterseniz alabilirsiniz elbette ama yarın dolar düşerse de teminat eklemeniz gerekecektir. Kısaca dolar yükseldikçe karınızı yine dolara yatırıp pozisyon artırıyorsunuz, bunu spot dolardayken yapamadığınız için size farklı gelmiş. Doların pek düşeceği yok ama yine de boyunuzdan büyük pozisyona girmeyin uyarmış olayım VİOP çok ocak söndürmüştür. Pozisyon büyütmek istemiyorsanız teminat çekip dolar almayın ya da aldığınız dolar kadar kontratı bozun.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Benim bahçenin son gönderisi bu şekil.
    http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1621095
    Another day in paradise

5.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Martta bakla ile başladık, kabak, salatalık, şeftali erik vişne dut kiraz, fasülye yiyoruz, yumurta ve bal 3 senedir kendim üretiyorum, ne gübre ne ilaç, 15 güne domatesin her çeşidi, mısır, 2 güne patlıcan biber, 25 güne karpuz kavun, nohut, bamya aklınıza ne gelirse yok yok. 20 güne yine et tavuklarım hazır olacak. Yani bir ekmek dışında kendi kendimize yetecek düzeni kurduk.
    Fazla olanları hnm dipfrize atıyor mesela bugün 2 kilo salatalığı cacıklık doğrayıp koydu. Kışın ortasında taze salatalık cacık.
    Abi salatalık nasıl dipfrize konuluyor sadece cacık için mi bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Balıkesir tarafında bu tip uygun yerler nereler ?
    Balıkesir merkeze 10 km uzaklıktaki 16 dönüm arazi için arkadaşım 2 milyon istediğini bugün telefonla konuşurken söyledi.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Benim bahçenin son gönderisi bu şekil.
    http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1621095
    Sayın decamercion kovan çerçevelerinin bazılarının ara mesafesi çok yakın. Ara mesafelere dikkat et arılar rahat çalışamazlar.

İmkanın varsa kovan kenarı ile çerçeve arasındaki mesafeyi arttırabilirsin. Çok yapışık olmasın.

İdeal çalışma mesafesi 36 mm dir.
    Son düzenleme : balık; 05-07-2023 saat: 01:20.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ben de vadesi biteni satıp yerine yenisini alıyorum ama belirli birini değil, tüm vadeleri hesaplayıp o sırada hangisi daha ucuza geliyorsa ondan alıyorum, robotlar pek fark yarattırmıyorlar ama üç beş ucuza kapatabiliyorum. Bu arada kontrat kapattıkça kardan yüzde on stopaj ödüyoruz biliyorsunuzdur.
    Teminat çekip dolar alma konusunda: böylece kar etmiş olmuyorsunuz açık falan bulmamışsınız sorun yok huylanmanıza gerek yok, dolar habire yükseldiği için böyle oluyor. On kontratınız varsa zaten on bin dolarınız vardır, teminat çekip spot dolar alıyorsanız bunun üzerine ek dolar alıyorsunuz demektir, isterseniz alabilirsiniz elbette ama yarın dolar düşerse de teminat eklemeniz gerekecektir. Kısaca dolar yükseldikçe karınızı yine dolara yatırıp pozisyon artırıyorsunuz, bunu spot dolardayken yapamadığınız için size farklı gelmiş. Doların pek düşeceği yok ama yine de boyunuzdan büyük pozisyona girmeyin uyarmış olayım VİOP çok ocak söndürmüştür. Pozisyon büyütmek istemiyorsanız teminat çekip dolar almayın ya da aldığınız dolar kadar kontratı bozun.
    Dolar bozup viop aldığım için, başlangıçtaki doları içerden çıkarıp kar 'in içerde kalmasını istiyorum.

Bakalım şimdiye kadar hiç teminat eklemem gerekmedi, kısmet.

Alacak kontrat kalmadı şuan, hepsi tam. Günlük 10 -10 tırtıklayım duruyorum, umarım bir yerde gömçürmezler.

Teşekkürler

Sayfa 666/1003 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •