Bear_Bull
@BearBull26
ağalar şort kasmaya hiiç gerek yok. belki haftalıkta sağlam bir ayı barı olursa olabilir.
atlar son dört yüze girmiş gibi.
her şey zamanla oluyor. burda işc güzellemesi çektim aylarca maliyetim 3,27. kimse takmayınca duvara mı konuşuyorum diye bıraktım. şimdi herkes almak için birbirini eziyor. iki yıla maliyet sıfırlanır diye tahmin ediyorum.
ama biraz dünyayla barışık rasyonel bir yönetim seçimle gelirse bu rakamlar hayal olur.
misal bir fon 5 milyar dolarla bile tl'yi de baskılayarak temiz 4-5 arasına götürür, maliyetini sıfırlayıp 5 yılda da çıkabilir.
bim eregl bile oyunda değil. biri 160 öbürü 60 olsa şaşırmam. kimse de şaşırmaz.
cümleten iyi geceler.
audentes Fortuna iuvat
Evet konuşarak telefonda emirde verebilirdim broker a haklısınız burada konuşarak Siri yazıyor Siri okuyor borsa platformunda emirleri Siri ile yazamıyorum o sebeple demiştim .
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Vakıf geceye ful long girdim. Us o beni alacak ya ben onu5.5 tavan yapmis tahtaya full long girmek için yürek lazım herhalde. Vadekisinde bugün %12 oranında yeni poz açılmış. Poz sayısı nötr yada azalsaydi shorttan batanlar mecburiyetten kapandı diye düşünüp dönüş olabilir diyecektim ama kasaya 100 bin yeni jeton. Sanırım 5 tavandan sonra bu kadar yeter eksi piyasada dönüp taban olur diye yeni shortcular gelmiş olmalı. Cunku özellikle gün içi piyasa aşağı doğru her salındiginda vakıf oralı olmadı. Hatta son 30 dk bir ara abandilar yukarı ana düşüş hizlaninca gevşedi. Bu tahta yarın donmesse buralardan yeter artik diyenleride batirirlar. Dönerse gatan gibi 3 günde pert olur.
Yer İmleri