[QUOTE=gundwane;2066324]Nasıl yane
Sayın Gudwane dediğim gibi şans ; Sadece ilgili bankanın bilanço beklentisi idi. Her zaman olmaz. ABD 10 yıllıklardan kaynaklı olarak çift dip yapmış olacak ki, fiatlar zaten aşırı iskontolu hale geldi. Bankalar en çok düşen oldu, yükseliş de gene bankalarla olacaktır. Yakında seçim sonucunu satın almaya başlayacaklardır diye düşünüyorum. Selamlar.
Sayın TH.. ABD hazinesi ile ilgili olarak gerek yaptırımlar gerekse mevzuata aykırılıktan hiçbir banka yöneticisine ceza verilmemişken nasıl olur da Atilla beye ceza verebilirler ? Ceza hazinece bankalara verimiştir . Ayrıca anılan tarihlerde İrana yaptırımlar nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırılmış da olabilir ki hakimin savcıdan istediği cevaplardan biri de budur.
Geri dönüşü olmayan , ilişkilerde kırılma meydana getirecek bir hukuksuzluğa sebebiyet veremeyecekleri inancı oluşmaya başladı bende.
Ayrıca ABD 10 yıllıklarında kaynaklı ; küresel bir satış dalgasının derinleşeceğini düşünüyor musunuz, iyi gelen ve gelmekte olan ilk çeyrek bilançolara rağmen ? Selamlar..
[QUOTE=Ayan;2069796]Sayın TH.. ABD hazinesi ile ilgili olarak gerek yaptırımlar gerekse mevzuata aykırılıktan hiçbir banka yöneticisine ceza verilmemişken nasıl olur da Atilla beye ceza verebilirler ? Ceza hazinece bankalara verimiştir . Ayrıca anılan tarihlerde İrana yaptırımlar nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırılmış da olabilir ki hakimin savcıdan istediği cevaplardan biri de budur.
Geri dönüşü olmayan , ilişkilerde kırılma meydana getirecek bir hukuksuzluğa sebebiyet veremeyecekleri inancı oluşmaya başladı bende...........[/QUOTE]
Jüri 6 suçun 5 inden Atilla'yı suçlu buldu maalesef, o yüzden Hakimin HA'ya bir hapis cezası vermesi hemen hemen garanti. Bu noktada Hakim kanunların belirlediği alt ve üst sınırları dikkate alarak bir hapis cezası verecek. Savcının talep ettiği 15 yıl 8 ay ile savunmanın talep ettiği 5 yıl arası bir şey olur herhalde. Hakimin yerinde ben olsam alt sınırdan bir ceza verirdim zira sizin de dediğiniz gibi daha önce benzer suçlardan dolayı hiç bir banka yöneticisi hapis cezası almamıştı. Ayrıca ABD-TR işbirliği bu mevzu dolayısıyla çok zarar gördü ve bunun mitige edilmesi icap ediyor. Bu durumda da benim beklentim HA'nın Başkan'ın affına mazhar olup tahliye edilmesidir.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
Hayır düşünmüyorum. ABD gösterge 10 yıllıkların yıllık getirisi şu anda %3.02 civarında. %3.1 seviyesi çok kritik bir seviyedir. Ayni zamanda çift tepe oluyor, 3.1 seviyesinde çok güçlü bir direnç var, buranın kalıcı olarak yukarı kırılması çok zor. Öte yandan ABD Hazinesinin yaptığı diğer tahvil arzlarında talep düşük, getiriler yüksek oluşuyor yani fiyatlar baskı altında, bugünkü 2 yıllıkların arzında aynen böyle oldu. Benim beklentim bu durumun geçici olduğu yönündedir, 10 yıllıkların yıllık getirisinin yeniden %2.5 civarına inmesini bekliyorum.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
ABD şirketleri çok güzel kârlar açıklamaya devam ediyorlar. Citi, JPMorgan, BoA'nın da aralarında bulunduğu 5 banka 30 milyar dolar 1Ç net kârı açıkladı. Caterpillar, 3M, Boeing gibi şirketler de beklentinin üzerinde kâr açıkladılar. ABD borsalarının temel itici gücü olan kârlılık faktörü tam gaz devam ediyor.
Eğer olur da Başkanlık seçiminde Akşener işbaşına gelirse, ilk yapması gereken şey TCMB Başkanını, HALKB Yönetim Kurulunu, BİST Başkanını ve TVF Yönetim Kurulunu kovmak olmalıdır. Bunlar mevkilerinin gerektirdiği aksiyonları almadılar, görev ve sorumluluklarını yerine getirmediler, ayrıca bilgi tecrübe ve kapasiteleri de yetersiz olduğu gibi yeterince profesyonel değiller.
Yer İmleri