Sayfa 68/375 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon
Arama sonucu : 2994 madde; 537 - 544 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1. Gübretaş sürekli rezervmi buluyorda her gün % 7gidiyor. Üstelik o kadar primli iken..

Kozal dünkü tablonun tam tersi yasemin hanım malmı toplanıyor diyor.
    Ama hareketler nasıl günlükse aynı şekilde gün içinde tablo tam tersine dönebiliyor. Yani satanlar alan olabiliyor.
    Biraz maliyetlenmeler olanın alış olması gerektiğini düşündürüyor. Ama emin olamıyoruz.
    Hareketler günlük olduğundan gelecegi yorumlamak için bir tarafından tutacak veriler pek olmuyor bana göre.
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

2. İşte bu yüzden Koza-ipek grup şirketlerinin mahkeme süreçleri bitirilmeli en kısa sürede yerli yada yabancı bir firmaya satılması gerekmektedir. TMSF nin elinde olduğu sürece o kadar rezerv araştırmak için para harcayıp bir gram rezervi artırmaması ancak devlet kontrolündeki şirketlerde olur. Bu grup şirketlerindeki fiyatlanmalar rezerv raporuna göre değil bunu bilesiniz, ayrıca altın bu fiyatlarda bu sene devam ederse bu yıl ki kar çok azalır, yeni maden sahalarının en kısa sürede üretime alınması lazım, yoksa yatırım kuruluşları yeni fiyatlanmalar yapar ve bu olumsuz olur.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi niteliğinde değildir.Herkes kendi kararını kendisi versin.

3.  Alıntı Originally Posted by aptamil Yazıyı Oku
    İşte bu yüzden Koza-ipek grup şirketlerinin mahkeme süreçleri bitirilmeli en kısa sürede yerli yada yabancı bir firmaya satılması gerekmektedir. TMSF nin elinde olduğu sürece o kadar rezerv araştırmak için para harcayıp bir gram rezervi artırmaması ancak devlet kontrolündeki şirketlerde olur. Bu grup şirketlerindeki fiyatlanmalar rezerv raporuna göre değil bunu bilesiniz, ayrıca altın bu fiyatlarda bu sene devam ederse bu yıl ki kar çok azalır, yeni maden sahalarının en kısa sürede üretime alınması lazım, yoksa yatırım kuruluşları yeni fiyatlanmalar yapar ve bu olumsuz olur.
    En kısa sürede üretime geçmesi konusuna katılmıyorum. Bakın gübreye üretimemi geçti. Sasa 200 mln civarı zarar kozalın iki katı değerde neymiş yasemin5566 nın dediğine göre 2-3 yıl sonra üretimi bilmem ne kadar artacakmış.

Ha kamu elinde yürütülmesi konusuna gelince mahkeme süreci bitene kadar böyle bekleyecez. Mahkeme sürecinden sonra satılmalı mı evet zira devletin iktisadi hayat içerisinde yer almasının belli başlı nedenlerinden hiç birine girmez bu alanda bulunması. Devlet eğer bir yerde tekel durumu oluşacaksa o zaman girer tekeli kendisi yürütür. Bi alan önemlidir ülke için ama özel sektör girmemektedir kar marjı düşük veya yeterli sermayeye sahip olmaması nedeniyle devlet girer. Rekabet ortamının tesisi amacıyla sektörde yer alması gerekebilir girer örneğin bankacılık. Ama altın madenciliğinde yer alması için sebep yoktur. Üstelik kamu sermayeli kuruluşlarda doğal olarak işler mevzuata göre gitmesi gerekir bu da işlemlerin süreçlere tabi tutulmasını gerektirir, oysa piyasalarda hızlı hareket etmek gerekir nihayetinde yönetim kurulu kararıyla süreç tamamlanmalıdır(genel kurul kararı günlük işlerde olmaz veya çok özel haller de gerekir) oysa kamu işin içerisinde yer aldığında yönetim kurulu her kararı almakta rahat davranamaz.

Yabancı alıcı olursa mükemmel ama daha iyi fiyat veren yerli olursa diyecek bir şey de yok. Herhalukarda şimdikinden daha iyi olur. Devlet zaten kurumlar vergisi alıyor, temettü üzerinden stopaj alıyor, üretim üzerinden harç alıyor yani zaten gizli ama en büyük ortak. Ayrıca pay sahibi olmasının çok da büyük bi getirisi olmayacak ve hatta faaliyet riskini üstlenmiş olacak.

4.  Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku
    En kısa sürede üretime geçmesi konusuna katılmıyorum. Bakın gübreye üretimemi geçti. Sasa 200 mln civarı zarar kozalın iki katı değerde neymiş yasemin5566 nın dediğine göre 2-3 yıl sonra üretimi bilmem ne kadar artacakmış.

Ha kamu elinde yürütülmesi konusuna gelince mahkeme süreci bitene kadar böyle bekleyecez. Mahkeme sürecinden sonra satılmalı mı evet zira devletin iktisadi hayat içerisinde yer almasının belli başlı nedenlerinden hiç birine girmez bu alanda bulunması. Devlet eğer bir yerde tekel durumu oluşacaksa o zaman girer tekeli kendisi yürütür. Bi alan önemlidir ülke için ama özel sektör girmemektedir kar marjı düşük veya yeterli sermayeye sahip olmaması nedeniyle devlet girer. Rekabet ortamının tesisi amacıyla sektörde yer alması gerekebilir girer örneğin bankacılık. Ama altın madenciliğinde yer alması için sebep yoktur. Üstelik kamu sermayeli kuruluşlarda doğal olarak işler mevzuata göre gitmesi gerekir bu da işlemlerin süreçlere tabi tutulmasını gerektirir, oysa piyasalarda hızlı hareket etmek gerekir nihayetinde yönetim kurulu kararıyla süreç tamamlanmalıdır(genel kurul kararı günlük işlerde olmaz veya çok özel haller de gerekir) oysa kamu işin içerisinde yer aldığında yönetim kurulu her kararı almakta rahat davranamaz.

Yabancı alıcı olursa mükemmel ama daha iyi fiyat veren yerli olursa diyecek bir şey de yok. Herhalukarda şimdikinden daha iyi olur. Devlet zaten kurumlar vergisi alıyor, temettü üzerinden stopaj alıyor, üretim üzerinden harç alıyor yani zaten gizli ama en büyük ortak. Ayrıca pay sahibi olmasının çok da büyük bi getirisi olmayacak ve hatta faaliyet riskini üstlenmiş olacak.
    Sayın Watcdog borsa geleceği satın alır. GUBRF emin ol üretime geçtiğinde şu anki fiyatların altında işlem görmesi daha büyük bir olasılık. SASA 2 yıl sonra yaptığı yatırımlardan gelecek karları fiyatlıyorlar. KOZAL da şu anda altın fiyatınımı satın alıyor sizce ? mahkeme sürecinin bitmesini ve satılmasını fiyatlıyor. Borsadaki şirketleri günlük düşünemezsiniz. Bu belirsizliğin en kısa sürede bitmesi lazım. KOZAL ın yeni üretim sahası açması mecburidir. Bir şirket heleki maden şirketi eldeki sahalarda devamlı üretim yapamaz çünkü maden sahalarının bir varlığı vardır azaldıkça maliyeti artar ve bir müddet sonra maden sahası verimli olamayacağından kapanır. O yüzden o kadar elinde maden ruhsatı varsa bulup üretime geçmek zorundasındır.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi niteliğinde değildir.Herkes kendi kararını kendisi versin.

5.  Alıntı Originally Posted by aptamil Yazıyı Oku
    Sayın Watcdog borsa geleceği satın alır. GUBRF emin ol üretime geçtiğinde şu anki fiyatların altında işlem görmesi daha büyük bir olasılık. SASA 2 yıl sonra yaptığı yatırımlardan gelecek karları fiyatlıyorlar. KOZAL da şu anda altın fiyatınımı satın alıyor sizce ? mahkeme sürecinin bitmesini ve satılmasını fiyatlıyor. Borsadaki şirketleri günlük düşünemezsiniz. Bu belirsizliğin en kısa sürede bitmesi lazım. KOZAL ın yeni üretim sahası açması mecburidir. Bir şirket heleki maden şirketi eldeki sahalarda devamlı üretim yapamaz çünkü maden sahalarının bir varlığı vardır azaldıkça maliyeti artar ve bir müddet sonra maden sahası verimli olamayacağından kapanır. O yüzden o kadar elinde maden ruhsatı varsa bulup üretime geçmek zorundasındır.
    Sayın aptamil siz de diyorsunuz geleceği fiyatlıyor diye. Şimdi sallıyorum 1,5-2 mln onsluk bir rezerv buldu daha üteime geçmese bile bunu fiyatlamayacak mı? Niye ille de üretim hemen artmalı noktasındasınız. Bir yıl sonra üretime başlasın, ne olacak. Gerçi mart nisan gibi diyadin için tesis temeli atılacağı açıklanmıştı TMSF başkanı tarafından. Çok büyük altın rezervi diye belirtmişti. Bakalım herhalde tesis temelinden önce rezerv rakamı açıklanır diye düşünüyorum. Haberde arama ruhsatları kapsamında başlattıkları çalışmalardan iyi haberler geldiğini duyurmuştu nerdeyse 4 ay oldu artık bu haberler başkandan da bize gelir inşallah. hatırlatma amaçlı haberi koydum
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...ujdesi-6339795

6.  Alıntı Originally Posted by Dentex Dentex Yazıyı Oku
    Aktif 144.20
    Saçma sapan bir haftalık bar oldu... 144.90

7. Mahkeme haftaya sonlanır.. rahat olun.Mesele sonrası ne olacak.Ben hala ipeke kozaa ve kozalın hangisi daha karlı ve nasıl etkiler birbirlerinş çözebilmiş değilim..YTD

8. Ben KAP taki şu yazıya takıldım.Bu rezerv 12 işletme için geriye 260 ruhsat daha var... peki bunlar?

Sayfa 68/375 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •