Sayfa 680/1003 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 5,433 - 5,440 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    herkes emlak vergisininde artması gerektiginden de bahsetmiş.. dogrudur artması lazım onunda ..ama önce artması gereken daha bir çok şey var...sakın yanlış anlamayın emlak zengini biri degilim..hatta kiracıyım... iş yerimde kira evimde kira...amagida toptancısıyım her zaman belirtiyorum..bütün herkes diyor ki esnaf adam 3 e aldıgını 5 e satıyor çok para kazanıyor.. mesela benim elimde halen daha 42 lira maliyetli nohut var ve aşagı yukarı 2 ton civarında şuanda aynı nohut 63 lira oldu ...çok para kazanmış gözüküyorum ..ama hayır.. çünkü hepsi faturalı grişin.. bu gün faturasız satış yapsam dahi stokta dursa stopaj ödeyecgim..satsam aradaki farkın vergisini ödeyecegim..cünkü hertürlü kayıt altındayım..sıkıntı basit usul çalişanlardan alınan vergilerde..adam elektirikçi şalter degiştiriyor ..şalter 100 maliyeti ama adam 650-700 lira istiyor ..günde en az 4-5 işe gidiyor günlük 2bin tl den aşagı kazanmıyor ama basit usul..oto elektirikçi arabayı götürüyorsun kapıda kuyruk.. en az 7-8 araba ..araba başına 200 tl den aşagı işçilik yazmıyor..bunlar aynı şekilde ..doktor muyanehane gidiyorsun prof degil normal uzman artık 1500-2000 den kapıyı açıyor..ve basit usul gözüküyor...avukat aynı şekilde kuaför aynı şekilde...mahalle arası cafeler ,esnaf lokantaları vs...hepsi deli paralar kaznıyorlar...ve hiç vergi vermiyorlar...haa aldıkları malların ve kestikleri fişlerden dolayı kdv vs ödüyorlar ..ona bile bagırıyorlar şu kadar vergi verdik diye..hayır sen aldıgın kdv farkını verdin gelir vergisi hiç vermedin...her şektörün belli bir matrahı olmalı... dr mesela senelik minmum 300 bin gelir göstemreli ..haa fazla çıkar o ayrı ama en az 300 bin kazanca göre vergilendirilmeli bu parayı kazanmayacaksa muhayenehane açmamalı ..yok ama ben okadar kazanmadım diyorsa kapatsın gitsin ya devlette yada özelde maaşla çalişsin.. elektrikçi minimum 150 bin kazancın gelir vergisi olan yıllık 37,5 bin tl verigisin versin yoks kapatsın dükkanını fabirkanın birinde işe girsin.. herkes bagırıyor eleman yok diye.. ama kimse işe gitmek istemiyor herkes kendi işim olsun istiyor..dükkan açan adam en az 150 bin senelik ..yani aylık 15 bin gelir sahibi olmalı..ve bunun vergisini vermeli..daha çok kazanıyor ki asagari ücretle çalişmamak için dükkan açmış..peki vergi vermişmi .. hayır.. sadece stopaj ve kdv ..ödemiş..
    muhabeci için ödedigi 500 tl yi de vergi olarak görüyor adam..muhasebeci ler bile basit usulde..hepsi çılgın paralar kazanıyor ama vergiye geldigi zaman hiç biri tek kuruş ödemiyor.. iş yapan yapmayan belli olsun...bir ayıklanma şart..hiç olmazsa kendine güvenen devam eder.. çogu esnaf kapatır.. kalanlar en eazından adam gibi iş yapar...
    Bence mükemmel bir yazı eksiği var fazlası yok. Eskiden açlıktan nefesi kokan ustalar parayı kıracak yer arıyor.

2. 8 sene önce süpürge aldığım paraya şimdi iki tekeri bir kulpunu değiştiriyorlar

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Kazanın dibini sıyırmak için geldi zaten konu mankenleri . Bence pazarlık aşamasında. Yakında dış basında bir haber çıkar, bizimkiler yalanlar . Birkaç hafta sonra da sattık derler.
    Hahah hahha işte başladı...

Bloomberg: İzmir Alsancak Limanı'nın Körfez ülkelerine satılması için görüşmelere başlandı…

4. AKARYAKITA ÖTV AYARI

Torba teklifte ayrıca, akaryakıta otomatik enflasyon zammı ....

Akaryakıtta alınan ÖTV ocak ve temmuz aylarında geriye dönük 6 aylık enflasyon kadar artacak.

HAYDE HALAYA..

5.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    AKARYAKITA ÖTV AYARI

Torba teklifte ayrıca, akaryakıta otomatik enflasyon zammı ....

Akaryakıtta alınan ÖTV ocak ve temmuz aylarında geriye dönük 6 aylık enflasyon kadar artacak.

HAYDE HALAYA..
    Bir ara 25 liraya gelmişti sanırım geçen sene yanlışım varsa düzeltin

Reis o zaman 30 liraya fix’leyecekti.

Mazot bugün İndi yarın bindi zam derken çok daha fazla zam gelmiştir taşıma kaynaklı ürünlere.

30 fix olsaydı bu kadar gelmezdi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    herkes emlak vergisininde artması gerektiginden de bahsetmiş.. dogrudur artması lazım onunda ..ama önce artması gereken daha bir çok şey var...sakın yanlış anlamayın emlak zengini biri degilim..hatta kiracıyım... iş yerimde kira evimde kira...amagida toptancısıyım her zaman belirtiyorum..bütün herkes diyor ki esnaf adam 3 e aldıgını 5 e satıyor çok para kazanıyor.. mesela benim elimde halen daha 42 lira maliyetli nohut var ve aşagı yukarı 2 ton civarında şuanda aynı nohut 63 lira oldu ...çok para kazanmış gözüküyorum ..ama hayır.. çünkü hepsi faturalı grişin.. bu gün faturasız satış yapsam dahi stokta dursa stopaj ödeyecgim..satsam aradaki farkın vergisini ödeyecegim..cünkü hertürlü kayıt altındayım..sıkıntı basit usul çalişanlardan alınan vergilerde..adam elektirikçi şalter degiştiriyor ..şalter 100 maliyeti ama adam 650-700 lira istiyor ..günde en az 4-5 işe gidiyor günlük 2bin tl den aşagı kazanmıyor ama basit usul..oto elektirikçi arabayı götürüyorsun kapıda kuyruk.. en az 7-8 araba ..araba başına 200 tl den aşagı işçilik yazmıyor..bunlar aynı şekilde ..doktor muyanehane gidiyorsun prof degil normal uzman artık 1500-2000 den kapıyı açıyor..ve basit usul gözüküyor...avukat aynı şekilde kuaför aynı şekilde...mahalle arası cafeler ,esnaf lokantaları vs...hepsi deli paralar kaznıyorlar...ve hiç vergi vermiyorlar...haa aldıkları malların ve kestikleri fişlerden dolayı kdv vs ödüyorlar ..ona bile bagırıyorlar şu kadar vergi verdik diye..hayır sen aldıgın kdv farkını verdin gelir vergisi hiç vermedin...her şektörün belli bir matrahı olmalı... dr mesela senelik minmum 300 bin gelir göstemreli ..haa fazla çıkar o ayrı ama en az 300 bin kazanca göre vergilendirilmeli bu parayı kazanmayacaksa muhayenehane açmamalı ..yok ama ben okadar kazanmadım diyorsa kapatsın gitsin ya devlette yada özelde maaşla çalişsin.. elektrikçi minimum 150 bin kazancın gelir vergisi olan yıllık 37,5 bin tl verigisin versin yoks kapatsın dükkanını fabirkanın birinde işe girsin.. herkes bagırıyor eleman yok diye.. ama kimse işe gitmek istemiyor herkes kendi işim olsun istiyor..dükkan açan adam en az 150 bin senelik ..yani aylık 15 bin gelir sahibi olmalı..ve bunun vergisini vermeli..daha çok kazanıyor ki asagari ücretle çalişmamak için dükkan açmış..peki vergi vermişmi .. hayır.. sadece stopaj ve kdv ..ödemiş..
    muhabeci için ödedigi 500 tl yi de vergi olarak görüyor adam..muhasebeci ler bile basit usulde..hepsi çılgın paralar kazanıyor ama vergiye geldigi zaman hiç biri tek kuruş ödemiyor.. iş yapan yapmayan belli olsun...bir ayıklanma şart..hiç olmazsa kendine güvenen devam eder.. çogu esnaf kapatır.. kalanlar en eazından adam gibi iş yapar...
    Bence de böyle olmalı, çok doğru...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Bence de böyle olmalı, çok doğru...
    bu basit usul sistemini anlamış degilim.. eskiden gerçekten basit usul esnaf vardi.. ayakkabı tamircisi ...paça düzelten terzi vs ...şimdi yok..paça düzelten terzilerin hepsi ..aynı zamanda iç çamaşarı çorap vs ucuz kıyafet vs adı altında ticaret yapıyor... ayakabı tamirci falan hiç kalmadı.. elektrikçi öyle tamir işi vs yapan yok ki.. hepsi mutlaka bir inşaat mütahidi ile çalişiyor ..ne zaman arasanız hepsi der inşaattayım geliyorum...yanii aslında büyük işler almışlardır.. ev tamir işlerini begenmezler.. o yüzden sürekli yüksek fiyatlar isterler..150 -200 bin kazanmıyorsan niye yapıyorsun bu işi demeli devlet ..150 -200 bin zaten aylık 12,5 15 bin e takabül ediyor.. ee o kadar kazanıyorsan da senelik 35-40 bin de gelir vergisi ver demeli.. eskiden cüzide olsa alınırdı.. bugün bir taksi plakası bilmiyorum ama 5-6 milyon vardir herhalde...plaka sahipleri ne vergi veriyor mesela.. adam taksiciye kiraya veriyor aylık 80 bin kira alıyor ..hiç bir vergi yok.. 80 bin kira ödeyen taksicide hiç bir vergi vermiyor.. ayda 30-40 bin kazanmasa 80 bin kira ödemez amme hizmeti yapmıyor sonuçta...bu adam hiç vergi vermiyor ..devlete ödenen bütün parayı vergi olarak görüyor herkes..bagkur ödüyor..vergi sanıyor.. yaa bagkur ödüyorsun saglıktan faydalanmak için ve ileride emekli maaşı almak için ..o vergi degil sana geri dönüşü var...maaşla çalişanlar hele birde asgari ücretten biraz yuksek salan adam nisan mayıs ayında vergi dilimine giriyor ...maaşı düşüyor...

8. emekli unutulmuş, zam yok, %0.0 zam
    memur ortalama alırsak net %50 ile %70 almış gibi
    şöyle hesap ettim,
    17 alan 29 (orta memur)
    20 alan 31 ( en yüksek memur)
    Pek anlamamam, çok karışık bir hesap durumu bu
    hesaplama yüzeysel

Sayfa 680/1003 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız