Sayfa 689/853 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,505 - 5,512 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Doviz düşerse, hazineden kur farkı olarak ilave para çıkmaz. Doviz yükselmeye devam ederse birde kur farkı bizim cebimizden çıkacak. tayyip zarı attı.

---

İşin birde yurtdışı bacağı var.

Eğer yurtdışından para getirip faize yatıranada aynı garantiyi veriyorsa, TR ye dışarıdan doviz getirende çok olur. TRye para getireceklerin en büyük riski kur du. TR ye parayı soktuktan sonra kur yükselirse, yükseldiği oran kadar kafadan zarar yazıyordu.

Eğer yurt dışınada garanti verdi ise. Dışarısı için ballı börek. Zaten bedavaya evlerimizi tarlalarımız arsalarımızı alıp duruyorlar. Birde garantili faiz vereceğiz.

1 milyar avro'n var. 15 TL den soktun 15 milyar TL etti. Bankaya %15 faize koy veya devlet tahvili al.

Bir yıl sonra %15 kazancı al git. Şu an avrupada faiz SIFIR a yakın. Ballı börek.

Birde sen girdikten sonra kur düşerse. Avro oldu 10 TL. diyelim. Faiz e ilaveten %33 de kurdan kazandın. Riskin SIFIR. Ballı kaymaklı börek. 1 yıl sonra 1 milyar avron oldu 1milyar 725 milyon avro. Bir yılda %72,5 verdik gönderdik. Ponzi kurgusu saadet zinciri gibi. Bizim bu adama verdiğimiz fazladan 725 milyon avroyu, yeni gelenlerden sağladık. yeni gelen olmazsa vatandaşa girecek yine. Saadet zincirleri mutlaka bir yerde patlar.

Eğer yabancıyada bu garantiyi verirse, bu tür bişeyin olması doğal olurdu. Tabi böyle bir şeyde vatandaşa girenin çıkanın hesaplanması lazım.

Doviz girecek ama sonuç. Yabancı hiç üretmeden, her yıl sırf faizden milyarlarca doları götürecek, o para vatandaşın cebinden çıkacak. "Faiz vermeyen tayyip", tonla faiz verecek.

Doviz düşünce enflasyon düşecek vatandaş oradan kazanacak ama bu seferde ithalatçı kimliğimiz kemikleşecek. Hani ithalatı yok etmek için dovizi çıkarıyordun. Aynı cari açık devam edecek. Şu anki sorunu bir kaç yıl daha ötelemiş olacak ve o gün geldiğinde vatandaşa giren çok daha büyük olacak. Bu aradaki yıllardada vatandaş mutlu olacak. Aynen akp nin ilk 10 yılında olduğu gibi. O 10 yılın hesabını şimdi ödüyor millet. Oy verende vermeyende, görende kör olanda.

Bir oyun daha oynadı. Sonucunu deneyip yanılacak görecek, nasıl olsa hata yapınca ki hep yapıyor giren vatandaşa giriyor.

Konuşmak için erken yaw. Yabancıya garanti varmı henüz bilmiyorum. Ama verirse kısa vadede iyi sanırsınız yanıltır, uzun vadede acaip kötü olur. 2006 dada gören bir tek ben vardım, olacakları yazıp durdum(platoda). Millet anca gördü.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ana konu yarın BIST ne olacak. Bende şubat vade çok az long var.

Gece seansına bakarsan sabah tavan açacak. Ama gece seansı bile kapanışa doğru şüpheye düştü.

Neden.?

Çünki son haftaların şartlanması akıllarına geldi. Doviz çıktıkça, ona yetişmek için BISTi çıkaracaklar. eeee, doviz düştü o zaman BIST de düşecekmi.?

Doviz BIST korelasyonunun son haftalardaki evrimini yazmıştım. İkisininde yükselmesi gerçek bir korelasyon değildi. Geçiciydi ve sunni idi.

Şu an FON yöneticileri bu işin şirketlere etkisini hesaplayacaklar. Ona göre sabah alacaklar veya satacaklar. Daha sonra en büyükler devreye girip kendi çıkarları doğrultusunda yön belirleyecekler.

Bende ne olacağını bilmiyorum. Zaten 2 işlem gününde 2 araba sopa yemişim. Kendime güvenim dip seviyede.
    @NeAcaipDunya

on numara plan ve oyun

aracı kurum standard mesaj atmış teminat tamamlama ve kaldıraçı düşürmüş

oyunu ve volatiliteyi biliyorlardı

pazar gece 23 te başkan faize tekmeyi koydu sabah dolar%6 artarak güne başladı

sabah borsa yanarken bloomberg te vakıf 300 milyon dolar sendikasyon almış yazı geçince

aktiften hepsini verdim nasıl kademe varsa yarısından azı satıldı 8 kademe düştü

zarar boru gibi de 250 lot artıyım

harun kahraman var tweterda eski meclis başkanının yegeni

bugün doların zirvesi dedi, görüntü alın mesajı

şu an tebrikleri kabul ediyor

bakalım artık bankalara sıra gerçekten gelecek mi

bende banka oldugu için objektif olamamam da kısmet artık

yarın için bol kazanç

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üç gündür korku filmi gibi. Zenginmisin, fakirmisin belli değil.

tayyip doviz bozmaya gidenlerin minübüs parasınıda verecekmi.?
    Giderken acıktın, acılı lahmacun yedin, fiş getirsek para iadesi alabilecekmiyiz.? Peki kaç lahmacun yiyebileceğiz.?
    Ben dolarlarımı tek seferde götürmedim, her gün 1 dolar götürdüm. Dolarımı almayı biliyosun. Hergün lahmacun yiyebilecekmiyim.? Devlet nerde.?
    @NeAcaipDunya

sayın alicemal viop için aracı kurum daha avantajlı degil mi

komisyon oranı daha düşük olur internetsiz ortamda telefonla danişman satar gibi

gerçi bankadan da çalışmadım belki de o avantajlıdır

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    on numara plan ve oyun

aracı kurum standard mesaj atmış teminat tamamlama ve kaldıraçı düşürmüş

oyunu ve volatiliteyi biliyorlardı

pazar gece 23 te başkan faize tekmeyi koydu sabah dolar%6 artarak güne başladı

sabah borsa yanarken bloomberg te vakıf 300 milyon dolar sendikasyon almış yazı geçince

aktiften hepsini verdim nasıl kademe varsa yarısından azı satıldı 8 kademe düştü

zarar boru gibi de 250 lot artıyım

harun kahraman var tweterda eski meclis başkanının yegeni

bugün doların zirvesi dedi, görüntü alın mesajı

şu an tebrikleri kabul ediyor

bakalım artık bankalara sıra gerçekten gelecek mi

bende banka oldugu için objektif olamamam da kısmet artık

yarın için bol kazanç
    Senin aracı kurumda Cuma öğle sonrası, düşüş hareketi öncesi uyarı mesajı attımı.? Birilerine atmışlar.
    O gündür benim aracı kuruma şüpheyle bakmaya başladım. Gerçekten aracı kurumluk yapanlarda varmış. Benimkisi kapı görevlisi gibi, girişte paranı alıyor, ilişkiyi kesiyor.
    @NeAcaipDunya

bizim millet alır yastık altı yapar kimseye güvenmez

biraz düşsün yeter

cin şişeden çıktı

dolar hiçbir zaman gördügü zirveyi unutmaz

bir katil gibi olay mahaline mutlaka döner

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    sayın alicemal viop için aracı kurum daha avantajlı degil mi

komisyon oranı daha düşük olur internetsiz ortamda telefonla danişman satar gibi

gerçi bankadan da çalışmadım belki de o avantajlıdır
    Aracı kurumdada yıllarca hisse alıp sattımda. benim hesaba para giriş çıkışı çok oluyor. Aracı kurumda o dönem bayağı problemliydi para giriş çıkışı. Telefon etmen gerekiyordu. Bende insanla muhatab olmak istemiyordum, rahatsızdım.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 689/853 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •