Originally Posted by
ABKA
kabak gibi rallilerde ek hisse senedi long
Bunu anlayamadım..net rallilerde ,ek hisse senedi long derken, VADELİ DE HİSSEDEN LONG yapmak mı?
Evet..mesela ben bir yıldır Pegasus, Tüpraş, deva taşıyorum ov portföyde…bir süre de Şişe ve petkim taşıdım. Bir yıldır ov portföyde %100 maldayım.
Thy ve Tüpraş çok iyi bilanço açıkladı, güçlü de bir yükseliş trendi var..thy ve Tüpraş hisselerinde de long oldum…aslında %100 ün üstünde pozum olmaya başladı. Ama bunun süresi en fazla 1-2 ay…sonuçta risk yüksek, sürekli taşınmaz bu poz.
Mesela şu an hedge amaçlı endeks shortlarla %80 de pozum..çıkarsa kardan zarar, ama düşer diye de endişem yok fazla…kv sat gelirse %65, ov sat gelirse hedge pozlarla nette %50 poza inerim.
Eskiden %0 a indiğim de olurdu net poz olarak..ama %100 e yakın enf. ortamında ve seçim arefesinde %50 net poz altına inmem sanırım…şu ortamda net short zaten kumar olur ( çok kısa vadeli trade amaçlı işlemlerden bahsetmiyorum…ben olaya ov portföy yönetimi olarak bakıyorum..al sat amaçlı işlemim yok).
Son düzenleme : Cautionary; 02-09-2022 saat: 12:31.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri