Sayfa 694/1001 İlkİlk ... 194594644684692693694695696704744794 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 5,545 - 5,552 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-2

1.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    üstadım arkadan çekişli arabaya para vermem.
    onun haricinde ne olursa olsun.
    araba her zaman sosyal seviye algısı olarak görülür.
    ve bu nedenle,
    ticarette arabasına bakılıp değerlendirme yapılmaz,
    ilk bakıştaki değerlendirmeler yüzeysellikten ibarettir.
    eğer aldığın araç, servetinin içinde bir değer taşıyorsa,
    o araba ile yaşarsın.
    huzurun olmaz.
    çarptığın zaman vurduğun zaman çalındığı zaman. anında yerine koyabilmelisin.
    arabayı alıp yorganın altına alamıyorsun. sokağa koyuyorsun.
    servetini sokağa koyan görgüsüzdür
    Arabaya gereksiz para verilmez bence de
    SUV istiyorsam alın işte SUV'un babası
    Parçasını sanayideki Mehmet usta tornada yapıyor.
    4x4 keçi gibi mübarek.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...73922699/detay

Eskiden Duster derdim
    Artık ekonominin gidişine göre hedef küçülttüm.

2.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    Beyler ISMEN güzel de. Borsadaki aracı kurum işlem hacmi artmış iş menkul değerlerin, bir de sektör ortalamasının altındaydı ISMEN. Ben alırken 5,88'den aldım bir parti sonra ekle ekle derken 7 küsürde maliyet çıktı. Temettü verimliliği yüksek hissenin. Sıfırdan alınacaksa bu fiyattan alınabilir ama düzeltme olursa can yakar. Borsada genel bir çöküş olursa fırsat olur. Elimde şu an EGGUB, ISMEN, CIMSA, NATEN, HDFGS, FONET var. Fonet ve hedef girişimi yüksekten aldım ama pişman etmediler. Kesinlikle al-sat tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi değildir.
    Üstat sizin portföyden bende önceden NATEN ve FONET vardı. İkisinden de para kazanamadan çıkmak zorunda kalmıştım
    Şuan ESEN'de 18 maliyetle yüklüyüm. Umarım bundan para kazanırım. ISMEN zaten lokomotif kağıdım.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...19#post4948519
    Şurada HDFGS ile bir post attım. Bir bakıp düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Arabaya gereksiz para verilmez bence de
    SUV istiyorsam alın işte SUV'un babası
    Parçasını sanayideki Mehmet usta tornada yapıyor.
    4x4 keçi gibi mübarek.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...73922699/detay

Eskiden Duster derdim
    Artık ekonominin gidişine göre hedef küçülttüm.
    3. duster im şeyhim. ilkini çaldılar devirmişler. sıfır almıştım. 2. yi de 3. cüye 2 elden aldım. parada kazanılıyor hani.
    4 çeker neyimize lazım anlamış değilim. keriz gibi benzin mazot yakıyor. gözünü seveyim LPG....

İlk arabam ford capri idi , duster den aynı tadı aldım.
    megane, opel volvo yu uzun müddet kullanamadım sevmedim yani

Kemtuz ustadim
    Nedendir bilemedim cocuklugumdan beri bmw ye isinamadim
    Tipini begenemiyorum hic bir modelinin
    Ve bazen sapitip mersodan yuksek para istiyor ki o zaman diyorsun bunu alacagima merso alirim...

Regal ustadim
    Ozel sektorde muhendisseniz araba etikettir ve gereklidir
    Ticarette bilemem ama bizde gorgusuzluk moda

Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    Beyler ISMEN güzel de. Borsadaki aracı kurum işlem hacmi artmış iş menkul değerlerin, bir de sektör ortalamasının altındaydı ISMEN. Ben alırken 5,88'den aldım bir parti sonra ekle ekle derken 7 küsürde maliyet çıktı. Temettü verimliliği yüksek hissenin. Sıfırdan alınacaksa bu fiyattan alınabilir ama düzeltme olursa can yakar. Borsada genel bir çöküş olursa fırsat olur. Elimde şu an EGGUB, ISMEN, CIMSA, NATEN, HDFGS, FONET var. Fonet ve hedef girişimi yüksekten aldım ama pişman etmediler. Kesinlikle al-sat tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi değildir.
    üstad ISMEN marta temettü veriyor %39 galiba. yanılmıyorsam.
    bedelli bedelsiz de veriyormu veriyorsa ne zaman, ne kadar. yardımcı olursanız sevinirim. şöyle bir baktım. net birşey bulamadım konu ile ilgili

6.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    İsmen, Osmen gibi hisseler küçük yatırımcının yoğun şekilde borsaya girmesi ile beraber karlarını artırdılar ve bu sene iyi kazandırdılar. Yanlız bu sıfır komisyonla işlem yapılan Midas Spk dan onay almış diye okumuştum. O yüzden Midas faaliyete gecerse dikkat etmek gerekebilir. Bu şirketlerin geleceği açısından bir risk teşkil edebilir.

7.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    İsmen, Osmen gibi hisseler küçük yatırımcının yoğun şekilde borsaya girmesi ile beraber karlarını artırdılar ve bu sene iyi kazandırdılar. Yanlız bu sıfır komisyonla işlem yapılan Midas Spk dan onay almış diye okumuştum. O yüzden Midas faaliyete gecerse dikkat etmek gerekebilir. Bu şirketlerin geleceği açısından bir risk teşkil edebilir.
    Yatırımcılara yerli ve yabancı hisse senetlerine komisyonsuz bir şekilde yatırım olanağı sunacak olan Midas'ın ilk etapta New York Menkul Kıymetler Borsası, NASDAG ve Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerine yönelik alım-satım işlemlerini destekleyeceği belirtiliyor.
    Minimum hesap açma mecburiyeti de yok.

Robinhood benzeri olacak deniliyor.

Yani özetle komisyon almadan yurtiçi ve yurtdışı hisseleri alımına aracılık edeceğim, anında alıp satabileceksin diyor.
    Nasıl yapacak bu işi anlamış değilim.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yatırımcılara yerli ve yabancı hisse senetlerine komisyonsuz bir şekilde yatırım olanağı sunacak olan Midas'ın ilk etapta New York Menkul Kıymetler Borsası, NASDAG ve Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerine yönelik alım-satım işlemlerini destekleyeceği belirtiliyor.
    Minimum hesap açma mecburiyeti de yok.

Robinhood benzeri olacak deniliyor.

Yani özetle komisyon almadan yurtiçi ve yurtdışı hisseleri alımına aracılık edeceğim, anında alıp satabileceksin diyor.
    Nasıl yapacak bu işi anlamış değilim.
    ABDde de bayağı tartışılmış bu ve robin hood bu konuda çok şeffaf değil.

Midas muhtemelen emirleri başka bir aracı kuruma ileticek. Bu aracı kurumda Midastan gelen emirlere 2. sınıf emir muamelesi yapacaktır. Yani önce kendi müşterilerinin emirleri gerçekleşecek sonra Midas. Bu arada tabi hissenin fiyatı kademe artabilir. Hatta aynı anda emir verilse bile daha önce aldıkları için o aracı kurum kendisi veya müşterisi bir üst kademeden hemen Midasçılara satabilir.

Zaman içinde belki rakip olabilirler ama kendilerini ispatlamaları, platformlarını tamamen kurmaları vakit alacaktır bence. Ayrıca komisyonsuz para kazanmanın yolu varsa ISMEN kendi o yola adapte olabilir herhalde.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

Sayfa 694/1001 İlkİlk ... 194594644684692693694695696704744794 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •