Sayfa 696/1252 İlkİlk ... 1965966466866946956966976987067467961196 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 5,561 - 5,568 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahad1r Yazıyı Oku
    Hocam, ben canlı izlemedim ama transkripti okuduğum kadarıyla B ve C planını "sanayici"ye demiş. Hatta stok yapana demiş. Yanlışsam düzeltin lütfen.
    Yok haklısınız, tam da dediğiniz çerçevede söyledi ama b ve c planının uygulamasını sanayici ile nasıl sınırlayacaksınız, buradaki muğlaklık hukuktaki "sanık şüpheden yararlanır" prensibi gibi sonuç doğurur, uyarı genel gibi anlaşılır. Zaten önemli olan da nasıl anlaşılacağıdır. Arada düzeltme gelmezse derken kastım da buydu zaten.

Zaten Türkiye'nin b ya da c planı uygulama lüksü yok. Şu anda iyi kötü yüksek faizli de olsa kredi bulunabiliyor. Herhangi bir döviz kısıtlaması Türkiye'ye döviz girişini bıçak gibi keser. Rusya, İran gibi oluruz diyenlere gülüyorum. Bu ülkeler bir şey olmadı, olmaz da ama biz 3 günde Afganistan oluruz. Bu nedenle böyle bir adım atılacağına ihtimal vermiyorum. Ama bu söylemlerin yaratacağı 3-5 günlük sarsıntılar bile bir çok şirket ev kişiye hayatı zindan edebilir.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

2. Şu anki fiyatı piyasalardaki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. TRY serbest dususte iken TR’ye yabanci para gelmez. En fazla borc/kredi alirsiniz. O da bir yere kadar. Borcu dondurme sansinizin dustugunu gordukce o borcu da vermezler.

Kuru fikslerseniz en azindan kisa vadede girdi/cikti kuru belli olacagi icin para gelmeye baslar. Orta ve uzun vadede ise film yine kopar.

Daha once bahsettigim senaryo 2 gecerli ise kuru fiksleyecekler. Bu onumuzdeki 1 yili kurtarir. O surede de tayyipli devleti coktan kurulmus olur.

Welcome to iran 2.0 !

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Yok haklısınız, tam da dediğiniz çerçevede söyledi ama b ve c planının uygulamasını sanayici ile nasıl sınırlayacaksınız, buradaki muğlaklık hukuktaki "sanık şüpheden yararlanır" prensibi gibi sonuç doğurur, uyarı genel gibi anlaşılır. Zaten önemli olan da nasıl anlaşılacağıdır. Arada düzeltme gelmezse derken kastım da buydu zaten.

Zaten Türkiye'nin b ya da c planı uygulama lüksü yok. Şu anda iyi kötü yüksek faizli de olsa kredi bulunabiliyor. Herhangi bir döviz kısıtlaması Türkiye'ye döviz girişini bıçak gibi keser. Rusya, İran gibi oluruz diyenlere gülüyorum. Bu ülkeler bir şey olmadı, olmaz da ama biz 3 günde Afganistan oluruz. Bu nedenle böyle bir adım atılacağına ihtimal vermiyorum. Ama bu söylemlerin yaratacağı 3-5 günlük sarsıntılar bile bir çok şirket ev kişiye hayatı zindan edebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by DavidB Yazıyı Oku
    TRY serbest dususte iken TR’ye yabanci para gelmez. En fazla borc/kredi alirsiniz. O da bir yere kadar. Borcu dondurme sansinizin dustugunu gordukce o borcu da vermezler.

Kuru fikslerseniz en azindan kisa vadede girdi/cikti kuru belli olacagi icin para gelmeye baslar. Orta ve uzun vadede ise film yine kopar.

Daha once bahsettigim senaryo 2 gecerli ise kuru fiksleyecekler. Bu onumuzdeki 1 yili kurtarir. O surede de tayyipli devleti coktan kurulmus olur.

Welcome to iran 2.0 !
    Kurun fixlenmesi ile kastettiğiniz, sabit kur uygulması mı? Yoksa başka bir şey mi kastediyorsunuz. Her türlü kambiyo kontrolü aynı günden başlayarak Türkiye'ye döviz akışını durdurur, ondan emin olun. İş orta ya da uzun vadeye kalmaz...
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Alıntı Originally Posted by Empyrium Yazıyı Oku
    Bloomberght de dolar 7.05 görünüyor şu an. Ne iştir?

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Sabah 1000 faiz artışı istiyorlarmış

SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. USD gunde 1 TL artiyor ve senaryo 2’de bir yerde durmasi icin herhangi bir neden yok. Boyle bir durumda disaridan USD getirip TL satin alan olmaz. Ancak siz giris ve cikis kurlarini belirli bir bant icinde garanti ederseniz o zaman durum degisir.
    Bunu yapsaniz da cok uzun soluklu olmaz: Birincisi matbaa durmuyor; ikincisi cari aciginiz doviz rezervlerinizden fazla. Kisa vadeli doviz cinsi borc yukumluluklerinizi dondurme sorununuz da cabasi.

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Kurun fixlenmesi ile kastettiğiniz, sabit kur uygulması mı? Yoksa başka bir şey mi kastediyorsunuz. Her türlü kambiyo kontrolü aynı günden başlayarak Türkiye'ye döviz akışını durdurur, ondan emin olun. İş orta ya da uzun vadeye kalmaz...

7.  Alıntı Originally Posted by fcsteo7 Yazıyı Oku
    cekemyin deriz sermaye kontrolu gelir. cekin deriz bir sey olmaz. en iyisi kendi kararınızı verin. ne olacagını kımse bilememz. ulke olarak cok zor zamanlardan geciyoruz.
    Bankadan para çekilir mi arkadaşlar, ne yapacaksınız yani. Tek tuşla kimde kaç para var çıkıyor. Amaç el koyma olsa nefes aldırmazlar. Bu söylentilere kulak asmayın. Cem uzan da ara sıra söylenti çıkarır ve insanlar vadeyi bozarak paraları çekerdi, uzan da bir güzel paraları beleş çalıştırmış olurdu. Olan oldu, TL de yakalandık, hiç değilse en yüksek oran bularak faizle zararı azaltmak lazım. Örneğin ; 500 bin tl. %20 den 30 günde 7500 gibi para getirirken, bankadan çekince bir de bundan olacaksın. Devlet mi yıkılıyor, savaş mı var, boşverin bu söylentileri. 15 temmuzda bile çeken kaybetti.

8. 7,60 tan açıldı dolar tl

Sayfa 696/1252 İlkİlk ... 1965966466866946956966976987067467961196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •