Grafik sakat duruyor haftalık MACD aşşağı kesmiş , MACD ve RSI da negatif uyumsuzluk var , hiç güzel olmayan bir grafik , bu kadarda yabancı çıkmış , beni tedirgin etti
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Grafik sakat duruyor haftalık MACD aşşağı kesmiş , MACD ve RSI da negatif uyumsuzluk var , hiç güzel olmayan bir grafik , bu kadarda yabancı çıkmış , beni tedirgin etti
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
zaten bu kadar yabanci ciktigi icin grafik böyle))
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
7 tl den alan fonlar,450 iskontoyu koz olarak kullanıp mal çıkıyorlarmış.
Bugün gitmemesinin başka sebebi var mı?
ben şuna inanıyorum, thy devlet tekelinden çıkmalı, bir sürü boş insan çok yüksek maaşlar alıyor öyleki cb dan yüksek , bu durum sürdürülemez ... bkz pegasus mayısta %21 yolcu artışı yaparken, hissesi en tarihi zirvesine çıktı, thy 232 tl ile gördüğü zirvenin 16 tl altında işlem görüyor...
herşeye rağmen çok ucuz fk sanırım 2.4 civarında...
Yeni 10.000 kişilik alım haberini paylaşır mısınız?
THY dışarıdan hizmet aldığı tüm işleri bünyesine dahil etti. Temizlik, güvenlik, saha destek...vs için taşere ettiği işleri artık kendi içinde kurduğu şirketler üzerinden yönetecek. Bu karar neticesinde son bir yılda binlerce dış çalışan bünyeye girmiş oldu.
Devletin paydaş olması başlı başına bir handikap ama şirket o kadar çok büyümeye başladı ki, ne kadar saçma sapan devlet bağlantılı işler olsa da şirket yürüyor. İstanbul havalimanın' da son 5 yılda THY için yapılan binaları görseniz şaşırırsınız. Büyüklüğünden, haşmetinden falan bahsetmiyorum, onlarca bina yapıldı. Thy teknik ayrı, kargo ayrı, DoCo ayrı, yazılım, yönetim...vs inanılmaz büyüyor ve hala bina yapımları bitmedi. (aydınlatma otomasyonlarını yapan firmalardan birinde çalıştığım için tüm projeler mutlaka bize de geliyor. Ayrıca IGA havalimanının tüm otomasyon sistemini de yaptığımız için orada büyüyen yapıyı çok net görebiliyorum).
Thy, dış hatlarda rakiplerine fena dayak atıyor. Bugün The Economist' te bir haber gördüm. Rekabette geride kalan avrupa firmaları birleşme/satınalma konularını ciddi ciddi devreye sokmaya hazırlanıyor. Yoksa Thy karşısında erimeye başladılar. Mesela Lufthansa piyasa değeri şu an 9 milyar $ civarındayken, Thy 13 milyar $ değerine geldi ve üstelik 2 aydır hisse değeri aynı yerde...
Şimdi bir de Ajet yapılanmasını hızlandırdı. Aslında geç bile kalmıştı. Pgsus' u bu kadar palazlandırmayabilirdi ama kim bilir neler yaşanıyor arka planda. Adamların gücü var ama fiyatlandırma da Pgsus' u ezmiyorlar şu an.
O yapıyı da oturtunca ucuz uçuş kısmında da inşallah agresif şeyler göreceğiz. İç hatlarda Thy' ye gerek yok, Ajet' i çıkar Pgsus' un karşısına yeterli....
Artık yolcu sayısının artışından ziyade, yolcu başı kazanç değerine de odaklanmak gerekecek.
Pgsus son çeyrekte zarar açıklamıştı.
Thy ise kâr açıkladı (vergi geliri vs dahil)
Thy' de geçen sene ~8 cent/yolcu olurken, bu yıl 6 cent' e düşmüş. (geçen yıl ki yüksek baz etkisi nedeniyle).
Ama yine de AKK çok artmasına rağmen yolcu artmaması üzücü.
Şimdi bir de Ajet' i etkin kılmak için agresif kampanyaları başlatmıştı. Kârlılığı aşağı yönlü etkileyecek. (biletleme döneminde). Şu site genel bilgiler edinmek için çok güzel; https://wowturkey.net/t/ajet-anadolujet/1799/9
Ajet yaptıkça, Pgsus' da arada kampanya yapmak zorunda kalıyor/kalacaktır.
Ama sonuç olarak THY hisse değerinin aşağıdaki gibi Pgsus' dan dev ayrışmasını ben bir türlü anlamlandıramıyorum. Temmuz' a giriyoruz. Sezon patlayacak ama hissede tık yok.
![]()
Kaan hocam bu A jet herşeyiyle bir thy kuruluşu mu? yoksa başka birilerinin de payı var mı?
Yer İmleri