Merhabalar , sormak istediğim birşey var bono/tahvil ekranında yıllık basit faiz şeklinde belirtilen oranın mevduat karşılığı bulmak için oran*0.9/0.85 şeklinde yaparsam ulaşabilirim sanırım , doğru mudur ?
Arjantin Merkez bankası 1 haftalık repo faizini %45'e yükseltti.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bist eridi gitti tl bazlı durduğunun ne kıymeti var.
Ben de ait olduğum yere dönüyorum bist ağırlığım bugün %17 oldu. %20 dolar, %63 de malesef tl kaldı. Tl hiç bırakmamayı düşünüyorum, döviz de 1 usd altında bozar girerim bist e artık her kademe alış kademesi bu seviyelerin altında benim için.
Bu borçları kim aldıysa onlar altında kalsın.!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Ülkeyi soyan bunlar..!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Sistem emme basma tulumba gibi çalışır.!!
Gariban mevduatçıların,
tasarrufları negatif faizle döviz kur oyunlarıyla bu milyarderler hortumladı.!!
Londrali abiler senaryosundaki USD hedefi nedir sorusunun 2 cevabi olustu:
TL mevduatin USD karsiligindaki erime bu grafikteki 225M USD’ye gore mi anlasildi yoksa kisa vadeli dis borc olan 120M USD’ye gore mi?
Ilk durumda king pakro USD target is 9TL; ikinci durumda target is reached. Volatiliteye bakinca pek target reached gibi durmuyor.
Yer İmleri