Sayfa 740/1024 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 5,913 - 5,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Vakıftan bayram öncesi 400 bin USD sorunsuz verildi ama YKB 40 bin USD`ı talep edilenden ancak 3 gün sonra denkleştirip verebildi. Ama zannetmiyorum ki bir art niyet olsun, aynı sürede ilgili bankaya fazla hucum olmuş nakit bulmakta zorlanmış olabilirler. Ama sonuçta hepsi nakitleri sorunsuz verdi.
    Takip ettiğim kadarıyla 4-5 iş gününe kadar uzadı yüksek meblağlı çekimler. Kabaca o krizde 4 milyar dolar yastık altı edilmiş diye düşünebiliriz.

Ama bizim basın, bankalardaki döviz hesaplarının 2 haftada 8 milyar dolar azalmasını, halkımız çağrıya uydu 8 milyar dolar sattı diye verdi.

Halbuki döviz hesaplarındaki azalma, dövizin çekilip yastık altına alınması ile de olur. Satıp satılamadığını TL mevduattaki artışla da kıyaslamak lazım fakat emeklilere verilen 12milyar TL yi de hesap etmek gerekir.

Rakamlar önümde değil ancak aklımda kalan 23milyar TL artış olmuştu, emeklileri çıkarsak 11milyar TL kalır bu da 1,7milyar dolar eder. Geri kalan 6,3 milyar doların bir kısmı borç ödemesi için kullanılmış kalanı yastık altı edilmiş gibi düşünebiliriz.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Takip ettiğim kadarıyla 4-5 iş gününe kadar uzadı yüksek meblağlı çekimler. Kabaca o krizde 4 milyar dolar yastık altı edilmiş diye düşünebiliriz.

Ama bizim basın, bankalardaki döviz hesaplarının 2 haftada 8 milyar dolar azalmasını, halkımız çağrıya uydu 8 milyar dolar sattı diye verdi.

Halbuki döviz hesaplarındaki azalma, dövizin çekilip yastık altına alınması ile de olur. Satıp satılamadığını TL mevduattaki artışla da kıyaslamak lazım fakat emeklilere verilen 12milyar TL yi de hesap etmek gerekir.

Rakamlar önümde değil ancak aklımda kalan 23milyar TL artış olmuştu, emeklileri çıkarsak 11milyar TL kalır bu da 1,7milyar dolar eder. Geri kalan 6,3 milyar doların bir kısmı borç ödemesi için kullanılmış kalanı yastık altı edilmiş gibi düşünebiliriz.
    Ne kadar yastık altı edilmiş bilemem ama benim bildiğim 440 bin usd çoktan yastık altına gitti kolayınada geri gelmez.

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Saray'ın 30 Ağustos menüsü: Ejder suyu, Zencefilli Somonlu Suşi

https://www.evrensel.net/haber/36048...i-somonlu-susi

Star meyvesi ve Ejder meyvesi..

az pilav ustu kuru mu yiyeceklerdi ?

4.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Saray'ın 30 Ağustos menüsü: Ejder suyu, Zencefilli Somonlu Suşi

https://www.evrensel.net/haber/36048...i-somonlu-susi

Star meyvesi ve Ejder meyvesi..

Normal vatandaşlardan "meşru hırsızlık " yolu ile,, 3. sınıf vatandaşlar dan örnek: ben,BOSPOROS, powerpc vs cebren ve hülle ile "gasp" yoluyla HIRSIZLIĞIN ödülü bunlar..

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    az pilav ustu kuru mu yiyeceklerdi ?
    biz yiyiyoruz birader, ekonomisi sıkıntıda olan ülkenin yönetimi böyle yaparsa kör göze parmak misali o zaman kimseye akıl vermesinler yok tasarruf edelim, şuna binmeyin şunu kullanmayın falan..
    herkesin aklı kendine yeter...

O mok yiyesicelerin yedikleri bir EJDER meyvesi 6 Usd karşılığı ithal ediliyormuş. Bunu gördükten sonra tek CENT satıp bu haram zedelere yediren benim gözümde ...önde gidenidir. Onlar EJDER meyvesi zıkkımlansın bunların hülocularıda ŞARBONLU dana yesin az bile...

7. Tüik "gıda"da aylık fiyat artışını %0,06 bulmuş...
    Nerdeyse hiç artış yok...
    Utanmasa deflasyon bulacak.....

Yermisin?
    Yarına mı bırakırsın?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    O mok yiyesicelerin yedikleri bir EJDER meyvesi 6 Usd karşılığı ithal ediliyormuş. Bunu gördükten sonra tek CENT satıp bu haram zedelere yediren benim gözümde ...önde gidenidir. Onlar EJDER meyvesi zıkkımlansın bunların hülocularıda ŞARBONLU dana yesin az bile...
    Pahalı bir neyve boyutuna göre değişiyor. Alanyada 10 lira ila 40 tl arasında pazarda gördüm. Ülkemizdede yetişiyor.

Sayfa 740/1024 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •