Sayfa 770/1316 İlkİlk ... 2706707207607687697707717727808208701270 ... SonSon
Arama sonucu : 10527 madde; 6,153 - 6,160 arası.

Konu: Finans ve Muhabbet Mekanı :)

1. Benim uykum geldi gene ..tüm dostlarıma huzurlu geceler
    Hayat hoş gerisi boş

2. İyi akşamlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mekannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

10.09.2021 Cuma

XU030YVADE 1559.00-1585.00 gördü 1562.00(uzlaşma 1561.50) kapattı.
    Hayat hoş gerisi boş

3. İran şahının o dönem neden Türkiye'ye geldiğinin hikayesi ..

https://youtu.be/bxtibRG5D3w

0.40-0.55

Ana amaç o dönemde ,İsviçre'de özel kolejde okuyan 2500 yılı aşkın Şah'lık ile yönetilen ve ilerde İran'ın son Şah'ı olacak olan oğlu ile görüşmek .. o zamanki iletişimde İran'da öyle imkan yoktu ..ama genç Türkiye cumhuriyetinde vardı ..
    İşte neden tüm alemin ATATÜRK e ulu önder dedikleri ortada..nezaket üst düzey...insanlık üst düzey ...

https://www.youtube.com/watch?v=IDdtyl29PIY

Ve işte biz bu önderin izindeyiz

https://youtu.be/kxyifJ2ELD8

ATATÜRK yalnız kahraman MİLLETİNİN büyük bir şef’i olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı olmuştur.
    İran Gazetesi

https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post5509552

Bu yazı kendi mekanımda da bulunsun ...
    Hayat hoş gerisi boş

4. Veee ALLAH kadını yarattı...

Tanrı, altıncı günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü. Bir melek yanına yaklaştı ve "Neden bu sefer bu kadar zaman harcıyorsunuz?" diye sordu.
    - Zaman harcıyorum, çünkü, kadın özen ister. Onu nasıl yarattığımı öğrenmek ister misin?
    - Elbette isterim.
    - O, kalbinde birçok sevgiye yer verebilir. Ana baba sevgisi, kardeş sevgisi, eş ve çocuk sevgisi... İncinmiş her şeyi şefkatle iyileştirebilir.
    Melek kadına yaklaştı ve ona dokundu:
    - Onu çok yumuşak yaratmışsınız, dedi.
    - Evet öyle. Ama ayrıca güçlü de yarattım. Onun nelere dayanıp, nelerin üstesinden gelebileceğini tahmin bile edemezsin.
    Melek kadının yanağına dokundu.
    - Tanrım bu yaratık su sızdırıyor galiba!
    - Su sızdırmıyor; o gözyaşı.
    - Niçin?
    - Gözyaşları onun üzüntüsünün, tasalarının, sevgisinin, yalnızlığının, çektiği acıların, gururunun göstergesidir.
    - Her şeyi düşünmüşsünüz, bu kadın gerçekten muhteşem!
    - Evet öyle! Kadınların erkekleri şaşırtan güçleri vardır. Sıkıntıyla başa çıkabilir ve çok ağır yükleri taşıyabilirler. Çığlık atacak hale geldiğinde gülümser; ağlayacak gibi olduğunda şarkı söyler; mutlu olduğunda ağlar ve korktuğunda kahkaha atar.İnandığı şey uğruna savaşır; adaletsizliğin karşısındadır, yeni çözüm önerilerine her zaman açıktır; ailesi için canını feda etmeye hazırdır. En kötü anında dostunun yanındadır. Çocuklarının başarılarıyla sevinç gözyaşı döker. Arkadaşlarının başarılarından gururlanır. Yakınlarını kaybettiğinde yüreği kan ağlar ama, kendisinde hayatla mücadele edecek gücü bulur. Bir öpücüğün en büyük yaraları düzelten, bir kucak açışın kırık kalpleri iyileştireceğini bilir. Ama onun bir tek yanlışı vardır: Kendisinin paha biçilmez bir varlık olduğunu unutur...

Ve ben böylece doğadaki en büyük yardımcım , olağan üstü bir varlık olan anne'yi yarattım.
    Hayat hoş gerisi boş

5. Ulu önder ATATÜRK'ün konuğu olan baba Rıza Pehlevi'nin oğlunun adı da Rıza daha doğrusu Muhammed Rıza Pehlevi ve onun oğlu yani baba rıza Pehlevi'nin torunu yani oğlu Muhammed Rıza Pehlevi'nin büyük oğlunun adı da Rıza ...

Rıza ismi İran 'da çok kullanılan bir isim çünkü onların inancına gçre 8.imam olan Rıza'nın kabri İran -Maşhad kentinde ..onun için İran'da yemin edilirken önce ALLAH ki onlar KHODA(HODA) derler ..sonra Peygamberimiz sonra Hz.Ali ve en son İmam Rıza üstünde yemin ederler ..ve sıkıştıklarında Hz. Hızır (A.S)i çağrırlar ...
    Hayat hoş gerisi boş

6. Şimdi bu yazıları manzume şeklinde okurken olay budur ..baba Rıza Pehlevi ..oğlunu özlediğinden (ki videoda net belli) ziyade oğlunun annesi yani kendi karısı olan Tacülmüluk'un oğlunu özlemesinden ve aşırı ısrarından dolayı yani sadece telefonda oğlunun sesini duymak ve o çocuğun annesine oğlunun iyi olduğunu bildirmek için gelmiştir ...haa olayın siyasi tarafı ayrı ama Ana amaç o ki ..zaten ilk yazımda cümleyi ANA ile başladım...belirttim...

Ve bunu koca şahenşah yani şahların şah ı için yapabilen Ulu önder ATATÜRK için ne desek az.. inan ...zaten şah'ın ATATÜRK karşısındaki vücut dilinden de söylediklerinden de kimin üstün olduğu belli ..

İyi ki ATATÜRK gibi bir öndere sahibiz
    Hayat hoş gerisi boş

7. Vobyvade gece seansında 1560.75-1562.00 gördü şimdi 1561.50
    Hayat hoş gerisi boş

8.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Bizim vobyvade için de geçen hafta kapanış 161000 olan rakam önemli ..şimdi 157700
    Vobyvade haftalık olarak ..haftanın en düşük uzlaşmasından kapattı.
    Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 770/1316 İlkİlk ... 2706707207607687697707717727808208701270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •